С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 084
  • 753
  •   1
Отговори
# 45
Ами освен да ви разкажа за една мюсюлманска свекърва. 😁
Не е моята слава богу,а на моя колежка.Момичето се чувства ужасно,защотото не могат да си имат детенце,а от сватбата са минали вече 5 години.Свекървата постоянно наливала масло в огъня,как нямала още деца и то не само в тесен семеен кръг.Явно според нея вина за това има снахата.
Това което знам също от нея е,че обръщението към свекървата с думата майко било задължително при тях,в противен случай се приемало за неуважение от страна на снахата.

# 46
Малко за  разведряване Smiley

Свекръва:
- Що си ударила сино ми, ма?!?
Снаа:
- Заман ми вика, дека съм дебела...
Свекръва:
- И к'во си мислиш, че кат' го удариш ша отслабнеш ли?🤔

# 47
  • Варна
Не е моята слава богу,а на моя колежка.Момичето се чувства ужасно,защотото не могат да си имат детенце,а от сватбата са минали вече 5 години.Свекървата постоянно наливала масло в огъня,как нямала още деца и то не само в тесен семеен кръг.Явно според нея вина за това има снахата.
Това което знам също от нея е,че обръщението към свекървата с думата майко било задължително при тях,в противен случай се приемало за неуважение от страна на снахата.
То пък щото масово български свекърви не правят абсолютно същото...

# 48
  • Наблизо
Мда,така е.То като кажа,че въобще не им отстъпваме на югоизточните ни съседи по манталитет,че при нас е по-зле.Хем от едното хем и от другото и става гадна мешаница.

# 49
Няма спор по този въпрос. Wink

# 50
Женена съм за мюсюлманин,  сириец. Не ме спря превантивното насаждане на омраза към поганците от страна на майка ми още от ранно детство.  Не ме спряха и ужасяващите истории от втора и трета ръка. Не ме спряха и моите си лични страхове.  Не ме спря и воя и истерията на майка ми.  Не ме спря и " Не без дъщеря ми " и други подобни. Не ме спряха предупреждения и заплахи, ускори, молби и увещания.   Толкоз по въпроса, доколко родител може да повлияе на детето си относно избор на партньор.

Да се включа и по темата за свекървите - моята е на хиляди километри,никога не сме се виждали и пак намира начин да ме дразни Imp  как? Като тотално ме игнорира. Под никаква форма не съществувам за нея. Преди време бях пуснала тема, за да си изрева мъката и доста съфорумки побързаха да ме успокоят, че родата ме игнорира, щото съм гяюрка....
Имам доста познати християнки, омъжени за мюсюлмани и имат перфектни взаимоотношения с родАта. Въпрос на късмет или на подход, или де да знам на какво.
С какво ме дразни моята далечна, непозната свекърва?  Както казах дава ми пълен игнор, а пред хората тръби, че съм била любимата снаха и много ме обичала. Дразни ме,че могат да говорят с часове с мъжа ми без да попита за т.нар. си внуци. Непрекъснато го занимават с безкрайните си проблеми. Иначе не мисля, че са толкова лоши,  просто явно аз очаквах прекалено много от тях ( примерно от време на време да кажат Здрасти, да попитат за децата, да изградим някакви формални отношения макар и от разстояние)
Иначе те за религия и имена на децата не са се месили изобщо.  Съмнява ме дори да са попитали мъжа ми каква религия изповядват децата ни ( и не,не са сигурни, че няма вариант да не са мюсюлмани, защото близък роднина е женен за българка и децата им са християни,а май и той е започнал да ходи на църква Simple Smile и ооо,чудо, още не са му отрязали главата)  

# 51
Да се включа и по темата за свекървите - моята е на хиляди километри,никога не сме се виждали и пак намира начин да ме дразни Imp  как? Както тотално ме игнорира. Под никаква форма не съществувам за нея.
Това не е повод да се дразниш, а повод да се радваш. Ако ти обърне внимание, тогава ще ти се стъжни живота.

# 52
Преди време бях пуснала тема, за да си изрева мъката и доста съфорумки побързаха да ме успокоят, че родата ме игнорира, щото съм гяюрка....

Помня. Ти още ли не си запалила свещ от благодарност към Бога, че свекърва ти не се занимава с теб?
Макар че... Там нямаше ли и друга драма – искаха мъжа ти да отиде на гости в Сирия и т.н.?
И зълви имаше май...

# 53
Ами нормално, то процеса на отхвърляне е двустранен. Както ние не ги приемаме, така и те нас.

# 54
  • София
Женена съм за мюсюлманин,  сириец. Не ме спря превантивното насаждане на омраза към поганците от страна на майка ми още от ранно детство.  Не ме спряха и ужасяващите истории от втора и трета ръка. Не ме спряха и моите си лични страхове.  Не ме спря и воя и истерията на майка ми.  Не ме спря и " Не без дъщеря ми " и други подобни. Не ме спряха предупреждения и заплахи, ускори, молби и увещания.   Толкоз по въпроса доколкото родител може да повлияе на избра на детето си относно избор на партньор.

Да се включа и по темата за свекървите - моята е на хиляди километри,никога не сме се виждали и пак намира начин да ме дразни Imp  как? Както тотално ме игнорира. Под никаква форма не съществувам за нея. Преди време бях пуснала тема, за да си изрева мъката и доста съфорумки побързаха да ме успокоят, че родата ме игнорира, щото съм гяюрка....
Имам доста познати християнки, омъжени за мюсюлмани и имат перфектни взаимоотношения с родАта. Въпрос на късмет или на подход, или де да знам на какво.
С какво ме дразни моята далечна, непозната свекърва?  Както казах дава ми пълен игнор, а пред хората тръби, че съм била любимата снаха и много ме обичала. Дразни ме,че могат да говорят с часове с мъжа ми без да попита за т.нар. си внуци. Непрекъснато го занимават с безкрайните си проблеми. Иначе не мисля, че са толкова лоши,  просто явно аз очаквах прекалено много от тях ( примерно от време на време да кажат Здрасти, да попитат за децата, да изградим някакви формални отношения макар и от разстояние)
Иначе те за религия и имена на децата не са се месили изобщо.  Съмнява ме дори да са попитали мъжа ми каква религия изповядват децата ни ( и не,не са сигурни, че няма вариант да не са мюсюлмани, защото близък роднина е женен за българка и децата им са християни,а май и той е започнал да ходи на църква Simple Smile и ооо,чудо, още не са му отрязали главата) 

От 15-ина години съм така със свекъра ми – българин, и ми е идеално. Инициативата за това е негова, аз си измивам ръцете и съм бяла, въобще не ми се налага да режа мераците му за командване... Както казах – идеално!

# 55
Преди време бях пуснала тема, за да си изрева мъката и доста съфорумки побързаха да ме успокоят, че родата ме игнорира, щото съм гяюрка....

Помня. Ти още ли не си запалила свещ от благодарност към Бога, че свекърва ти не се занимава с теб?
Макар че... Там нямаше ли и друга драма – искаха мъжа ти да отиде на гости в Сирия и т.н.?
И зълви имаше май...
И им купуваха скъпи дрехи , колети летяха . Дам , много на място  и навреме се включи снахата на сирийците в тази тема.

# 56

И зълви имаше май...
Има, има и зълви и от всичко по много. Мъжо още не си е изживял фантазиите за гостито и мисли,че ако те ми се извинели,  аз тутакси ще грабна децата и открилена ще литна към любимата рода Simple Smile
Но наистина продължавам да смятам, че отношението им е такова НЕ заради това, че са мюсюлмани.

# 57
Отношението им е такова, не просто защото те са мюсюлмани, а защото ти не си мюсюлманка

# 58
Отношението им е такова, не просто защото те са мюсюлмани, а защото ти не си мюсюлманка
Продължавам да твърдя, че не е заради това.  Както казах имам доста познати християнки, омъжени за мюсюлмани и са в чудесни взаимоотношения с родата. Освен мен има още 2 български снахи, женени за братовчеди на мъжО, не могат да се нахвалят ( подозирам, че голямата обич и уважение към едната са в пряка връзка с това,че е хммм с много завидно финансово положение. Другата обаче пък е доста бедна, но и тя няма от какво да се оплача)  Само аз съм аутсайдер и нещо не се вписвам...

Да,подаръци прави мъжа ми,но в същото време съм свидетел как и българските съпрузи на мои приятелки подаряват на майките си ново обзавеждане, уреди,накити...

# 59
Анастасия, ако сина ми, да не дава Господ, или друг близък роднина, се вземе с мюсюлманка, аз разбира се - няма да я харесвам.
Но няма и да кажа - ами защото е мюсюлманка, така бих и дала основание за преговори и току виж си сменила религията. Но за мен ще си е същата и аз няма да я искам. Нито децата, които ще роди, ще усещам като "свои". Ако ще и 10 кръста да си увеси на врата, аз винаги ще знам от къде идва.
За други списващи в темата, очевидно няма да е така и биха приели друговерска снаха. Аз категорично не. Та същото е и с тебе, и другите, които познаваш, пък са женени за мюсюлмани и т.н. Просто не те иска свекърва ти. И няма да те иска никога.

Общи условия

Активация на акаунт