С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 393
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Вчера го играх "секретарка на болния" и докторът беше много доволен, че не трябва да му тегли с ченгел думите от устата. Познайте пола на болния от три пъти! Joy
Само в 2 от 5 случая напоследък са били мъже Simple Smile . Даже приказливата ми свекърва си глътва граматиката в кабинет. А и как забравя наставления...

# 676
  • София
Грях им на душите на такива, които се крият по такъв начин! Познавам, а и съм чувала за семейства, които умишлено са скрили сериозни заболявания в рода си, за мен няма оправдание това. Не ме разбирайте, че трябва да го разтръбяват, но да се премълчава умишлено от бъдещ зет/снаха не е редно.
Не е честно, но докато има потенциални зетьове и снахи, които смятат за нормално да избягат с двеста от хора със заболявания в семейството, сакън да не си омесят перфектните гени с някой с дефектни такива, ще се крие. Не го оправдавам - равностойно на лъжа, и то за важно нещо, си е отвсякъде подобно премълчаване. Дори мисля, че и за криещите е по-добре да разкарат един идиот, който би избягал, ако узнае, вместо да крият.

Свекървата е за бой в конкретния случай не толкова заради криенето (проблемът е никакъв, израства се, а и едва ли лечението е различно в случаите, когато има и когато няма напикавал се роднина, съответно няма как криенето да е навредило на здравето на детето, навредило е само на достойнството на снахата), а заради другите глупости с обвиненията за простудяване и предположенията, че проблемът е от снахата. Бих ѝ казала, да знае защо охладнявам към нея, да не се чуди жената, че мразя към себе си недомлъвки и поведение тип "сещай се", затова и гледам да не го проявявам много към другите. Щото отношението ясно, че ще се промени така или иначе.
Ако има вероятност детето ти да се роди с наследствено заболяване, имам предвид сериозно, е напълно нормално да не го искаш. Нощното напикаване се израства, разбира се, не говоря за такъв тип заболявания.

# 677
Не знаех за наследяването на този проблем. Прочетох. Има такова.

Последна редакция: сб, 23 юни 2018, 14:49 от K.A.G.

# 678
K.A.G.,
Скрит текст:
Енурезата е разстройство на съзряването на централната нервна система, което в значима степен е генетично обусловено (von Gontard et al, 2001; 2011a); 70% дo 80% от всички деца с енуреза имат родственици със същия проблем (Bakwin, 1973). Ако единият родител е с данни за енуреза, то рискът детето да има този проблем е 40%. При двама родители с енуреза, рискът се повишава до 70 % (Bakwin 1973).

# 679
Да, прочетох  в Интернет,
Скрит текст:
Аз съм имала този проблем като малка.  Не помня до каква възраст е било, но  помня, че майка и татко ме будеха през нощта за тоалетна, за да не ми се случи в леглото.  Но синовете ми нямаха  и внуците ми също нямат  този проблем.

# 680
Дори някой да е скрил проблемно заболяване при запознанство и женитба, то при вече изявен проблем при внучето е добре да се каже, а не да се крие и шикалкави.

# 681
С какво се променя лечението, ако е наследствено?

# 682
  • при късмета
Доктора не напразно е питал дали при родителите го е имало проблема. Понякога е важно да се знае причината и произхода на проблема. В конкретния случай не знам, но най-важното за едно ефикасно лечение е да се знае точната причина за проблема. Често дори различни заболявания са със сходна симптоматика, и при различен произход е различно и лечението.
Ето и в случая, било е наследствено, а можеше и психологичен проблем да е. Да, израстнат е, но на авторката е коствало много повече нерви и притеснения. И затова е виновна свекървата и лъжата й

# 683
Не вярвам някой като се жени да споменава, че се изпускал след 3-4  годишен нощем.
Но когато има проблем с детето му  е нужно да си спомни и да не прехвърля върху друг причината,да тормози и крие.Лесното е да си спомни и каже, имаше го това ,ще мине.
Не мисля да е точно наследствено, но някак има повторения в семейството.Дори понякога не от родител на дете, а на друг от това семейство се проявява.Никак не  е задължително и да се прояви.
Гадното тук е, че е упреквана снахата и в грижите и за детето,за да се запази тайната.
Която все пак е излязла и горчилката се носи още за да я помни и споменава.Дано като сподели и мине.

# 684
Аз питам в конкретния случай каква щеше да е разликата в лечението.

# 685
Това може да каже лекар.
Ние можем да предполагаме само... Но щом е питал, явно има значение, дали е наследствено обусловено или не.

# 686
Не съм доктор, имаше такъв случай  при близки и  ползваха доста неща - семе от птиче просо, ако помня, компреси някакви ,дори братовчедка ми търси връзки и  спрей за спортисти, който замразява, какво точно замразява не знам, но проблемът отшумя при стресова ситуация - казаха че до там е било.
Все пак сведението ми не  е от първа ръка.И доста отдавна, преди това(предно поколение)  чак казармата е отървала човек от проблема, ужасът (пак стресова ситуация)да не се изложи момчето тогава е помогнал.За мен е психически проблем,ама знам ли, казах ,не съм лекар.

# 687
Разбира се, че има значение, дали е наследствено или провокирано от нещо - като минимум насочва лечението. Всяка анамнеза има значение.
При наследствените обременености, често напикаването е само симптом, на неврологични проблеми или сериозни такива на отделителната система.
А най-голямо значение има да си гадняр и да обвиняваш други, за собствения си ген.

# 688
Дори и да няма разлика в лечението, притеснението ще е по-малко.
И най-вече подло е да вменяваш вина на невиновен човек.

# 689
  • при късмета
Луна ти е отговорила.
Според теб оправдани ли са нервите и притеснението на майката, дори за лечението да няма значение? Дали нямаше да е по-спокойна, че детето ще израсте проблема, ако от самото начало беше наясно, че е наследствен, а не по психологическа причина?
Не коментираме изхода от лечението, а постъпката на свекървата, че е излъгала съвсем умишлено и то доктор, при когото детето е заведено на преглед. И последиците от това за авторката, а не за детето ѝ.
На теб ако спретнат този номер, няма ли да ти е неприятно?

Общи условия

Активация на акаунт