С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 142
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
  • при късмета
Разбира се, че ни дразнят и деца и родители. Разликата е, че на тях може да им кажеш съвсем спокойно какво те дразни, какво ще подминеш и с какво няма да направиш компромис. И да не е спокойно и да се скарате, няма да е фатално. Обаче на свекърва и спокойно да кажеш какво те дразни, дали реакцията ще е същата? Аз лично не вярвам

# 136
  • Blondeville
С всеки нормален човек можеш да се разбереш, стига да имаш желание. От друга страна ако си навиваш на пръста причини за дразнене, все ще си намериш. Пропускам си покрай ушите реплики и от майка ми, и от баба ми, и от роднините на мъжа ми еднакво. Ако нещо ми е станало неприятно казвам с нормален тон и съм срещала само разбиране досега, независимо от коя страна.

# 137
  • Най-красивата страна
В неделя трябва да ходим при свеки.Болногледачката има почивен ден.Затова мъжа ми ще чисти,а аз трябва да готвя и да я преобличам,да сменя памперса..
Свеки обаче не ни иска.Директно ми казва-,,Аз от тебе нищо не искам,,.Реве за племенницата ми и за етървата.Ама те не искат да дойдат.
Мъжът ми също се дразни ,но няма как да я оставим цял ден да седи гладна и напикана.

# 138
  • София
В неделя трябва да ходим при свеки.Болногледачката има почивен ден.Затова мъжа ми ще чисти,а аз трябва да готвя и да я преобличам,да сменя памперса..
Свеки обаче не ни иска.Директно ми казва-,,Аз от тебе нищо не искам,,.Реве за племенницата ми и за етървата.Ама те не искат да дойдат.
Мъжът ми също се дразни ,но няма как да я оставим цял ден да седи гладна и напикана.
Тя има ли някакво психическо заболяване?

# 139
  • Най-красивата страна
На антидепресанти е.

# 140
Твоята е от буквар изписана.
И ние  като сме спорили ми казваше свека:О, ти ли ще ме гледаш...
Смисъла е , че като живеем заедно най-много с мен търкане е  имала.И съм я плашила да не ме ядосва,че няма да я погледна.Ама нито племенницата  и ,нито етърва ми ,нито кой  да е друг дойде като стана за гледане и  почна накрая  да върши  голямата работа в  пепелника на печката си нощем.Като отказва  стол или кофа и друг вариант.Като паля печката и чистя, на крака беше,до банята само я водя и  извеждам по комбинезон,не съм и търкала гърба,но и това можеше да  е.Лесно се иска друг, като те болят очите от този, като си го ядосвал и  тровил години и разревавал.Ама няма ,не идват другите,пак този  в къщи, най-състрадателния  или най-близкия   теглят каиша накрая.
Сега една съседка е болна ,на 87 ,горда и  фуклива.Плащат на роднини, но вече май  става  за друго.Лично или  заведение.Защото май  никакви пари не плащат нерви по такъв.
Моите  близки си отидоха за дни ,седмица.Свекърва ми 10 дни след инсулт.Та  физическите грижи не бяха чак толкова.Не  завиждам за дълго  гледане

# 141
  • Най-красивата страна
Само един ден в седмицата се налага да я гледаме,но и това е достатъчно да ни отрови нервите.

# 142
Имам чисто прагматичен въпрос. Ако през този един ден от седмицата не я гледате, тя ще пострада ли?

# 143
  • Варна
И аз това щях да питам.

# 144
Е жената опикана ли да стои?
Наясно съм колко трудно се гледа болен, особено ако е мрънкащ и неблагодарен, ама за един ден в седмицата може би се преживява.

# 145
Само един ден в седмицата се налага да я гледаме,но и това е достатъчно да ни отрови нервите.

А вие колко дни от седмицата почивате?

# 146
  • София
Ей сега ми напомняте как преди години ММ тръгна за село при баба и дядо си...и никакъв го няма, това през 90-те, преди ГСМ-ите. Като почна свеки да звъни през час цяла нощ (живеехме у нашите) къде бил...ами изприщих се, аз нямам навика да проверявам всекиго по 100 пъти и сигурно нямаше и да разбера, че не е пристигнал. В полицията звънях да разбера дали там някъде няма катастрофа и се усетих колко нелепо звуча - мъжът сигурно се запил някъде, а жена му го издирва.
Случаят се оказа точно такъв, де или поне такова обяснение ми даде.
На другия ден след накълцването му казах, че забранявам техните да ме юркат и да си изливат страховете на мен. Аман от паникьори, но забраната подейства.

# 147
Е жената опикана ли да стои?
Наясно съм колко трудно се гледа болен, особено ако е мрънкащ и неблагодарен, ама за един ден в седмицата може би се преживява.

Права си, макар че не знам колко от нас биха издържали да ги гонят и ругаят, докато бършат насран гъз.

# 148
Така е. Аз, макар и за много кратък период от време, съм го минала, та наистина е адски обременяващо, най- вече психически.
Неслучайно има една приказка: "болен ли си или болен си гледал?".

# 149
  • Най-красивата страна
Неделя е почивния ни ден.Но поне до обяд трябва да седим там.
Няма как да я оставим.Болногледачката си тръгва в събота следобед в 17.00.И в неделя сутрин като отидем,свеки е опикана и гладна.
Тя е неподвижна.Не може сама да става.Не може и да се оставя храна ,защото е топло и се разваля.
Не е човешко да не отидем.
Обаче устата и е голяма и не спира да ни хока и да ни мърмори и да ни гони...
Знам,че нямаме изход,ама ей така да се оплача....

Общи условия

Активация на акаунт