С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 390
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Няма лечение, израства се, но е адски тъпо да се обвинява майката за проблема. То и не е кой знае какъв проблем. Решава се със специални чаршафи и елементарно обучение на детето. Да се изкъпе, да си смени чаршафа и готово.

# 691
  • Варна
Ами, например, ако са 100% сигурни, че не е наследствено, а подозират някакъв психологичен проблем вероятно биха се насочили да го открият и разрешат. А ако видят наследственост ще спестят ровенето в тази насока. Има си значение особено във време и нерви, изразходвани в целия процес, а за едно дете във впечатлителна възраст това никак не е без значение. Майката не я слагам в картинката, защото е ясно, че тя при всички положения нерви и време е изхабила в предостатъчно количество.

# 692
Мако, успокой се. Питам конкретно за лечението. Не коментирам  постъпката на бабата. Как бих постъпила аз няма връзка с потребителката. Но, ако те интересува, първо нямаше да ходя с нея на лекар, второ- след това бих питала директно ММ дали му се е случвало в миналото. И трето--ако СЛУЧАЙНО свеки разбере и направи подобен коментар, че аз съм виновна, бих я поставила на място с няколко реплики.

# 693
  • Пловдив
Не мисля, че има разлика в лечението, по-скоро за прогноза и успокоение би имало някакво минимално значение, предполагам. Нещо като доза допълнителна увереност, че отминава, че не е свързано с друг проблем и т.н.

# 694
  • София
Виждам , че темата върви в друга насока , но немога да не прекъсна и да разкажа една история от вчера . Просто много се изнервих на една постъпка на свекърва ми. Уж, гледам с усмивка да приемам непрекъснатите й заядливи намеци, но това преля явно отдавна напълнената чаша. С мъжа ми я изведохме на разходка и седнахме в ресторант да ядем , поръчах си суфле , обаче детето като го видя и реши да седне в мен и каза , че то ще го изяде . Да споделя , че малкия е егоист и като реши , че нещо е негово не го дели , нищо че поначало аз съм си го поръчала.  Докато не гледаше детето реших да си хапна малко , поне и аз да го опитам /така или иначе немога да изям цяло/ И тя се обажда" бабе , вкусно ли е суфлето " нарочно за да види детето и да ми се скара , не се усетих веднага , но след малко пак си хапнах и тя вече още по настоятелна "бабе айде яж , че няма да остане " 😲
Тогава се усетих и ми стана адски неприятно . Все едно си подяждам детето , не я ли е срам незнам. Да не говорим , че още ми е черна как миналата седмица мъжа ми беше кръстник , имаше 50 човека гости и насред церемонията докато попа пее , тя стана и одите при мъжа ми , който държеше детето  и му направи забележка , че бил разкрачен .😨  Всички се изумиха на тази глупава постъпка..

# 695
  • София
Не знам за свекърва ти, но ми направи впечатление, че не смееш да хапнеш от собственото си суфле, защото синът ти щял да те види. Не знам, странно ми се струва, моята дъщеря винаги ще ми даде от нейното, което съм поръчала за нея, дори.
Иначе не се коси за постъпката. Срамът е за нея, не знам мъжът ти как е реагирал, но, ако собствената ми майка направи подобно нещо ще я овикам подобаващо.

# 696
Да споделя , че малкия е егоист и като реши , че нещо е негово не го дели , нищо че поначало аз съм си го поръчала. 

И мен това ме впечатли. Възпитавай си синчето, за да не реве някой ден снахата от теб.  Laughing

А на свекърва си е трябвало да реагираш на момента. Защо си мълчиш?

# 697
  • Варна
Ти пък що й мълчиш? Като каже "айде, бабе, няма да остане" кажи "има достатъчно, а ако трябва ще поръчам още едно, можем да си го позволим финансово". Да видим тогава.

# 698
  • Пловдив
Точно, да - то ясно, че децата са егоисти, обаче според мен е редно малкият да се учи, че не всичко хубаво е само за него, редно е да има и за останалите.
Колкото до баба му - трябвало е да ѝ отговориш съответно на нейната изцепка.

# 699
  • при късмета
Не се впечатлявай. Те бабите все си мислят,че внуците умират от глад. Майките са за да ги държат гладни, не знаеш ли

Не знам колко е голямо детето и защо започнахте със съветите за възпитанието. В нормалното психологическо развитие на човека, до към третата година, да слагат себе си на първо, направо на единствено място, е напълно нормално. Някои по-рано, а някои по-късно изобщо осъзнават, че и другите имат нужди, до тогава те са единствените във вселената си. Ако е след тази възраст и не се вземат мерки, то тогава си остава черта в характера, да. Но възрастта на детето така и не разбрахме

# 700
  • София
Ами на 6г. е ,като цяло детето съм го научила да споделя и в градинката носим по няколко играчки за да сииграят повече деца и това по негово желание , да не говоря колко често си подарява играчките , от скоро си има портмоне и му давам по някой лев за да се учи сам да си пазарува и да борави , винати купува по нещо и за мен или за приятелче. Само с храната е стиснат и то защото рядко му давам шоколади и вредни храни . Просто е лаком...

Последна редакция: пн, 25 юни 2018, 11:02 от Simona035

# 701
Симона, ами с право се притеснява бабата. Няма да ядеш, щом детето го иска за себе си и само за себе си!  Joy Ти си само снаха, там си по някакво стечение на обстоятелствата и по-майка от бабата в никой случай не можеш да бъдеш, това да ти е като мантра, запомни го! Laughing Не ти се отдава да мислиш за детето си! Не и колкото на бабата.

Шегата настрана, но в описаната ситуация аз не бих изчаквала да не ме види детето, че да си хапна. Не за друго, ами да не се озова един ден в ситуация да гледам и да стоя гладна, щото златният мамин запъртък иска повече, а пък е колкото за един, или пък да порасне и да го причинява на децата си... Ситуации бол.
А бабата, както и много други баби, се изявява и усеща като незаменима в майчината роля. След нея по-мами няма.

# 702
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ще се научи детето, има време.
Междувременно си купете и един речник - за общо ползване. Simple Smile

# 703
  • София
Добре, приемам забележката . Сигурно съм допуснала правописни грешки .
Все пак смятам , че тя го учи да не споделя , което и мен ме дразни.
Няколко пъти ми прави забележки , че не трябва да му разрешавам да носи играчки и да ги дава , били скъпи и щяли да ги счупят . Аз веднъж и обясних , че играчките са за това , не ми трябват непокътнати в нас само да събират прах.

# 704
  • Варна
Оставам с впечатление, че имате доста чести контакти с нея. Мислила ли си по въпроса за разреждане на срещите?

Общи условия

Активация на акаунт