С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 607
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
Е, то не е нужно – свекърва ти има дете, нали?
Така е. Не бих оставила и детето ѝ да се гърчи и манава само през това. Както и той мен предполагам.
Права си, Кали, но се замислих колко мъже не са оставили детето на тъща си да се гърчи и само да ѝ мие задника и да ѝ сменя памперсите. Дано не ни се налага да проверим на практика.

# 226
Е, то не е нужно – свекърва ти има дете, нали?
Така е. Не бих оставила и детето ѝ да се гърчи и манава само през това. Както и той мен предполагам.

Очакваш, че мъжа ти с охота ще те оставя да сменяш памперса на неговата майка, но ако се наложи, ще дойде да сменя на твоята. Успех. Доста наивно.

# 227
Мъжът ми е сменял памперсите на баща ми. Къпе го. И за много други неща е до мене в ежедневната ми грижа за него.
Прави го заради мене, баща ми няма заслуги към него, напротив.
Много е трудно да се гледа възрастен човек. Обаче аз винаги съм си мислела - ако на мене ми е трудно, колко по-трудно би било на човек, за когото той е чужд? Не мога да го причиня на други хора, това си е мой ангажимент.

# 228
  • Варна
Дано не ни се налага да проверим на практика.
Дано.

# 229
Аз съм сменяла памперси, чистила съм и съм преобличала свекърва ми по 2-3 пъти на ден  само преди 7 м. Сутрин, вечер и в почивните дни това го правеше етърва ми.   И сега не се срамуваме от себе си.

# 230
  • София
И мъжът ти те е оставил да го правиш?

# 231
  • София
Въпрос на чувствителност и такт е, каквото и да си говорим.
Да накараш сина да сменя памперси на майка си, е гадно първо за нея- срамът да я гледа така, е ужасен.
А, че безчовечни хора има, също е вярно.

Всички стареем и всички ще имаме нужда от помощ в един момент, а най- парадоксалното е, че всеки си мисли, как на него няма да му се случи това унижение.

# 232
  • Наблизо
КАГ е вдовица,milenaka.Свекърва й си е погребала детето.

# 233
  • София
КАГ е вдовица,milenaka.Свекърва й си е погребала детето.
Маркираното го знам, не знаех за другото. В такъв случай се извинявам за въпроса си.

# 234
Въпрос на чувствителност и такт е, каквото и да си говорим.
Да накараш сина да сменя памперси на майка си, е гадно първо за нея- срамът да я гледа така, е ужасен.
Вярно е и точно затова бих предпочела памперсите ми да ги сменя външен човек, на когото е платено за тази цел. А кой да сменя памперсите на тези майки, чиито синове нито са женени, нито имат пари да платят на болногледач?

# 235
  • София
Вярно е и точно затова бих предпочела памперсите ми да ги сменя външен човек, на когото е платено за тази цел. А кой да сменя памперсите на тези майки, чиито синове нито са женени, нито имат пари да платят на болногледач?

Всеки би предпочел да плати, стига да има парите и човек, на когото да плати.
Но, като гледам на село няма начин.

Що се отнася до частния случай- да са само майка и син, без никакви други близки, разбира се че няма да я остави.

Според мен, тук всеки се поставя в ролята на обслужващия, а не на обслужвания- затова с такова настървение се тика синът да сменя памперса на майката.
Ако за секунда си представят как собствените им синове ИМ сменят памперсите, ще разберат, може би.
Затова и в семействата, когато се наложи, мъж обслужва мъж, а жена- жена.

# 236
Това е най-добрият вариант, но споделеното от Румцайс по-назад сменяне на памперси на тъста от страна на зетя е много, много рядко срещано. А обратното, снаха да сменя памперсите на свекърва, майка, свекър, баща е масово считано за приемливо. Не е. Не и идеята, че жената по дефолт е абонирана за тази роля, докато мъжът по дефолт е освободен от нея.

# 237
  • София
Това е най-добрият вариант, но споделеното от Румцайс по-назад сменяне на памперси на тъста от страна на зетя е много, много рядко срещано. А обратното, снаха да сменя памперсите на свекърва, майка, свекър, баща е масово считано за приемливо. Не е. Не и идеята, че жената по дефолт е абонирана за тази роля, докато мъжът по дефолт е освободен от нея.
И аз съм с такива наблюдения.

# 238
  • София

Разбира се, че няма абонирани и свободни електрони- всеки според нуждата трябва да помага.

# 239
И мъжът ти те е оставил да го правиш?

Миленака, няма защо да се извиняваш. Не си длъжна да знаеш и да помниш. Съпругът ми почина преди 3 г. внезапно. Преди това я лекуваше . Тя беше на легло близо 15 г. Преди се обслужваше сама с инвалидна тоалетна, но в последната година изобщо не можеше да мръдне.   Осакатя заради коксартроза.   Девер ми пък я обръщаше, подпираше  и хранеше, когато не беше на работа. И двамата бяха грижовни синове, но тя се срамуваше те да  правят тоалета й. Нормално за жена, която беше с чисто съзнание. Дори в началото, се срамуваше и от мен, защото живееше заедно с девер ми и етърва ми и чувстваше   нея  по-близка. Но етърва ми ходи на работа и затова се наложи да свикне и с мен. Племенницата ми пък всяка вечер обработваше раните й от залежаването. Не е лекарка или мед. сестра. Всеки помагаше по някакъв начин.

Последна редакция: нд, 03 юни 2018, 12:40 от K.A.G.

Общи условия

Активация на акаунт