С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 426
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Айде бе...аз отлично помня всяко напикаване на малкия мин син след 4 годишна възраст - случваше му се доста редовно в клина за ски (и никъде другаде). Както помня, че в пубертета баткото пикаеше през 5 минути, когато сме на път и най-вече защо - ходеше редовно незагащен, с тениска над дънките.

Не споря. Само казвам, че има хора, които не помнят толкова добре. Още повече с напредване на възрастта (предполагам не си на 70 или 80).

# 646
Луна, принципно съм съгласна с теб, но конкретно в тази ситуация не съм. Когато става въпрос за здравословен проблем, скриването на възможна причина е безотговорно. А да предполагаш, че майката не е виновна, но въпреки това да я обвиняваш, е нагло. Бих реагирала в такава ситуация.
Това всичкото се научава след като проблемът е отминал. Кажи ми, каква ще е ползата, хора, предполага се обичащи това дете, защото са му най-близки - баща и баба, не са помислили за детето и решаването на проблема, а са предпочели да заметат личната си глупост на скрито и покрито и да обвинят майката в несъществуващи грехове, за да и аз не знам какво... та, какво от това, че ще бъдат насметени? Нещо ще се промени ли?

# 647
  • София
Ще се промени, да. Не бих тичала да помагам за здравето на такава свекърва.

# 648
Ще се промени, да. Не бих тичала да помагам за здравето на такава свекърва.
То, това и без насмитане става, без разправии, без "поставяне на мястото им".
Ако нещо съм разбрала с годините, то е, че човек сам се поставя на мястото си. Това имах предвид. Изводът е налице и който трябва, си го е направил. Глупак, който е склонен да постъпи както гореописаното, каквото и да му кажеш, няма да те разбере.

# 649
  • София
Да, ще бъде пределно ясно:
1. Защо се дистанцирам от тях;
2. Че не оставям без последствия такова поведение спрямо детето ми и мен.

# 650
  • София
Луна, аз нали това казах. Никакви скандадли, никакво насмитане, само крайна дистанция. Ако някой попита защо, ще кажа, иначе не.

# 651
  • Насред хаоса
Глупак, който е склонен да постъпи както гореописаното, каквото и да му кажеш, няма да те разбере.

Права си. И все пак има неща, които не бива да остават без реакция. Те може да направят същото и при второ дете, ако има, или при детето на брат/сестра на сина им. Пак да обвинят майката/бащата, че не се грижат за детето и заради тях е тоя проблем, или направо да кажат, че те са го имали. И къде точно е срамното в това, та крият и мажат? Срамното е в закостенелите им предразсъдъци и това, че са стигнали дотам, да обвинят майката, хем са знаели през цялото време каква е причината, ама не могат да го проумеят това.

# 652
Според мен, преди да ги насметеш трябва да се изясниш с ТМ дали му се е случило 2-3 пъти или е било често, защото за 2-3 пъти майка му може да е сметнала, че не е проблем, а просто "случва се" или и тя е решила, че го е простудила (а, може би нея също са я обвинили и тя сега си го връща?).
Също и, макар и малко възможно, дали майка му въобще е разбрала, че той се е напикавал често? Децата от срам може да си измислят други причини.

# 653
  • Най-красивата страна
Аз все пак не съм толкова глупава. Питах го, казах му каква мисля, че е причината и той не ме е излъгал. Много ценя това му качество.

А защо мъжа ти се е съгласил с майка си и е прехвърлил апартамента?
И той ли се страхува,че може да му го вземеш?
Аз не бих се сърдила толкова на майка му,но на него-да.

# 654
И аз мисля,че той е можел да отбие топката,а не да се връзва на акъла на майка си.И как така 20г. не я беше страх ,а сега се сетила изведнъж и давай бързо да ми го пишеш пак на мое име...
Аз не бих преписала приживе имот на дете...Обаче ако го направя и се тупам в гърдите,че съм им го дала като подарък, после някак не върви да си го искам обратно.Не е ли така?
Да го прехвърли на внучето в такъв случай,като толкова се страхуваТ от теб....пък той и угодил на акъла.

А това за детското напикаването е толкова глупаво...Чудя се как още има хора да се срамуват от това,че детето им се е напикавало в детска възраст.Ми какво толкова-може да е било на нервна почва,заради физиологичен проблем,някаква наследственост и т.н.,какво пък толкова,ми кажи, сподели.Всичко се лекува и израства след време.
А тя тръгнала да обвинява снахата,че не си е гледала добре детето,да и набива вина...много долно наистина..Rage

Последна редакция: пт, 22 юни 2018, 19:23 от Zhani

# 655
Премълчаването на здравословен проблем, който би могъл да се унаследи за мен е изключително долна постъпка, още повече да виждаш, че проявата му е факт. Но да виждаш майка да се гърчи в тревоги и на всичкото отгоре да я обвиняваш и да й вменяваш допълнително вина, това е изключително скотско и гнусно поведение.
Без излишни емоции в подходящ момент да им се покаже, че не заслужават капка уважение и тотален игнор от снахата.
Ето за тези свекъри не мога да намеря оправдание под никакъв предлог!

# 656
  • София
Премълчаването на здравословен проблем, който би могъл да се унаследи за мен е изключително долна постъпка, още повече да виждаш, че проявата му е факт. Но да виждаш майка да се гърчи в тревоги и на всичкото отгоре да я обвиняваш и да й вменяваш допълнително вина, това е изключително скотско и гнусно поведение.

100% съвпада с моето мнение!
Хайде, да кажем, че не са знаели, че това е здравословен проблем,който може да се унаследи. Но след като са видяли, че е проявен, докторът е питал има ли унаследяване в семейството и свекървата да обвинява майката... е, думи нямам честно. Място не мога да си намеря от 2 часа,  толкова съм потресена!

# 657
Това не е нещо, което да не се знае ...И най-старите баби го свързват с наследяване, не знам какво го задейства, но се предава или поне  да кажем случва  в едно семейство на няколко души.
Не е  честно да се мълчи и още повече упреква друг, също като за  безплодието винаги жените виновни.А се оказва друго.
Не ми се мисли, ако е някое друго заболяване,защото това точно е безобидно и се израства с възрастта.Но  и мъжът няма как да не помни ако е страдал до голям и  той си мълчи, случайно е издал проблема.

# 658
Горчи ми, че ме обвиняваха свекърите и най-вече реакцията на ММ, че не съм го била питала ...ами аз им вярвах и чувствах вината в себе си.
Всеки лекар й изписваше медикаменти....
Минало, отминало, казах на ММ, че са лъжци, той ми се мазньоти.
Дъщеря ни е вече млада жена по професия юрист, имам и малка внучка.

# 659
  • при късмета
Горчи ми, че ме обвиняваха свекърите и най-вече реакцията на ММ, че не съм го била питала ...ами аз им вярвах и чувствах вината в себе си.
Всеки лекар й изписваше медикаменти....
Минало, отминало, казах на ММ, че са лъжци, той ми се мазньоти.
Дъщеря ни е вече млада жена по професия юрист, имам и малка внучка.

Чакай сега, нещо не разбрах. Сега се разправяш с мъжа ти, за нещо случило се преди доста години?
Напълно права си, не ме разбирай погрешно, ако на мен се беше случило, последиците щяха да са доста по-сериозни от това да им кажа, че са лъжци. Ще го отнесе първо мъжа ми, после свекървата, и за такъв случай няма да оставям мъжа ми да се оправи с нея, както бих постъпила при други случаи. Направо ще я сдъвча и изплюя пред възможно най-много хора и пред такива, пред които злепоставянето ѝ ще има най-големи последици. Пък ако иска да разбира и каквото иска да разбира от ситуацията. Без изобщо да очаквам да се промени разбира се, от там и дистанцирането, което ще бъде много, ама много трайно
Отдавна някоя свекърва не се беше класирала в челните позиции, твоята успя

Общи условия

Активация на акаунт