С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 082
  • 753
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Моите изисквания са към децата ми, те да си отварят очите по-нататък.
Харесвам приятелите на дъщерите си, май съм се справила. Самопохвалих се Simple Smile

# 31
Правило номер седем да се закове като табелка на СО, доста теми нямаше да съществуват ако младите жени го спазваха.
Аз пък нямам изискване гаджетата на сина ми да са красиви и слаби, а само да не са някакви обсебващи и ревниви лепки със склонност към меланхолия и тежки настроения, че направо ще трябва да ги изчегъртвам, не просто да ги разкарам.

# 32
  • Варна
Заинтригувахте ме ама аз фейс нямам. Та някоя добра душа може да се прежали и да копне тия правила тук.

# 33
Е ти нищо не каза - само слаба и красива да била, нищо друго Simple Smile
Еми да, нали внуци ще чакам от нея. И ако може, да е русолява, че да не ми се загуби хубавия ген. С щерката го загубих, поне сина ме отсрами, та там ми е надеждата. А, и на дъщерята, ако може, по-светъл зет, да ги омешаме малко боите, че ако е черен като нея, ще си имам малки внуци-маймунчета.  😁

# 34
# 35
  • Варна
Хахаха, на бас, че правило 9 го е писала Уиш Simple Smile

# 36
Там ще ми е силата- на тъща.
И аз така. В момента някое клето момче си живее животеца и дори не подозира какъв двоен удар му готви съдбата- челен сблъсък с Нейна Кифленска Светлост и маман Уишмастърова.

Ама пък правило 8 със сигурност не се отнася до Говендър Мой.

Хайче, знам, знам- за да не ме осъди за телесни повреди Уишмастъров, се наложи да го оженя за себе си.

# 37
  • Кьолн
Аз все уча сина си, който е на 9 години,че една жена трябва да се уважава и мъжа трябва да се грижи за нея.Не знам дали съм права,но много ще се радвам, ако видя сина си така да постъпва с жена си.Според мен,всичко е от възпитанието.Дано когато дойде това време да имам снаха,не мисля по различен начин! Видях какво е да те тормози свекърва и не искам, някое момиче да страда като мен.Каквато и да е снаха ми,важното е сина ми да си я харесва.А моето мнение е без значение!

# 38
Тези "правила" от някоя 9 годишна ли са писани? Наистина ли има хора, които си мислят, че имат влияние над избора на децата си? Те са хора, със собствени чувства и право да бъркат.  То е като да им се каже, че трябва да ядат аспержи, когато те харесват брюкселско зеле. 

Не бих се бъркала в избора на детето си, освен ако не е застрашен живота му, но в повечето случаи, там помага възпитанието. Не е много често, нормално възпитано дете да се навре в среда на наркомани, на убийци, на тотални селяни.

# 39
Тези "правила" от някоя 9 годишна ли са писани? Наистина ли има хора, които си мислят, че имат влияние над избора на децата си? Те са хора, със собствени чувства и право да бъркат.  То е като да им се каже, че трябва да ядат аспержи, когато те харесват брюкселско зеле. 

Не бих се бъркала в избора на детето си, освен ако не е застрашен живота му, но в повечето случаи, там помага възпитанието. Не е много често, нормално възпитано дете да се навре в среда на наркомани, на убийци, на тотални селяни.
В нета се мултплицират доста малоумни писания, надраскани в делириум някакъв вероятно.  Grinning

Пък за децата и изборите им, въобще не си правя илюзиите, че моето мнение един ден ще е важно за подредбата на техния собствен живот. Родили са се в това семейство, видели са, каквото са видели. Възприели са, каквото са въприели. Едно ще им стане чуждо и неприятно и няма да го приложат нивгаш, друго ще им пасне и ще го прилагат, вероятно и без да обмислят надълго и нашироко защо и как.
"Възпитаваме" ги не като си налагаме какво да им покажем, защото много ни се иска или мисълта за обучаването в правилна насока ни харесва. "Възпитаваме" ги с всичко онова, което виждат от нас ежедневно, без дори да се усетим.
Пък за избора на жена/мъж, набила ми се е една приказка по случая. От майка ми.: "Какъвто си го избереш, такъв го приемам. Черен, бял ,пембян. За мене зет, за теб - съпруг. Аз със него няма да живея, ти - да." Засега, напълно споделям това нейно мнение и по отношение на бъдещите ми снахи. Ще поживеем, ще видим.

# 40
Аз пък бих се бъркала в избора на детето си и още как. Доколкото мога. Само да посмее да ми донесе някоя африканка например ... ще настанат сериозни бойни действия.

А, правилата, които коментирате, хубаво е да си дадете сметка, че са иронично написани и преувеличени. Ясно, че всеки с проблемите си, ама толкова чак пък да не схващате не е нормално. Сигурно разправяте на познатите си, как госпожата тук, наистина бие семейството и мъжа си с тиган, защото то хумора ... няма такова животно.

# 41
  • при късмета
През ум не ми минава да избирам жена на сина ми. Смятам, че ще ни пита, колкото ние с баща му сме питали. Т.е. изобщо няма да се иска нашето мнение с кого ще прави семейство.

Бих се месила в една единствена ситуация. Ако имам дъщеря и реши да се жени за мюсюлманин. Аз дете за робиня няма да дам

# 42
През ум не ми минава да избирам жена на сина ми. Смятам, че ще ни пита, колкото ние с баща му сме питали. Т.е. изобщо няма да се иска нашето мнение с кого ще прави семейство.

Бих се месила в една единствена ситуация. Ако имам дъщеря и реши да се жени за мюсюлманин. Аз дете за робиня няма да дам

Е за сина ти не важи ли същото? Simple Smile
Не приемам такива бракове аз, ще се боря до последно. Не вярвам да се случи, но случи ли се ... не.

# 43
Аз мога да напиша роман за проблемите с моята свекърва, но за сега ще спомена нещо, което ме дразни ужасно  много. Обръщението й към мен е: "Бе, жИна!"
Аз се обръщам към нея с "Лельо Т.. "' То и туй не е много нормално знам, ама не мога да си извъртя езика да й кажа "Мамо'', първо заради отношението й към мен и второ имам си майка и ми е странно и трето мъжа ми и той се обръща така към моите родители.
Вие как се обръщате към свекървите и те към вас?

# 44
От ден първи аз казвай майко, накрая  почнах по име.По  заслуги
Снаха ми по име  към мен.
Това жИна е   мек говор в някои  краища,точно И не трябва да те дразни ,а  име си имаш.
Не  съм майка на снаха си и ми е  нелепо да ми казва майко.Точно колкото и на нея.Бих приела обръщението един ден да заслужа  наистина това,да го усети така.Но  само  си го мисля ,без да го вярвам ,като оправдание,че аз също трудно       виждам  това "майко" Случва се да ми каже мама Боряна ,за разлика от нейната майка.Честно ,въобще не обръщам внимание  на обръщения.Приемам всякакви.
Сега съм баба Борянка.Което май ми допада най-много.
Някога колежките ми като се приберат имаха ядене ,една сама  такава им натякваше ,че гозбата хванала коричка ,значи поизстинала и готова за хапване ,няма да духат.Та ми се е искало и на мен да не търча да готвя за всички ,да има готова храна и да поемам друго задължение.Искало ми се е да изпере децата поне веднъж, но това стана след много години ,переше сина,вече работещ, три парчета да изсъхнат за следващия  ден ,докато аз копая ,доя ,готвя.По нейно желание.Та  това струва повече от всякакви мили обръщения,не се хващайте в тях.

Общи условия

Активация на акаунт