С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 127
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Ако не е нарочно, няма защо да се връзваш. Ако беше някоя мнителна особа, е друго.

# 121
  • София
Уиш, аз също приемам, че може да има протоклна любезност, обаче след като е изяснила целта на разговора. Т.е. първо - как е синът и ако после реши да е любезна - как си снахо.
Ако не - здраве!

Извинявай, но ти за проста любезност и възпитание, не си ли чувала?
Звъни у вас, но тъй като ти си на телефона, разбира се че ще попита от любезност как си, добре ли си.......
После ще попита за сина си.

Що за простотия ще е да вдигнеш слушалката и отсреща да ти изстрелят:
 " Здрасти, сина ми обаждал ли ти се е? Как е? Здрав ли е? Нещо да е предал за мен? Ти, децата, котката, папагала и кучето как сте? Айде, чао!" Mr. Green
И да затвори.

# 122
  • София
АбсурТ, ако свекървата наистина я е грижа за снахата, ще предложи някаква помощ или ако ѝ е невъзможно да ѝ помогне с нещо, ще я насърчи с добра дума. Отношението се усеща, дори ако първо е питала за сина си, а после е питала как е снахата. Обаче така, само да пита как е снахата, че да мине на важния въпрос за мен просто няма смисъл.

# 123
  • София
АбсурТ, ако свекървата наистина я е грижа за снахата, ще предложи някаква помощ или ако ѝ е невъзможно да ѝ помогне с нещо, ще я насърчи с добра дума. Отношението се усеща, дори ако първо е питала за сина си, а после е питала как е снахата. Обаче така, само да пита как е снахата, че да мине на важния въпрос за мен просто няма смисъл.

Добрите обноски винаги имат смисъл.
На когото и да се обадиш, за да питаш за каквото и да било или за когото и да било, елементарното възпитание изисква да го поздравиш и да попиташ как е, добре ли е и прочее банални думички, възприети като израз на цивилизованост.

Въпрос на зачитане- все пак, жена му е, не е секретарката.

# 124
Абе и вие ще станете свекърви/тъщи. Сега ако се дразните, да не мислите, че с вълшебна пръчица ще изчезне това дразнене на стари години. Мне. Ще смени посоката и обекта. От свекървата към снахата/зетя. Голяма работа, че от кумова срама пита за вас! Може и тя да се дазни на безброй дребни нещица и да не е виртуоз в актьорското майсторство. То не се отдава на всеки.
Пък майката е най-нормалното нещо да се интересува от детето си, ако ще и на 50 да е станало то. Майка пита майка. Тъй ако е по-разбираемо...
Иначе разбирам дразненето, давам и друга гледна точка. Grinning

# 125
Сега се сещам за една ситуация - млада съм, работим със свекървата заедно на бригада от работата. Говорим си и  тя по едно време много тактично ми казва, че другите обсъждат хората, а  аз говоря за мъжа си и себе си. В нейно присъствое  не вярвам нещо лошо да съм казала.Но  не клюкарствам като другите.Явно това  дразни точно нея.Казвала ми  е ,уж си учена пък си проста.Не  се вписвам в нейните разбирания за хитрости  такт и  кой  зна е какво още.Овен и такт,пък то и младост...И тя овен беше де.Та  два остри камъка сме били.Хапе, но тактично някак ,като оня скеч ,телефонът някак задгранично звъни...Като остаря накрая  забрави  да обикаля,директно ме тровеше с думи.Че  и с дела.Ти  що...Щот тъй...Сега снахата сигурно дразня.Дано е в някакви рамки.

# 126
Всеки дразни другия по един или друг начин. Всеки си има странностите и няма как всичко да е гладко. Лошото е, че понякога дори най-дребните глупости, като са поднесени в неточния момент ти се струват големи. Имаше един лаф и за майтапа и истината и за каруцата и камъчето - та така. Всичко зависи от момента, настроението, ситуацията. Преживява се. Минава време и се забравя. Моята баба много е тормозила майка ми, милата бая са я мачкали. Но сега я споменава само с добро. Някак времето измива гадориите. Опитвам се да не позволявам другите да ме настъпват, но понякога е невъзможно. Успех ви на вас с вашите свекърви. Дано по-рядко се разписвате тук. Живи и здрави да сме, другото все някога отминава...

# 127
Това за звъненето по телефона напълно го разбирам - и моята свекърва не вярваше, че синът й не ми се обажда и на мен, когато е в командировка. Той, ако беше в командировка за 14 дни, можеше да не се обади 14 дни, а направо да се прибере. И свекър ми беше такъв. На принципа, че липсата на новини е добра новина, и ако има проблем все ще се намери кой да се обади.
Обаче свекърва ми искаше да знае добре ли е, има ли новини, къде е, как е, с кого е, какво е вечерял и т.н. Значи като звъннеше телефона и ми причерняваше, понеже той и на мен не ми звънеше, понякога удряше един мейл, понякога някой негов колега пишеше от негово име и така. Но тя беше убедена, че той ми звъни, а на нея - не. При това с нея бяхме в добри отношения, не сме имали проблеми.

# 128
Като напъва толкова когато го няма, не знам  ежедневно колко пъти се чуват и как се вписва тази свекърва.Знае, че  го няма, чак пък какво е вечерял  да и  сервира инфо.Камъчета панирани.

# 129
Никога не съм имала проблем с това колко често се чуват и виждат, само с непрекъснатото звънене, когато той не се обажда или не вдига, и нещастието й, когато мислеше, че той ми звъни на мен, а на нея забравя да се обади.

# 130
Абе и вие ще станете свекърви/тъщи. Сега ако се дразните, да не мислите, че с вълшебна пръчица ще изчезне това дразнене на стари години. Мне. Ще смени посоката и обекта. От свекървата към снахата/зетя. Голяма работа, че от кумова срама пита за вас! Може и тя да се дазни на безброй дребни нещица и да не е виртуоз в актьорското майсторство. То не се отдава на всеки.
Пък майката е най-нормалното нещо да се интересува от детето си, ако ще и на 50 да е станало то. Майка пита майка. Тъй ако е по-разбираемо...
Амин. Grinning

Хубаво е да си сортираш проблемите, които възникват.

Вербалните (т.е свекитата си плямпат нещо) могат да се игнорират напълно и даже да им се смееш, дето се казва разнообразяват те с бисери.

Битовите (т.е меси се в битови въпроси) могат да се преодолеят с "Да, да права си" и никакво внимание, може и да се слуша с половин ухо. Това важи, ако сте в отделни къщи.

Съжителствените (когато сте в един дом) се оправят като се преместите (така де).

Агресивните (обиди, тормоз, психологическо насилие) - влизат в графа много сериозни проблеми и се решават с пълно прекъсване на контактите.

Това с телефонното обаждане спокойно влиза във вербалните и може да не ти пука въобще. Приключваш разговора възможно най-бързо (и учтиво) и забравяш, че е имало такъв.

# 131
Хайде аз да наруша мълчанието на снахите 😀
Свекърите дойдоха (изглеждаше насила )да изпратят абитуриента.Не си взеха и един бонбон,свекъра само пушеше а свеки каза,че има работа в градината и си надрънди към тях 😂😂😂
Честно потресох се после се сетих,че това все пак е свекървата,и дори се засмях и и пожелах лека работа🤣

Да не са се притеснили, че ще им искате пари? Поне абитуриента изпратиха ли до колата или преди това си тръгнаха? Наистина малко странно изглежда, но пък ти си ги познаваш.

# 132
Не го изпратиха,че градината по важна😂
О пари никога не са и искани,но тя му подаде пликче.Финансови спорове никога не е имало,а знам,че го обичат много.Просто тъпо се излаза,че има работа в градината,но тя става неадекватна като се притесни.
Както и да е,всичко мина и замина.

# 133
Скрит текст:
Амин. Grinning

Хубаво е да си сортираш проблемите, които възникват.

Вербалните (т.е свекитата си плямпат нещо) могат да се игнорират напълно и даже да им се смееш, дето се казва разнообразяват те с бисери.

Битовите (т.е меси се в битови въпроси) могат да се преодолеят с "Да, да права си" и никакво внимание, може и да се слуша с половин ухо. Това важи, ако сте в отделни къщи.

Съжителствените (когато сте в един дом) се оправят като се преместите (така де).

Агресивните (обиди, тормоз, психологическо насилие) - влизат в графа много сериозни проблеми и се решават с пълно прекъсване на контактите.

Това с телефонното обаждане спокойно влиза във вербалните и може да не ти пука въобще. Приключваш разговора възможно най-бързо (и учтиво) и забравяш, че е имало такъв.
КЪдето и из темите да те "срещна", където и да те чета, всеки път си пожелавам Ей такива снахи да ми доведат моите момчета....    Gift Heart
Наистина си първата и единствена (засега) млада жена с подобен поглед върху живота, отношенията, нагласите....Абе, с една дума-страхотна си!

И по темата:
да, всеки може да се дразни на всеки.И децата ни ни дразнят, въпреки че лудо ги обичаме, и половинката може да ни стъжни днес деня, а утре да умираме от любов по него....За мен основното винаги (или поне в 99% от случаите) е било да съм на принципа "От едното влязло, от другото излязло!"....т.е., никакво внимание на дреболии.Ама дали някой ги рекнал нарочно или без да се замисли, няма значение...щом е тъпотия, под "ножа".Т.е. игнор.
Ако се втелясвах за всяка нехаресана или дразнеща дума, без значение от кого казана, досега да съм с усмирителна риза в някоя психиатрия, незнаеща коя съм и на силни хапчета.
Пазете си нервите, че тепърва ще ви трябват.   Smiley

# 134
Amour! Heart

Замислих се, че реално ние от собствените си родители понякога се дразним, а и те от нас, какво остава за чужди хора, с които не сме имали възможността да свикнем.

Общи условия

Активация на акаунт