С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 648
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
То, защото като го обсъдите докато всички мислят трезво, ще мине безпроблемно после. Когато те хване деменцията, дали ще кажеш- да направим както сме се договорили.
Съвсем на изуст си говорите някои.
А в специализирано заведение те обгрижват като цар естествено.  И нямат проблем да ти сменят памперса по ен пъти на ден, докато ти ги обиждаш и се съпротивляваш, защото си с деменция или инсулт.
По- добре да приключим с темата.  И без това е спам тук.

# 301
Не е лошо тези неща да се коментират предварително, докато всички са с акъла си, защото рано или късно се стига до тях. Така всеки има достатъчно време, да приеме нещата и да свикне с някакъв евентуален развой.

В стресова ситуация, всеки е неадекватен и без деменция. И болния, и гледащия, всички. Но ако има някакъв базов план е много по лесно да се движиш в правилна посока, дори автоматично.
Там е работата, че базовия план не се постига с тропане с краченце, местиш се и точка. Обсъжда се, което изключва налагането на едната страна. Ето това не искаш да разбереш.
Повече от ясно е, че няма цяло семейство да се премести с всички съпътстващи ангажименти като работа и у-ще. Би следвло или да се намери човек или институция да гледа болния или се мести той. Но положението му в никакъв случай не става по-леко като му се налагаш, нареждаш му и се държиш с него като с вещ. Защото влошавайки неговото положение, правиш своето още по-трудно, а не ти го прави трудно болния. Осъзнаваш ли това?
Накратко, ясно е, че в повечето случаи ще се премести болния, но начина който ти предлагаш не е адекватен и не е добър за никоя от страните. Иначе изхода от ситуацията същия, само главоболията са повече, пак и на двете страни.
Ето това се опитваме да ти обясним, а не, че някой ще премести цялото си семейство за да гледа болен възрастен. Смятам, че ще схванеш разликата

Когато едната страна не е в позиция да преговаря, естествено, че има налагане на другата. Всеки си решава от коя ще застане. В момента предпочитам да се наложа. След време, ако доживея да изкукуригам, предпочитам детето ми да се наложи и да реши вместо мен.

# 302
  • при късмета
Аз не съм използвала термина "преговори", а "обсъждане" и то защото самата ти го използваш като аргумент. Ако се обсъжда предварително, то тогава и двете страни трябва да вземат участие. Ако се налага да взимаш решение едностранно, поради състоянието на другата страна е повече от ясно, че сам взимаш решението и това не е обсъждане.
Но повярвай, дори на човек с деменция, ако му поставиш нещата "местиш се и точка", не чака нищо добро нито него, нито пък теб, ако ще го гледаш. Може да са с деменция, но това не означава, че не разсъждават, а че просто забравят. За теб обаче явно е едно и също и няма никакво значение разликата. Като го сринеш психически и му докараш и депресия заедно с деменцията, мислиш, че ще си му от помощ ли? Ще подобри с нещо състоянието му ли? Или пък ще го направи направо дрогиран от щастие, че нищо няма да му прави впечатление и ще е безкрайно благодарен, че си поела толкова тежкото бреме да му сготвиш днес една супа или си намерила кой да му смени памперса при нужда?
Ако гледаш близък заради това, че не искаш да го оставиш, отношението би следвало да е различно. Ако го взимаш от някаква изгода, тогава вече е обяснимо

# 303
Че аз благодарен старец не съм видяла, ако ще и на челна стойка да застанеш. И естествено все си намират за какво да мрънкат. Който има нерви да се занимава и да им играе по свирката. Аз не съм от този тип.

Сега се опитваш да ми обясняваш разни теории, да се изслушвал, да се прави политика, ама като опре яйцето, всеки трябва да действа. Веднага. Не да се занимава с капризи и приказки 3 месеца. Може да си говорим ... по пътя.

# 304
Салсича, много яки мисли на 15-годишна демонстрираш. Ама бай бабо да не те срещне мечка, че тя съдбата обича да си прави шеги с такива наперени като теб. Дано си останеш все така, никога не сблъскала се с подобни проблеми.

Не знам дали 15 годишните мислят изобщо по въпроса, но реалността е такава. В живота на семейството ми има приоритети, като училище, работа, дом и всичко, което няма как да зарежа, да се забия някъде, за да не нараня чувствата на възрастен болен.

Ако някой се изнесе на село, барабар с децата си, напусне работа и им смени училището, за да гледа баба си в познатата и обстановка, спокойно го обявявам за луд.

Винаги има някаква емоционална част, но преди всичко трябва да сме реалисти.

Е точно това се опитваме да ти обясним за реалността, но ти тропаш с краче и се правиш на безсмъртна. Естествено че няма да изнесеш семейството си на село, за да гледаш баба си. И пак ти казвам, сопри се малко, че предизвикваш съдбата с тези празни приказки на килограм.
 А като дойде, човек търси всякакви варианти и избира подходящия, според случая.

# 305
Общи приказки и тук там някоя ромска клетва, нищо по същество. Съдбата се предизвиквала ... дай да съборим всички болници, да не предизвикваме съдбата. Овехтели разсъждения.

# 306
Само така, безсмъртна си, наденичке. Искрено ме развеселяваш с тийн разсъжденията си. Сета очаквам да избълваш поредната простотия за величието си.

Последна редакция: пн, 04 юни 2018, 23:17 от Dincho

# 307
  • при късмета
Аз познавам много стари хора, благодарни за грижите от децата си. Какви са възрастните около теб, няма как да знам и какво си виждала.
Познавам и наистина зарязани, независимо от състоянието им не ги поглежда нито едно от децата им. Така, че излиза, че имам база за сравнение, а при теб липсва, щом само от единия вид си виждала. Съответно не теоретизирам, а това са изводи от лични наблюдения.
Изобщо не се опитвам да ти обяснявам как се води политика с възрастен, болен човек. Само отношението се опитвам да обясня, какво трябва да е според мен. Различни неща са

# 308
Моите още не са толкова възрастни, което не е гаранция, че утре няма да стане нещо.

Отношението е ясно, че трябва да е нормално, няма да го извлачиш на някъде, но позицията не мисля, че трябва да е мекушава и да се залъгва, че има някакъв шанс да управлява ситуацията.

# 309
Никога не се знае какво ще ни поднесе съдбата. Затова има една приказка "Голям залък хапни, голяма дума не казвай".

# 310
Eто затова не споря с възрастни хора ... клетви и поговорки, общи бръщолевици.

# 311
Eто затова не споря с възрастни хора ... клетви и поговорки, общи бръщолевици.

Ако вземеш да напишеш и ти нещо различно от общи бръщолевици ще е добре, но явно не можеш..... А кой стар и кой млад е относително.

# 312
  • при късмета
Аз казвам отношение, ти пак от каква позиция да се води някаква напълно излишна битка. Да не мислиш, че възрастен, имащ нужда от грижи не е наясно, е не е в позиция капризничи излишно? Не, че няма такива де, далеч съм от тази мисъл. Но в средно статистическа подобна ситуация, ако тръгнеш с нещо като "искам да си по-близо до мен, за да мога по-ефективно да реагирам ако имаш нужда" или в този смисъл, изобщо няма да ти се наложи да му се тръшкаш и тропаш с краче с "местиш се и точка". Спестяваш си по-неприятни спорове и възрастния е убеден, да го направи, а не заплашен или принуден.
Сериозно, не го ли проумяваш наистина?

# 313
  • Варна
Какво ли трябва да си преживял, че да си толкова озлобен към старите хора?
Тъжно.

# 314
Аз казвам отношение, ти пак от каква позиция да се води някаква напълно излишна битка. Да не мислиш, че възрастен, имащ нужда от грижи не е наясно, е не е в позиция капризничи излишно? Не, че няма такива де, далеч съм от тази мисъл. Но в средно статистическа подобна ситуация, ако тръгнеш с нещо като "искам да си по-близо до мен, за да мога по-ефективно да реагирам ако имаш нужда" или в този смисъл, изобщо няма да ти се наложи да му се тръшкаш и тропаш с краче с "местиш се и точка". Спестяваш си по-неприятни спорове и възрастния е убеден, да го направи, а не заплашен или принуден.
Сериозно, не го ли проумяваш наистина?

Eстествено, няма как да не се обосновеш, дори и просто така - без да се опъва. И по-добре да е честно - защото това би било най-доброто решение, въпреки съпътстващите неудобства. Това си е част от нормален разговор. Няма как да се заплашва човек в такова състояние и възраст, обикновено в паниката си те почват да заплашват Simple Smile

HappyKali - колко трябва да му е беден речника и умствения запас на някой, че всичко, което не му харесва да обрисува, като злоба, завист и редовните там класически глупости? Доста ще да е, а?

Общи условия

Активация на акаунт