ФЕВРУАРЧЕТО да ходи може, но и да се сърди, тръшка - тоже (тема 3)

• 54 402
  • 392
  •   1
Отговори
# 120
  • В средата на времето
Лаврова ли трябва да е китката или може и друга Wink

Чемшир+здравец+някакво цветенце. Simple Smile

# 121
  • София
Лаврова ли трябва да е китката или може и друга Wink

Чемшир+здравец+някакво цветенце. Simple Smile
В Кремиковския +босилек

# 122
Бона, къде ходите в парка? Има една площадка Азбукари (срещу входа на Гоце Делев), ние ходим там или зад едно влаке на релси, гондола и прочие, между Гоце Делчев и Нишава- неоградена с две пързалки. Има и люлки, но те са за големи деца.
И Кайо пищи за уждите играчки. Естетвено, че неговите не са му интересни. Аз нося, за да менкаме с тези на другите деца Joy

# 123
На Азбукари ходим Simple Smile, пробвах го и на другата отзад, на n-joy, защото има по-малко навалица, но си поиграе малко и тръгва към другата... Simple Smile

# 124
Ако се засечем някой път, ние обикновено сме без количка, аз с черна раница на гърба (в която е ерго раницата, иначе тя е жълта, Исара, ако не е прибрана). И обикновено сме за ръка. Обади се, ако ме познаеш.
Тръгнахме вчера натам, обаче голяма лудница беше и обикаляхме моста да гледаме водата Simple Smile

# 125
Купихме си лятна количка все пак. В Кауфланд има за 100лв. Гледах я в Олх за 80 и 70. Питах ги дали ще намалят, защото не бяха от София и за доставка още 10-15лв щяха да отидат. Тази с 80-те каза, че била като нова и няма да я намали. Другата се съгласи на 60, но беше черна и това ме разколеба. Хич не обичам черно за дете. Тази в Кауфланд е синя, много свежа и реших да взема нова, 10-20лв повече или по-малко все едно. В магазина пък, попаднах на сектора на една много сопната служителка и както си бях с раницата с малкия, си я извадих от кашона и си я сглобих сама. Първо много рева като го сложих в нея и си викам, язък за труда, цялата се препотих докато я сглобя Laughing Но после като поигра малко с гумите се съгласи да се качи. И така, купих я и се прибрахме с нея. Доволна съм Simple Smile
И много любезни и услужливи хората в този район, Бъкстон, брей, молиха ми се да мина отпред на опашката, защото аз първо казах, че няма проблем и ще си изчакам. В Гоцето никой не се сеща почти за такива неща, даже и малкият ако мрънка. После едни хора видяха, че опитвам да сгъна кашона, за да го пъхна в коша на количката, а Кайо беше в раницата още. И ми помогнаха да го сгънем и натъпчем, че без него не важала гаранцията, поне така ми казаха. Накрая ме срещат на улицата и ми се радват и ми махат Simple Smile

А онзи ден, искаше да влезе в езерото в Южния. Като го взех да го дръпна от там ме ухапа зверски по бузата. Още ми е червено там, с все сили хапе, все едно иска да откъсне мръвка. Всичко изтърпявам, тръшкане, писъщи, но за това му се разсърдих много. Как да го отуча да не хапе като е нервен?

Последна редакция: сб, 26 май 2018, 08:46 от Elektra.13

# 126
Електра я кажи удобна ли е? Питам защото аз взех подобен модел даже един клас над тази и ми е супер неудобна. Просто наникъде на потегля. Дърво все едно бутам. Ето я.
http://kasida.bg/product/47951/kombinirana-bebeshka-kolichka-hau … r-stone-2017.html
Сега я продавам в олх и аз. Иначе си взех една тип чадър на чико, е родих се с нея. Уникална е, даже има ципчета отстрани за полегнало положение.
Ние сме на вилата и започваме да се учим да пишкаме в гърне. Всмисъл движи без пампата и за сега само препикаваме двора...виекак сте къде се загубихте.

# 127
Ами само веднъж съм я бутала, бива засега, лека е. Каквато - такава, друга няма да купувам.
И ние сме на вилата за уикенда само.
Засега няма да уча да ходи в гърне. Мисля, че няма да разбере какво се иска от него. Поне не разбира, че ме боли като ме хапе или че не бива да къса цветя, а съм му обяснявала стотици пъти вече...

# 128
  • Германия
Ох, и Ария във фаза хапане и драскане! Като я взема на ръка и си забива зъбите в рамото ми и стиска колкото може! Отделно по лицето ми драска и щипе, понякога и хапе! Иде ми да я нашляпам много сериозно, за сега се въздържам, но ако продължава да не слуша ще се съветваме май!

Отделно я мъчат 4 предкътника едновременно и е ужас - пищене, рев, ред сълзи, ред сополи.
Тази седмица си бях вкъщи с нея, че жената която я гледа е в отпуска. Ох, в чудо се видях по цял ден с нея.
Може да ме мислите за лоша майка, но 6те часа на ден, в които не сме заедно, ми се отразяват добре. Това хленчене по цял ден страшно ме изнервя

# 129
Не записах Симо на ясла.

Хапе само от любов (целува ме и пуска и зъби, но понякога много), но пак му правя "забележки". Реагирам така по-остро, показвам, че ме боли, че не е приятно дори и като се радва. Като ме налази непрестанно повтрям "не хапи" и "без зъби", не че разбира. От острия тон повече разбира и като кажа твърдо не. Като е ядосан маха с ръце и ме удря или се тръшка и най-вече пи-щи.

Хленченето и истеричните писъци ме тормозят и мен, много.
Но се отказах от яслата, както писах. На една приятелка детето (1 г и 10 м) тръгна на ясла (частна, ако някой си мисли, че са по-добре, като мен), изобщо не съм ентусиазирана от резултатите.
Скрит текст:
Последно в петък детето се беше ударило мощно по главата, със синина, и никой не могъл да ѝ обясни какво е станало. Разговори с директорката... "разследвания", разбра се, че уж в някаква метална част на някакъв батут в двора... ок, случва се да се ударят, но това, че не са обяснили при взимане на детето е голяма тъпотия. Но не им дреме много, защото имат над 20 чакащи и желаещи да дават +/- 600 лв на месец. Няма и достатъчно персонал, така че малките деца изобщо не са добре обгрижени, специално на приятелката ми всеки ден ѝ казват, че детето не било добре развито за възрастта си и затова не можело да се пази, да се храни и т.н., т.е. вината е нейна. А се води добра ясла, представям си, ако беше с репутация на лоша... хаха.

Гърнето за нас е мираж. Продължава да няма никакво желание да стои. Не асимилира за какво служи. До 1ви клас ще е с пелена и толкова.

Има избили много нови зъби, не знам пред или същински кътници, не мога хубаво да разгледам, но като бръкна с пръст и опипам горе и долу отляво и отдясно навсякъде има драскащи зъбчета. Представям си какъв зор му е било, но и на мен... А интересно, но кучешки не са поникнали, оформени са венците, но зъб не е избил.

# 130
  • Германия
Бона, кучешките избиват след предкътниците, даже не знам дали не са последни след кътниците

# 131
Здравейте, момичета, колко много ми липсвахте само... Кайо проял, Кати на ясла, Симо с нова стая и всички дращят, хапят и са кисели Simple Smile А госпожицата с рехабилитацията докъде я докара? Имам много близък приятел, много добър кинезитерапевт (има си медицински център даже), ако нещо има нужда от помощ, съм насреща. Дори само за консултация или каквото трябва, работи със ЗК, да не си помислите, че нещо Simple Smile

Аз десет дена бях на границата на нервен срив, много енергия похабих и много рев изревах. Ето тук е цялата драма - http://www.bg-mamma.com/?topic=1038201. Мина вече.

Бона, по мое мнение си направила грешка, дано да греша. Системата с ДГ в София е безобразно отчайваща, че пропускането на късмет от подобен ранг може да означава да гледаш Симо у вас, докато тръгне на училище. Държавните ДГ-та са за предпочитане пред частните, защото там поне имаш някакъв механизъм за въздействие, докато в частните е... пак същият персонал, 10 пъти повече пари и доста повече простотии. Дано греша за решението ти, дано.

Иначе, при нас принцесата, откакто се сдоби със седем зъба общо Simple Smile вкъщи е мир. Даже днес гледах, че и осми задира отдолу, но не съм разбрала, сигурно щото си пиех редовно рескю-то и магнезия Simple Smile Много дереше, но аз се отстранявам, даже я бях кръстила "гошка, спи и дере, като кокошка". Гледам, че постепенно отминава това и увлечение, правеше го за внимание. Бях предупредила всички да се пазят от нея и така постепенно, като видя, че явно няма да и се получава, изоставя този си подход Simple Smile Яде пясък директно от лопатката. Сега сме на тази вълна. Топи си бисквитата в пясък и я яде, добре че другите деца ме информира,т да ходя да я изхвърлям. Не знам на морето как ще сме. И ягоди яде мноооого, по една паница. Днес я изпитвах - уши, корем, нос, коса, колко ще порастне, как правят камион, мечка, конче. Май с това се изчерпва арсеналът. А и боц, пет, бъркала баба кашичка Simple Smile Много е смешна, като вземе химикал и бележка и се разнася из къщата, спира пише нещо и пак тръгва. Много е съсредоточена.

Баткото другата седмица завършва училище, после една седмица вкъщи и заминаваме на море. Едва ще го дочакам това море Simple Smile

# 132
  • Ловеч
Мими, съжелявам за перипетиите, които са те споходили.
Вие сте усвоили доста умения, браво! Аз се мъча да го уча на частите на тялото, но без особен успех.
Май вече сме с един сън за деня. Преди обед не заспива и това е. Струва ми се раничко, но човекът реши друго.
Ние миналата седмица бяхме няколко дни на морето. Голям смях в началото с пясъка и с басейна, но много бързо свикна. От морето си го е страх доста, но то беше и хладно и може би и това допринесе за страха му. Басейните бяха топли и не иска да излиза от тях. Бяхме
му сложили плувки на ръчичките и като го държах, той се изпъва хоризонтално и мята с ръчички. Никак не го е страх от водата. Някоя от вас записвала ли си е детето толкова от рано на плуване? Ние с ММ не можем да плуваме и ми се иска много поне децата да се научат. Дъщеря ми е доста страхлива, макар че ходи на плуване в детската градина. Надеждата ни е в малчо 😊
Голям проблем имахме там с яденето. В ресторанта ядеше само хляб и краставици. В стаята му правех разни филийки, попара сутрин, но си изкара основно на сухо.
Мисля и аз да го пробвам на гърне, но не съм го извадила. Надявам се да разбере за какво е, макар че ми се струва раничко, но щом се опитва да пъхне ключовете в бравите може би има надежда.
Много харесва череши. Ягоди още не съм давала, че малко ме е страх от реакция.

# 133
Ох, момичетата определено са по-окумуш значи.
Моето дете не може да посочи кое къде му е, беше научил да показва пръстче за 1 годинка, но го забрави. Може да изпълнява командата "дай" и то не всеки път, както и "отвори" и "затвори" (врата, бурканче, кутийка и т.н.) и т-о-в-а е, друго няма. Като се опитвам да уча и показвам неща, той просто ме игнорира и отива да си бута камион.
Пясък и пръст много обича, рови, посипва се, яде, плюе...

За яслата и градината на мен не ми е зор, честно казано, много се колебах, но не бях убедена, че трябва да ходи още. Мога да го гледам (ще ми е натоварващо чисто психически, ако продължа да нямам допълнителна помощ, но може да се мисли в тази посока нещо), финансово не сме притиснати, работа, на която да се връщам - няма. Можем да го запишем и в частна, но това, което виждам/чувам не ме нахъсва особено Simple Smile.

Последна редакция: сб, 26 май 2018, 21:42 от Бона

# 134
Бона, Бона, все едно се слушам мен, с първото дете. Едно към едно. Разбирам, че няма как да те убедя, но да знаеш седем години са мнооооогооооо време. Знаеш, че те харесвам, не искам да те наставлявам Simple Smile

За момчетата и момичетата разликата е огромна. Синът се научи на гърне на две и половина +, дъщерята ми се струва отсега готова, ама още не съм купила гърне. То, и от дете до дете има разлика, но между половете е очевидна с просто око Simple Smile Големият казваше "тети" на всичко, малката сега казва различни думи за различни неща. Опитва се, де, не може да се каже, че ги казва, но има си различни наименования.

Радина, благодаря ти Simple Smile За плуването и ските, смятам че са умения, които трябва да се усвоят от рано. Големият ходи на плуване от детската и досега. От морето в началото го беше страх, сега иди го извади. Даже, то не е толкова страх, колкото май му беше студена водата. Беше много смешен около две - само стоеше на ръба и до глезени; на три до колене; на четири до кръста. Опитваше как го клати водата, изследваше Simple Smile Ние ще сме със самолет на море и басейн, и играчки няма да носим, съвсем сбито ще сме, че сме с не много багаж. Ама разчитам там да си намерят игри и играчки.
За храната, точно на морето да е на сухо, направо ми се вижда странно - риба, крем супи, плодове, манджи. Малката вече всичко яде, без белтък и прясно мляко, че нещо не и понасят на кожата. Ееее, подсетихте ме - тази вечер забелязах едно появило се петно от дерматит, може да е от ягодите. Ще трябва да го изследвам.

Общи условия

Активация на акаунт