С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 402
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
По-малко инфо ако получава, по-малко поводи ще има да се включва със забележки и наставления. Пък и винаги може да й се напомни, че може да прави каквото си ще с личните си играчки. За тези, дето на са й лични, а нечии, да не бере излишна грижа...

# 706
  • София
Ами тя сега се пенсионира и идва често уж да види детето, но като цяло мъжа ми е единствено дете и детето им е единствено внуче. Имахме на скоро едно скарване , цащото тогава тя много прекали. Беше в нас и мъжа се прибра от някъде изгладнял , но миялната не беше измила и мъжа яде с пластмасова вилица . На следващия ден дойде с един сервиз вилици и направо ми ги метна със
злобна забележка . Тогава и казах да престане да се вре и най- накрая да приеме факта , че аз съм главата на домакинството в нашия дом! Бях спряла да й говоря , но с времето й простих . Беше се кротнала за кратко , но сега на ново. И се дразня , че на детето му пълни главата с глупости.
 Знам защо се случва това . Когато с мъжа ми се запознахме , бях на 19 г. и вке още не се бях научила да готвя и да поддържам дома изряден , а той е с 12г. по голям от мен . До ден днешен тя гледа на мен като на онова малко момиче , а аз вече съм на 30г. и ми пикна да ме третират като някаква глупачка . Когато се скарахме , тя спомена , че не съм възпитавана и че съм необразована /защото нямам висше образование/  . Много добре знаеше , че ще ме засегне , защото знае в какви условия съм израснала.  Много ме заболя от думите й , защото вече от години уча и работя , гледам си детето и имам ужасно много приятели , които ме уважават . Това , че нямам семейство , не значи , че има право да ми говори така...

Последна редакция: пн, 25 юни 2018, 11:35 от Simona035

# 707
Извинявай, Симона, ще постотня в тая тема въпроса... Но, мъжът ти не забелязва ли, че тя ти се разхожда по нервите умишлено? Не че жена не може да се справи с друга жена, но... струва изхабени нерви и изгубено спокойствие в дома.
За вилиците - ами опциите са две - да живее мъжът с нея и да яде от металните й вилици и да живее с теб и да яде с пластмасови. Бих я посъветвала на момента да го пита кое предпочита, даже бих й услужила, че ина него да питам аз. Изобщо няма да се обяснявам за миялни и прочие. 
То е ясно, че снахата никога, никога, никога не е на ниво, ама и  за така демонстрирано ниво си има и лечебни мерки.

# 708
  • София
Когато той забележи и се намеси , тя едва ли не заревя и почва да се оправдава,  че не го е казала с лошо ! Аз не искам да го намесвам , защото той е избухлив и буквално я навира в кучешки г..  И после се почва едно тръшкане,  прилошало й , кръвно вдигнала , неможела да диша . И той се притеснява , виждам , че се чувства безсилен.  Има моменти в които е различна и чак ми е приятно да си говорим .
Тя е учителка в детска градина и е с огромно самочувствие.  И все обича да е център на внимание. Но аз не обичам да се съветвам с никого и тя се дразни , че нямам нужда от нея .
Беше свикнала да идва в къщи без предупреждение и даже ако се окаже , че не няма никой , тя се сърди , защото носи разни торби с храна .. Аз един път си бях в къщи , тя се обади , че е долу и да й сваля детето да го разходила в парка . Казах и че правя пролетно почивстване и детето ми помага , и неиска да излиза /което си беше истина / но не й предложих да се качи , защото се бях заринала в боклук и знам , че после ще ме разнася. Тя се обадила на мъжа ми и му заревяла по телефона , че не съм й давала детето , той пък от своя страна й е казал да предупреждава преди да идва. Сега тя подигравателно ми праща по вайбър съобщения , дали имам против и дали разрешавам да дойде 😦 "уж " на шега ! Може би нетрябваше да я оставям пред вратата , но ми омръзва да се съобразявам с нея , имам нужда да си почивам от време на време.

# 709
  • при късмета
Само трябва да запомниш, че колкото и чести да са срещите на бабата с детето, тя не може на нищо да го научи, щом не живеете заедно или не остава само с нея. Бабата не може да го научи да не споделя. Или си е такова детето и ти не си взела мерки или ако изобщо това е научено, да ме прощаваш, но не е от бабата.
Иначе си права да се дразниш и като вече не идва без предупреждение, можеш да разредиш срещите. Хубаво е, че мъжа ти е на твоя страна, така ще стане по-лесно.

# 710
  • Варна
На мен ми светна лампата още като спомена, че е прясна пенсионерка. Имай си едно наум, че сега в не малка степен ще се опита да замести работата с вас и внучето, а това е предпоставка за сериозни проблеми. Хубаво е, че мъжът ти не се връзва на театрите и сте един фронт. Поставете граници отсега. Ще бъде от полза за всички.

# 711
  • София
На мен ми светна лампата още като спомена, че е прясна пенсионерка. Имай си едно наум, че сега в не малка степен ще се опита да замести работата с вас и внучето, а това е предпоставка за сериозни проблеми. Хубаво е, че мъжът ти не се връзва на театрите и сте един фронт. Поставете граници отсега. Ще бъде от полза за всички.

О, да. Особено щом е пенсионирана детска учителка. Аз съм детска учителка и имам 5 годишен стаж до момента, понякога ме сърбят ръцете да взема отношение по даден проблем (разбира се не го правя Simple Smile ), но за пенсиониран такъв... олееее. А и явно е свикнала щом съпругът Ви е единствено дете да слуша и да изпълнява. Внимавайте!
Но, наистина, обърнете внимание на детето с храната. Според мен нее  нормално майка да чака детето да се обърне, за да не я види, че яде от собствения десерт, който си е поръчала. А и да е поръчан на него - пак.

# 712
  • София
Аз мисля , че няма да стане стинснат . Познавам си детето . Много му говоря , че трябва да е над нещата и да споделя , особено с мама и тате ! Виждам , че има ефект , понякога почна сам да се сеща и предлага от своето , но засега е рядко . Ние с баща му не сме стиснати , а виждам , че примера при него е водещ във възпитанието му. Каквото и да му говоря , той си прилича на нас във всяко едно отношение . Но благодаря за съветите относно малкия . Аз неискам всички лоши навици да ги прехвърлям на бабата , но някак свързвам това поведение с нея , незнам защо...

А иначе знам , че тя сега ще се опитва да замести работата с нас и съм планирала да й намеря някаква лека работа , колкото да се занимава с нещо . Може пък и да ми проработи планът. 😊

# 713
Да споделя , че малкия е егоист и като реши , че нещо е негово не го дели , нищо че поначало аз съм си го поръчала. 

Последно, дели или не? По-склонна съм да вярвам на първия пост, преди реакциите на останалите.

# 714
  • Варна
Какво значение има дали детето е егоист или не? Родителите му да го мислят. Темата е за свекървите и в случая очевидно проблем със свекървата назрява.

# 715
Тя може и да не иска да работи...    Може да е решила да ви гледа по-честичко, пардон, да гледа сина си и внука си...
Колкото по-рядко ви намира на разположение, толкова по-бързо ще свикне, така мисля аз... Или изпреварващи предложения да й заведете детето на гости, преди тя да е дошла или попитала дали сте в къщи, за да дойде...
А и детето е малко още, колкото повече расте, толкова по-малко ще се сеща за нея, създавайки си по-широк свой свят - на приятели, забавления и т.н. Ако междувременно е успяла да ви завземе личното пространство със себе си, не те чака кой знае какво приятно...

# 716
Какво значение има дали детето е егоист или не? Родителите му да го мислят. Темата е за свекървите и в случая очевидно проблем със свекървата назрява.

Ми няма значение, затова не е нужно да се оправдава в следващите постове

# 717
Веднага се е научила да праща по вайбър съобщения.

# 718
Симона,
И аз, както и повечето момичета, мисля, че ще помогне разреждане на контактите. От написаното оставам с чувството, че бабата вместо да си гледа живота, се вре във вашия. Като иска да си виждате, намирай си разни извинения, че имате други планове или си изморена. А вариант е и да предложиш уикенда да излезе мъжът ти с нея и детето, а ти да си почиваш, пиеш кафе с приятелка или каквото си решиш. Така хем тя ще е доволна, че не скучае, хем ти няма да и се дразниш на забележките и коментарите.
Относно даването от страна на детето - според мен е период и ще отмине, ако му обяснявате кое е правилно и кое не. Аз също много мразех като малка да деля храна, просто ми беше неприятно някой да яде от моите прибори или да гризне от моето ядене. Та според мен и това ще мине.

# 719
  • София
Да споделя , че малкия е егоист и като реши , че нещо е негово не го дели , нищо че поначало аз съм си го поръчала. 

Последно, дели или не? По-склонна съм да вярвам на първия пост, преди реакциите на останалите.
Не го описах достатъчно добре в първия си пост , наблегнах на конкретния случай със свекървата и затова сметнах , че хората си направиха грешен извод . Нямам намерение да се оправдавам , тъй като няма за какво ! Водя виртуален разговор и отговарям на хората , които са се постарали да напишат нещо за да ми бъдат полезни.  Ако силно ви интересува ще ви кажа , аз си знам минусите на детето и не ме е срам от тях , мога да призная. Детето е на моменти . Когато е кисел и нервен ,не дава . Когато е в добро настроение ,дава ! Само моето ли дете е такова !?

Явно наистина трябва да огранича вижданията,  но сигурно ще е доста трудно и ще трябва да съм внимателна . Защото тя не е глупава и ще се усети . А като се усети ще стане зле...

А за вайбъра , да веднага се научи и даже влиза във фейсбук профила на една нейна по млада колежка , която ми е в приятели да ме проверява !

Общи условия

Активация на акаунт