С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 398
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
ма ко , сега се разправям, защото го разбрах преди няколко дни.
Минали са години, но не се забравят.

# 661
Грях им на душите на такива, които се крият по такъв начин! Познавам, а и съм чувала за семейства, които умишлено са скрили сериозни заболявания в рода си, за мен няма оправдание това. Не ме разбирайте, че трябва да го разтръбяват, но да се премълчава умишлено от бъдещ зет/снаха не е редно.

# 662
То осиновени деца търсят биологичните си родители по подобни причини , а в случая да се укрие такова нещо. МаКО е права , че тази свека поведе класацията. Единственото оправдание би било, да е наистина нещо с нощното напикаване на сина и, инцидентно . Не съм запозната с този здравословен проблем точно. Тя моята свека пък не помнеше кое от децата си е кръстила- дъщерята или сина , та...Всякакви ги има.

# 663
  • при късмета
Сега те разбрах. А свекърва ти знае ли, че си разплела историята или само мъжа ти го отнесе?
Заради наглата лъжа пред доктора бих я разпарчетосала, честно. Дори да не е знаела, че това евентуално би могло да се предаде наследствено, като е присъствала на прегледа, не е трябвало да лъже. Няма начин да не помни, че и сина е имал такъв проблем и до каква възраст му се е случвало, просто няма. Значи е излъгала съвсем съзнателно.

# 664
 Докато ММ си миеше зъбите и каза , че родителите му не са му давали да пие вода поради .....ХХХ....го попитах спокойно, преди да се разкрещя , помни ли дали е бил ученик, не си спомнял.
Засега само мъжът ми го отнесе, родителите му не знаят.

# 665
Да е забравила, хайде...а тя е лъгала като дърта циганка пред доктора, че и даже на сватята си е опитала да лепне вината. Пореден пример колко долни и подли могат са хората!
Вместо да сподели на снахата, да каже "- Ей, Х като малък и той беше така, няма страшно, ще му мине на детето..." това чудо на природата е въртяла гнусен водевил!

# 666
  • при късмета
Ако не беше излъгала умишлено, нямаше да се чуди на кого да прехвърли вината. Натякването, че у другиго е причината е доказателство, че е излъгала съвсем умишлено.

Анонимна, ти си знаеш как да постъпиш.
Аз бих започнала разговор със свекървата, точно покрай забраната за вода, като причина и бих я питала дали помни до каква възраст проблема е бил при мъжа ти. А я каза чисто автоматично, т.е. много добре помни и до сега, а съм ѝ припомнила обвиненията и лъжата при доктора и бих я навряла ..... сещаш се къде. Не бих се обадила или отишла при нея специално за това, но при първото виждане или друг контакт бих го изяснила, защото би ме побъркало.
Много неща биха минали покрай мен, но като става въпрос за детето ми и то за физиологичен проблем и разбера, че е можело да мине с много по-малко нерви и размисли за причината, няма как да го подмина.

# 667
О, след като са минали толкова години, изобщо не бих разговаряла по темата. Просто зачерквам въпросната персона и край. Ако в лъготенето, което е навредило на здравето на детето ми е бил включен и мъжът ми, зачерквам и него.

# 668
Ясно е всичко, но аз не мога да разбера защо си била на лекар със свекървата. И то в кабинета. Ходила съм с дъщеря ми и внучката, но винаги чакам отпред. И това като беше бебе, вече си ходят сами.

# 669
  • София
Ясно е всичко, но аз не мога да разбера защо си била на лекар със свекървата. И то в кабинета. Ходила съм с дъщеря ми и внучката, но винаги чакам отпред. И това като беше бебе, вече си ходят сами.
Аз влизам при лекарите с всички роднини, които водя на лекар в София. Прозаична причина: ошашкват се и забравят какво да питат, какви симптоми да опишат  и т.н. Отделно забравят казаното от лекарите, та служа за "уши".

# 670
  • София
Били са при свекървата- в града, в който тя има " позиции" и ги завежда при неин познат доктор.
Така поне разбрах написаното.

Мен друго ме гложди- историята се развива на възраст на детето 8-9 години.
В момента, " то" вече е жена със свое дете.
Авторката казва, че наскоро, съвсем случайно е изплувала истината.

Е, това е предизвикателство към " скроеността" на индивида.
Шапка свалям на този, който отчита " давност" и маха с ръка, оценявайки всичкото положително в бабата, което е демонстрирала през годините и с което е заслужила добрите отношения.

На сегашния си акъл, ако не е имала други изцепки, бих преброила до 10 и приела, че винаги може да се издъним, въпреки добрите си помисли и че това не ни прави лоши хора.

Но пък, ако е имала и други, малки дори, изцепки- ами, ще ѝ го кажа в първия " подходящ" момент.

# 671
  • София
Аз влизам при лекарите с всички роднини, които водя на лекар в София. Прозаична причина: ошашкват се и забравят какво да питат, какви симптоми да опишат  и т.н. Отделно забравят казаното от лекарите, та служа за "уши".
И лекарите те пускат в кабинета? За дете разбирам, но за възрастен човек не мисля, че е редно.

# 672
  • София
Вчера го играх "секретарка на болния" и докторът беше много доволен, че не трябва да му тегли с ченгел думите от устата. Познайте пола на болния от три пъти! Joy

# 673
При моето положение ми е смъртта да ходя където и да е.С удоволствие приемам секретарка да говори вместо мен и най-важното да слуша и ми  препредаде после.Защото  вече слушането ме изморява за кратко и "изчезвам" от стаята,изключвам,колкото да се старая да слушам.
Та случаи всякакви, вместо като мен да бягат от доктори може да приемат присъствие,преводач през това.
Мъже  бил АбсурТ ,жена говори много,с изключение някакво.
Нормално всеки се оправя сам не само при лекар.

# 674
  • Пловдив
Грях им на душите на такива, които се крият по такъв начин! Познавам, а и съм чувала за семейства, които умишлено са скрили сериозни заболявания в рода си, за мен няма оправдание това. Не ме разбирайте, че трябва да го разтръбяват, но да се премълчава умишлено от бъдещ зет/снаха не е редно.
Не е честно, но докато има потенциални зетьове и снахи, които смятат за нормално да избягат с двеста от хора със заболявания в семейството, сакън да не си омесят перфектните гени с някой с дефектни такива, ще се крие. Не го оправдавам - равностойно на лъжа, и то за важно нещо, си е отвсякъде подобно премълчаване. Дори мисля, че и за криещите е по-добре да разкарат един идиот, който би избягал, ако узнае, вместо да крият.

Свекървата е за бой в конкретния случай не толкова заради криенето (проблемът е никакъв, израства се, а и едва ли лечението е различно в случаите, когато има и когато няма напикавал се роднина, съответно няма как криенето да е навредило на здравето на детето, навредило е само на достойнството на снахата), а заради другите глупости с обвиненията за простудяване и предположенията, че проблемът е от снахата. Бих ѝ казала, да знае защо охладнявам към нея, да не се чуди жената, че мразя към себе си недомлъвки и поведение тип "сещай се", затова и гледам да не го проявявам много към другите. Щото отношението ясно, че ще се промени така или иначе.

Последна редакция: сб, 23 юни 2018, 13:43 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт