С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 126
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Хайде аз да наруша мълчанието на снахите 😀
Свекърите дойдоха (изглеждаше насила )да изпратят абитуриента.Не си взеха и един бонбон,свекъра само пушеше а свеки каза,че има работа в градината и си надрънди към тях 😂😂😂
Честно потресох се после се сетих,че това все пак е свекървата,и дори се засмях и и пожелах лека работа🤣

# 106
Duh4e изпревари ме. Тъкмо се чудех да се включа ли да разбутам малко Simple Smile Да ви е честит абитуриента, другото - бял кахър.
Моята тия дни ме дразни. Ей така мъничко, гледам да не се връзвам, ама.... Лошото е, че знам, че не е нарочно, просто си е несъобразителна и ограничена женичката. ММ работи в чужбина. И понякога като забият някъде без обхват не се обажда с дни. И се почваааа. Звъни свеки уж да пита как съм що съм и накрая стигаме до въпроса - нашия, обажда ли се? И аз всеки път обяснявам къде е, що е, но всеки път се повтаря едно и също. Явно си мисли жената, че на мене само се обажда, а на тях не. Пък той горкия се чуди на кого по-напред да звънне като има възможност и аз все напомням да не забрави и мама, че после ще се цупи... Проверява си женичката, да не би да е пропуснал случайно, пък с мен да е говорил с часове Simple Smile сигурна съм, че и тя се притеснява за него и го мисли, както и аз, но очаква явно да и кажа нещо, което не знае, а аз няма как да и го кажа....

# 107
  • София
Кое ѝ е несъобразителното и ограниченото в този случай?

# 108
Явно си мисли жената, че на мене само се обажда, а на тях не.

Ами правилно си мисли жената. Напълно нормално е един мъж да се обади първо (или само) на жена си. И след като не се е обадил и на родителите си, а те се притесняват все пак, мислят го, звънят да те попитат за новини. Нали все пак само питат, не се сърдят или вдигат скандали?

# 109
Не си мисли правилно... Защото не е вярно. Винаги, когато има възможност да говори се обажда и на мен и  а майка си. Няма основание да мисли друго. Несъобразителното и ограниченото си е по принцип, не конкретно за случая.

# 110
Нищо дразнещо не виждам в случая. Ако не мога да се свържа с мое дете и аз бих звъннала на роднини или общи познати да попитам дали те имат инфо от него. Не защото ще заподзра как ме е пренебрегнал мен, а се е обадил на тях, а защото е възможно по различни причини, включителни и технически, да е успял да се свърже с тях, а не с мен.

# 111
И аз мислех в началото, че това е целта, а "Не защото ще заподозра как ме е пренебрегнал мен, а се е обадил на тях". Обаче се оказа второто.... и не е проблем самото обаждане, нито идеята, че се интересува от него. Разбира се, че ще се интересува - майка му е. Проблема е в начина, по който се случва. Тук обаче няма как да го предам актуално - нито тона се усеща, нито настроението. Болно ми стана, защото подозира собствения си син в пренебрежение. А много добре знае, че това не е вярно. Както и да е, аз си споделих, олекна ми. Зная, че хората имат много по - сериозни проблеми от моите, но това си ми тежи... та давайте смело натам в темата и се забавлявайте Simple Smile

# 112
От както си смених телефона и категорично забраних да се дава номера ми, нямам такива проблеми с обаждания от "притеснение".

# 113
Ако питаш мен, просто не я харесваш жената и каквото и да направи те дразни. Ако не се обаждаше - тая каква майка е, не се сеща за синчето си, като се обади - щото звъни.
И моята майка, и свекърва ми ми звънят всяка вечер. Уж да ме чуят как съм, реално да научат новости покрай Нейно величество Внучка им. Че чак искат и с нея да говорят, нищо, че разговорът стига до "Алооо" и "Тао".
Грам не им се дразня, забавни са ми.

# 114
  • София
Duh4e изпревари ме. Тъкмо се чудех да се включа ли да разбутам малко Simple Smile Да ви е честит абитуриента, другото - бял кахър.
Моята тия дни ме дразни. Ей така мъничко, гледам да не се връзвам, ама.... Лошото е, че знам, че не е нарочно, просто си е несъобразителна и ограничена женичката. ММ работи в чужбина. И понякога като забият някъде без обхват не се обажда с дни. И се почваааа. Звъни свеки уж да пита как съм що съм и накрая стигаме до въпроса - нашия, обажда ли се? И аз всеки път обяснявам къде е, що е, но всеки път се повтаря едно и също. Явно си мисли жената, че на мене само се обажда, а на тях не. Пък той горкия се чуди на кого по-напред да звънне като има възможност и аз все напомням да не забрави и мама, че после ще се цупи... Проверява си женичката, да не би да е пропуснал случайно, пък с мен да е говорил с часове Simple Smile сигурна съм, че и тя се притеснява за него и го мисли, както и аз, но очаква явно да и кажа нещо, което не знае, а аз няма как да и го кажа....

Значи, мен това болднатото би бе подразнило най-много, да звъни и да ме пита как съм, а всъщност да се интересува само как е синът ѝ.
Ако всеки път като се обажда и казва: Снахо, синът не се е обаждал от ... дни. Чували ли сте се? Как е? и  т.н. Никога не бих се подразнила, че жената пита за сина си. Тя пита, аз казвам каквото знам и приключва разговора.
Обаче, да ми се обади, УЖ да пита мен как съм, а всъщност единственият човек, който я интересува да е синът ѝ, това би ме подразнило и то много!
Много мразя лицемерието! Много!

# 115
Ами, Цветенце, аз нямам снаха, та отговорът ми е доста хипотетичен, но доколкото се познавам, реално ме интересуват само моите деца, а за другите питам от протоколна любезност.

# 116
  • София
Уиш, аз също приемам, че може да има протоклна любезност, обаче след като е изяснила целта на разговора. Т.е. първо - как е синът и ако после реши да е любезна - как си снахо.
Ако не - здраве!

# 117
Likeadream, не с всичко ме дразни. Дори бих казала, че като цяло поддържаме доста добри отношения, разбираме се, нямали сме пререкания до момента. Но има едни такива моменти, в които не е приятно. Достатъчно тежко и трудно е, че го няма, достатъчно натоварено ми е да се справям сама с всичко... Помощ от тях не съм искала, няма и да искам. Оправям си се, дано и занапред успявам все така. Но не е приятно когато на всичкото отгоре те проверяват да не би да си скрила случайно че сина им има обхват, а не им е звъннал, или да подозират него, че го е направил. Здраве да е, много взе да се разисква, исках само да споделя. Ще си нося кръста както аз си знам.

Жълто цвете - ей там е цялата работа. Даже от протоколна любезност не се нуждая. Достатъчно е да си кажем директно кой какво го интересува и кой какво знае. Нямам нужда от обяснения или опит за прикриване целта на разговор. Ако директно питаше и аз нямаше изобщо да се впечатля...

# 118
Абе щом като цяло не те дразни, такива дреболии не си ги слагай на сърце. Сигурно не е приятно, ама отговаряй с дме изречения и готово. Simple Smile

# 119
Опитвам се. Зная, че са дреболии. На моменти ми е много тежко и усещам как точно такива глупости ме събарят за миг.
Разбира се на свекърва си нищо не съм казала, няма и да кажа. За това в поста си написах, че знам, че не е нарочно. Такава си е и това е. В крайна сметка никой не е длъжен да ме мисли мене, как се справям, какво ми тежи. Живот и здраве, ще се стегна. Явно съм в момент на слабост. Благодаря все пак че успях да отпуша за момент тук...

Общи условия

Активация на акаунт