С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 441
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
  • Насред хаоса
Според мен, Мяу трябва са се направи на приятно разсеяна, да си намира извиненения защо не може да говори по телефона (изморена е, заспала е, кърми и тн). Говорейки си по рядко ще има малко по-голяма дистанция в отношенията. За непоисканите съвети може да лавира с - о, забравих; о, не съм те разбрала, но другия  начин даде много добър резултат; о, така ли си казала, аз пък защо съм разбрала друго .... Нещо от сорта.
Не мисля. Проблем не решава с игнорирането му или замитането му под килима, при което човек да се прави на актьор. Не са нужни извинения и криене, а ясно и точно формулирано еднократно обяснение, че детето си има майка и тази майка също като свекито навремето в повечето случаи знае кое е най-доброто за детето й.

# 571
  • Варна
Не става с клинчене тук, явно свекървата е доста упорита и настоятелна. Трябва очи в очи да й се каже, че няма думата по отглеждането на детето.

# 572
Точно така, ако исках да избягвам разрешаването на проблема, нямаше да търся съвет тук. То това е най-лесно и всеки го може..
Свекърва ми не е лош човек, даже напротив добротата й е в повече, тези простотии сега ги прави, защото се притеснява за бебето, просто е голяма паника, такава си е и разбирам, че не го прави нарочно или за да ме обиди. Но просто трябва да разбере, че ние вече не сме деца и да ни остави да поемем отговорност за нашето си.

# 573
Трябва да схване, че и да се притеснява, не ви помага по този начин. Ако става, както тя иска, ще навреди. Няма да има кой винаги да върши, обмисля и грешейки да учи нещата вместо вас. Вие трябва да се научите и да се справяте. Нейната е друга.
Ще се справите, убедена съм.

# 574
И моята обича да дава съвети как да си гледаме детето, не рядко от рода на този да му дам мед когато беше съвсем малко бебе.Наскоро ме посъветва да не го държим вкъщи само по долни гащички и бос,защото щял да изстине,температурата вкъщи беше 26градуса.Да се чуди човек как е оцеляло това детенце цели 3 години с такива родители като нас.Казах и да не се притеснява,детето няма да изстине и че го каляваме по този начин.Въпроса приключи без ама и тем подобни.Таткото се дразни повече от мен на подобни съвети и обикновено или му минават през ушите или отговаря,че няма нужда.
Според мен положението при вас ще се промени,ако ограничиш разговорите тип рапорт,само най-важното добре сме и растем,без много подробности.Не забравяй,че това са бели кахъри и се радвай,че не ви е в къщата. Wink

Последна редакция: ср, 20 юни 2018, 10:33 от Sunshine29

# 575
Точно така, ако исках да избягвам разрешаването на проблема, нямаше да търся съвет тук. То това е най-лесно и всеки го може..
Свекърва ми не е лош човек, даже напротив добротата й е в повече, тези простотии сега ги прави, защото се притеснява за бебето, просто е голяма паника, такава си е и разбирам, че не го прави нарочно или за да ме обиди. Но просто трябва да разбере, че ние вече не сме деца и да ни остави да поемем отговорност за нашето си.
Точно поради тези причини те съветвам да шикалкавиш, докато не премине хормоналната бомба. Все пак ще държи най-много 6м в пълния си обем. При бабата също са се разбушували хормони и на нея не й е лесно. (майка ми е в менопауза, а с появата на пърото ми бебе й дойде цъкъл отново и то редовен за 4м) След като си избистриш ума, всичко ще се подреди по старому. Според мен няма смисъл от чак толкова сериозни разговори и задълбаване в проблема.
Според мен точно сега ако се нищи в подробности, когато сте толкова чувствителни и лесно раними, може да се стигне до по-неприятни отношения в бъдеще.
Моята свекърва го отнесе за един буркам мас, който казах, че не искам и няма да ползвам, а няколко дни по-късно го видях цъфнал в хладилника. Попитах какво се случва, след като изрично казах, че не искам мас и дори съм обяснила защо. Тя мига на парцали жената и нищо не каза, но по-късно разбрах, че майка ми й казала да го донесе все пак. Е, извиних се, но майка ми беше сериозно смърчафосана.

# 576
  • Варна
Изобщо не мисля, че трябва да се допускат такива иновации, за да може след 30 години да си гледаш умрелия съпруг и да ревеш.
Ееее, айде сега, чак пък да не се допускат... Че някои може пък да го гледат и да ликуват.

# 577
Друго имах предвид, но май не съм се изразила правилно предвид последвалите реакции. Исках да кажа най-вече, че дори без видео, за мен беше смущаващо да ни щракат двама фотографи в църквата, където ритуалът е свещен и тази святост беше поизместена сякаш от светското. Макар, че това беше най-красивият ритуал за мен, почувствах, че не е редно видеа, снимки и т.н. Но това пак си е до главните герои и техния избор на техния ден.

# 578
  • София
......не съм се занимавала с наематели и т.н. и не съм се сещала даже за него. .....
И какво се промени, та се заинтересувахте от апартамента?
И защо да е обидно за Вас, като собственичката и синът и са се разбрали?
С две думи какво общо имате с това жилище Вие?
Както дошло, така си и отишло....

# 579
......не съм се занимавала с наематели и т.н. и не съм се сещала даже за него. .....
И какво се промени, та се заинтересувахте от апартамента?
И защо да е обидно за Вас, като собственичката и синът и са се разбрали?
С две думи какво общо имате с това жилище Вие?
Както дошло, така си и отишло....

Те просто взимали наема.

# 580
  • при късмета
Обиден е повода, който е изтъкнала свекървата да си върне апартамента. Като са били младо семейство бие барабана, че им го дава и след 20 години ѝ хрумнало, че можело да се разведат. По-логично е в началото да си го мисли, а не сега. Това първо. Второ, прехвърлянето може и да е било по такъв начин, че тя така или иначе да не може да вземе половината. Преди 20 години никой не прехвърляше жилище на детето си с покупко-продажба, а по всякакви други начини. А само при покупко-продажба съпруг/а може да претендира за част от имот, при всички останали не е СИО, дори получателя да е в брак

# 581
  • София
Обиден е повода, който е изтъкнала свекървата да си върне апартамента. ......
Няма как да е обиден! Може да има конкретна причина, а и да няма - толкова често се случва, че човек трябва да е много глупав да не го предвиди...
Тя един път преди години е "сглупила" и сега се коригира.

# 582
  • при късмета
Ако си сглупил преди 20 години, смятам, че в сегашно време да оправяш някаква грешка, би било твърде късно.

# 583
yav4e_mrav4e, аз от време на време откривам, че хората просто се събуждат или прибират от работа обидени и каквото и да кажеш или направиш, биха те обесили за него. Днес например. Така че няма нищо чудно - всичко е обидно и точка.

# 584

Първия признак е да не докладва на мама какво става в дома му, с подробности. А това го правят изключително малко мъже. Поне около мен. Какво става в дома им си остава между тях и жена им

Е, значи тогава преувеличавам. Моят не докладва.
Скрит текст:
По-скоро аз го правя, защото тя ми звъни почти всеки ден и задава милион въпроси, които рядко има как да избегна. С две думи сама си каня вълка вкъщи.
Съгласна съм с теб, че мъжа трябва да е арбитър в такава ситуация и да не взема ничия страна. Бих била доволна само да й каже да не се меси в нещата, които аз преценявам за добре, дори не искам да взема моята страна и да се съгласява с моите начини. И когато са на едно мнение да не й го заявява, може просто да каже "остави, ние ще се оправим". Ще трябва да се разправям с него, ако взема нечия страна.
Е, как не докладва, пък мама като го питала, той всичко си изпявал?
Мъжът ти е "грешния" в случая, не свекървата.
Когато/ако той й каже веднъж завинаги ясно, точно и категорично, че няма да позволи който и да било да се бърка в семейството му, свекървата едва ли ще си позволи повече волности.

Общи условия

Активация на акаунт