С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 580
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
...Голям залък хапни,големи думи не казвай.

Колко мъдро и проникновено. Защо да не казвам, как ще ме принуди някой да правя нещо, което не искам? Как точно става тая работа?

# 166
  • Варна
Салсиша живее в чужбина, доколкото съм мяркала по други постове. Там са доста по-уредени тези неща, така че аз съм склонна да вярвам, че наистина няма да й се наложи.

# 167
  • Най-красивата страна
Мислили сме за хоспис.Защото излиза по-евтино ,а и грижите са денонощни.Обаче свеки не иска.А там никого не държат насила.
Медицинска сестра сме наели,но тя идва само да сменя превръзки на раната на свеки.Сестрите памперси не сменят.
Идеята да оставим свеки за една неделя опикана не е лоша.
Може пък така да се навие да влезе в хоспис...

# 168
  • София
Вие възрастен подсечен човек дали си представяте, като давате такива съвети. Вени, за мен най-добрият вариант е мъжът ти да й скръцне със зъби. Миеш, сменяш и се омиташ. Той да чисти или там каквото трябва. Свекърва ти има ли шанс да се пооправи?

# 169
  • Варна
Салсиша живее в чужбина, доколкото съм мяркала по други постове. Там са доста по-уредени тези неща, така че аз съм склонна да вярвам, че наистина няма да й се наложи.
ТАМ може и да не ѝ се наложи. Но реалността ТУК е друга. Пък ѝ аз казах да не ѝ се наложи да разбира. Няма как да ѝ се наложи да прави нещо, което тя е категорична, че няма да прави.

# 170
  • Варна
...но за чужди хора никой не е в състояние да ме накара да сменям гащи, няма такава сила на този свят.
Разбира се, че няма сила, която да те накара, ако не искаш. Но има хора, които нямат сърце да оставят опикан и осран стар човек, макар и той да не им е родител.

# 171
Мислили сме за хоспис.Защото излиза по-евтино ,а и грижите са денонощни.Обаче свеки не иска.А там никого не държат насила.
Медицинска сестра сме наели,но тя идва само да сменя превръзки на раната на свеки.Сестрите памперси не сменят.
Идеята да оставим свеки за една неделя опикана не е лоша.
Може пък така да се навие да влезе в хоспис...
А, не искала. Ти да видиш. Значи, не иска хоспис, но иска синът ѝ и жена му да стават луди калинки. Като добавим, че този син не е единственото ѝ дете, на ваше място не бих я оставила да ми скача по главата. Сори, когато аз правя услуга, я правя по моите правила. Ако на някого не му харесва, винаги е свободен да спре да ми ползва услугите.

# 172
Дали не можете да наложите някакъв график и да се редувате с дъщерята? Тъкмо да не липсва толкова много на майка си. Ще видиш как майката ще започне и тях да нарежда, като се видят 1-2 пъти по такъв повод.

# 173
Дали не можете да наложите някакъв график и да се редувате с дъщерята? Тъкмо да не липсва толкова много на майка си. Ще видиш как майката ще започне и тях да нарежда, като се видят 1-2 пъти по такъв повод.

Сигурно са супер ангажирани, а бабата не иска да ги товари...Пък тези, които опъват каиша кучета ги яли.
Искрено съчувствам и на двама ви с мъжа ти, вие не сте машини в крайна сметка. Като се случи да сте настинали например, въпросните любимци не удрят ли някакво рамо?

# 174
Мисля също като Уиш. Щом е опрял на мен, помагам по моите правила. Аз също не бих сменяла чужди памперси. С удоволствие ще платя на някой да го прави. Отделно съм с дископатия и не съм за тежка работа. На моменти едва си движа краката и се кривя, ще тръгна да подгъзувам на някой дърт призрак с претенции. Да, ама не.

# 175
Много грозни неща са се изписали в последните страници. Вени, стискай зъби и покажи човещина. Възрастен, неподвижен на легло не може да бъде с всичкия си разум по ред причини ... Ако ти е близък - тежи, ако не е - още повече. Yellow Heart

# 176
Това е много лесно да се каже отстрани и много трудно да се изпълни, когато ние лично изпаднем в подобна ситуация.

# 177

...но за чужди хора никой не е в състояние да ме накара да сменям гащи, няма такава сила на този свят.

Там е работата, че свеки не ти е чужд човек по българската дефиниция за род и семейство. Не случайно са тия напъни да им викаме "майко".

# 178
  • Най-красивата страна
Свеки няма да се оправи.Претърпя 4 операции.Изписаха я от болницата преди  месец и казаха,че нищо не могат да направят за нея.Тоест върнаха ни я да си умре вкъщи.
В момента правя компромис заради съпруга ми,защото не искам да го оставя сам да се оправя.

# 179
Вени, в такъв случай, стиснете още малко зъби. А, и скръцнете със зъби на другото ѝ дете. Да си поеме своя дял от ангажиментите, така както когато свеки се спомине, това дете ще поиска своя дял от наследството.

Общи условия

Активация на акаунт