ФЕВРУАРЧЕТО да ходи може, но и да се сърди, тръшка - тоже (тема 3)

• 54 396
  • 392
  •   1
Отговори
# 75
Ами ако нещо го боли - венците, корем, някакъв дискомфорт... нормално да не иска да яде, но аз няма как да разбера дали има такъв проблем, това имах предвид.

# 76
  • В средата на времето
Не съм от майките, които отгатват желания някак си.

Бона, споко, гледай да не се напрягаш излишно. Остави го детето. От описаните от теб неща (сополи, подути венци, намаляване количеството храна) - най-вероятно е да са зъби. Ако нещо го боли със сигурност и това няма да изяжда.
Не знам дали има такива свръхестествени майки, дето отгатват желанията на неговорещите си деца. Общо взето всички караме на предположения и на опит-грешка, докато не налучкаме.

Електра, радвам се, че на Калоян му е харесала детската кухня и похапва по малко. Simple Smile

Аз вчера купих сандали на К&K. Върнах и буйките, дадоха ми 20% отстъпка за сандалите и като крайна цена паднаха под 50 лв. Аз бях тръгнала за номер 19. Оказа се, че Катеринка е с тесен и дълъг крак, та след много мерене, си тръгнахме с номер 21 и сандали с отворени пръсти, които могат да се регулират на широчина при пръстите. Не беше това, което исках, но детето ме изненада.  

Последна редакция: чт, 03 май 2018, 14:52 от Izida

# 77
  • В средата на времето
 Пожелавам късмет на всички, които днес участват в тото 3 "Детска ясла". Simple Smile Дано ни провърви!

Tози следобяд Катерина за първи път се пусна, за да ходи. Ходи стабилно и прави повече от 3-4 крачки самостоятелно. Крайно време и беше. Simple Smile ПохвалИх се. Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 май 2018, 18:17 от Izida

# 78
Айде, бе, момичета, съвсем опущихме темата Simple Smile

Браво на Катето, Изида Simple Smile Първото ми дете, като проходи, тръгна и обиколи два пъти стаята. Още помня точната дата, толкова отчетливо беше. Преди това все го мислех кога, как, оглеждах се за крачици, не и не. При сегашната по-плавно мина процесът, та не знам точна дата.

Ние вчера и днес бяхме на Софийския фестивал на науката, едно уникално събитие, което през седмицата е истински разкош (продължава и уикенда). Тази година имаше доста ученически групи, но пак се търпеше. Това е събитие, което ме зарежда за цяла година с надежди, позитивни емоции и интересни теми. За съжаление днес бях истински парцал от недоспиване, умора, а и нещо гърло ме наболява. Къщата ми е като катун, прането ще удари скоро тавана. Не знам, дали утре ще събера сили да ида, а ми се ходи. Ще видим, утре да дойде първо.

Малката беше с конюктивит и сопол. Водих я на доктор, каза за някакви лекарства, аз казах,ч е лекарства не ползвам и той каза да ида, ако нещо се усложни - кашлица, темп. Мина си само, дано не се развива повече.
Големият беше с кашлица и сопол, които изчезнаха в деня, когато всички тръгнаха за Зелено, за което сме платили и ние, но не можахме да идем, заради продължаващи симптоми. Сега ни чака процедура по връщане на парите и т.н. Много съм уморена от разправии.

За ясла в крайна сметка не кандидатствахме. Едно, че шанс няма, друго че не искам и да я пускам сега, нито другата година.

Това е от нас, дано се активират и другите, да разкажат.

# 79
При Цвети се показва вече трети кътник, всичко е в устата, включително и обувките.
Вече се изправя сама в леглото си и на дивана, прави крачки на страни, което за нас е напредък, на преглед сме пак в края на месеца. Забранено ни е да я държим за ръце или под мишници и тя да крачи.
Любимата и дума, която казва най-отчетливо е "няма" и "айде". Другото е по неин си начин

# 80
Леле, леле, браво на Цвети. Природата е голяма работа, ей.

Ние сме със седем зъба Simple Smile Още не са ни излезли резците, камоли кътници Simple Smile И ми е все по циците, днес щях да полудея.

# 81
  • София
Ники е с 12 зъбчета ...по точно избиват 2 наведнъж ,,,,става в 2—3 часа и се дереее от рев ........КОШМАР Е !!!!От вторник до днес съм спала общо 6 часа ....цяла нощ мрънка !!!

# 82
Оф, да се радвам ли, да плача ли. Положението при нас е същото. Приритва, проревава, колко да ме събуди и после тихо, до след час.

Мислех, че бебето подмладява. Егати заблудата. То, ако може безсъние, нерви и тичане да подмладяват, щеше да е супер.

Като парцал съм. Буквално. Добре поне, че големият разбира от ясни команди Simple Smile

# 83
Браво на Катето и Цвети Heart Eyes

Аз мислих, мислих дали да махам кандидатурите и накрая ги оставих. Не е приет на първо класиране. Ако случаааайно го приемат, тогава ще го мисля. Тази година няма да го пусна със сигурност, но другата се налага.
Иначе по-миналата нощ се буди през час. Не му беше добре явно, защото сутринта му се разтече носа, разкиха се и вдигна леко Т. Не е вдигал от вчера, но го заведох при лл за всеки случай, нали предстоят почивни дни и да няма някоя неприятна изненада. Ще му давам вит.С, някакво сиропче и ще чистя носа. Тази нощ спа доста по-спокойно. Не се беше разсополивял (измислих я) досега и вчера мм купи аспиратор за уста. Рев голям беше, но после спря да хъхри и заспа.

# 84
А на нас тотото ни отреди място. Адресът ми е в центъра по ЛК и е приет в една ясла, тя е само ясла. Сега... буквално не знам какво да правя, не очаквах изобщо. Всички около мен съветват да го запиша, а аз се взривявам от толкова въпроси... На всичкото отгоре днес и утре се местим, лудница е просто.
Пише, че ако искам, трябва да го запиша до 25ти май. Не мога да разбера какви документи искат, входът в профилите е спрян (? а пише вижте в профила на детето, ще ме уморят), освен това, ако искат изследванията сега, то те каква стойност ще имат след 4-5 месеца... когато започва реално "учебната година". Пълна каша ми е Simple Smile очевидно.
Най-добре да отивам да събирам кашони.

# 85
  • Ловеч
Може да го запишеш сега и когато решиш да го пуснеш ще правиш нови изследвания. Мисля, че 2 месеца, ако не ходи, трябват нови.
Поне ще му пазиш мястото, а и таксата предполагам е символична.

# 86
  • В средата на времето
И Кати е приета. Бона, поздравления и за вас. Simple Smile От утре ще може да се влиза в системата отново и тогава ще можем да видим, какви документи ще трябват за записването. Аз ги разглеждах преди време, но не запомних всичко.
Ти сега можеш да го запишеш, но реално децата ще тръгнат от септември (не знам и аз от кой септември е началото на годината). Преди да го пуснеш ще направиш изследванията, които искат, не сега. Предимството от ходенето на ясла е, че дава 1 точка допълнително при кандидатстването за градина след това.

Браво на Цвети!:) Все така да продължава. Simple Smile

Мислех, че бебето подмладява. Егати заблудата. То, ако може безсъние, нерви и тичане да подмладяват, щеше да е супер.

Подмладява, Мими, ма вътрешно само. Simple Smile)

Катерина си е все със същите 6 зъба. 4 отгоре и 2 отдолу. Има някаква подутина по венеца долу, но това е от сумати време вече, а зъб не пробива.

Електра, какъв е този аспиратор за уста?

Последна редакция: сб, 12 май 2018, 23:28 от Izida

# 87
Момичета не са ли малки за ясла? Поне мойто мълже нито яде сам нито гърне признава...и другото което е , че ще ви спрат майчинството ако ги пуснете преди 2 год. То не ,че е най важното това, ама ако не се започне работа веднага ми се струва кофти положението.
Бона ние се местихме миналата година по същото време. Просто не искам да се сещам, буквално бях истерясала

# 88
Аз нямаше да го пусна дори да го бяха приели. И за мен са малки още, а и аз искам да си го гледам колкото може повече. После като тръгна на работа и вечно няма да има достатъчно време.
По принцип може да се отложи тръгването 60 дни и след това вече не знам.
Аспиратор за нос, за уста. Така предполагам е ясно какъв е, мързеше ме да го напиша цялото.

# 89
90 дни може да се отложи тръгването, без да се спира майчинството. После тръгва и може да се пуска по-малко за адаптация и с медицински бележки, докато поискате да ходи постоянно.

Момичета, при мен стана голяма каша, ще пиша в края на седмицата пак.

Общи условия

Активация на акаунт