С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 588
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
  • София
И брат да е. Двете зрели деца на въпросната свекърва да постъпят като големи хора и да организират грижите за майка си. Дали те самите ще се грижат, дали ще наемат човек, е въпрос на договорка между въпросните две деца и майката. Ако проблемът е един ден в седмицата, значи е решим. Примерно едната седмица отива едното дете, а следващата – другото.

# 196
Вие смятате ли, че ако нещо утре се случи с вас, свекървинка, ще си зареже животеца и ще дойде да ви гледа?

# 197
Ми може и да дойде, що да не?

Хай, аз не казвам нищо на потребителката veni.

# 198
Вие смятате ли, че ако нещо утре се случи с вас, свекървинка, ще си зареже животеца и ще дойде да ви гледа?

Да не дава Господ, но майка ми, Бог да я прости, така я гледа "свекървинка". За моята свекърва съмнения нямам - прекалено е добродушна (макар и с други дефицити), за да си гледа живота. Човек не знае какво го чака някой ден.

# 199
Може и да дойде, ама може и да не дойде. По-скоро второто.

# 200
  • София
Не е работа на свекъра или свекърва ми (ако беше жива) да ме гледат.

Опитвам се да си представя свекърът как пристига да ме гледа, аз го гоня и го обиждам, пък той седи и си трае... Смях в залата Joy

# 201

Да, разбира се, не е тяхна работа да ни гледат, но е наша ние да ги гледаме, защото ...?

# 202
Да накара мъжа си да насмете майка си и сестра си. Оставете тез песни любовни за помагане на добрия мъж. На тези години оставете превземките че само жена сменя на жена и т.н.
Индийд, на чист български.

# 203
  • София
Възрастни и цигани били пък сега. Няма угодия. И като нямало хора в някакво си село, какво, ти ли ще пътуваш да и бършеш задника всеки ден?
Значи, казваш, да изсипем торба пари (който има, де) на някой циганин и да палим свещи да се окаже читав и наистина да помага?
На който му се бършат задници, дойде да го прави при вас, тук не останаха.
Родителите ми имат приятелка от младини, чиито 2 дъщери живеят в Англия и тя се оправя сама, а е над 100 кг и трудно подвижна. Нямало кой из селото, не е въпросът за парите, или поне така казват.

# 204
  • София

Да, разбира се, не е тяхна работа да ни гледат, но е наша ние да ги гледаме, защото ...?
Ааа, тук съм в неведение. За мен това е работа на децата им.

# 205
Възрастни и цигани били пък сега. Няма угодия. И като нямало хора в някакво си село, какво, ти ли ще пътуваш да и бършеш задника всеки ден?
Значи, казваш, да изсипем торба пари (който има, де) на някой циганин и да палим свещи да се окаже читав и наистина да помага?
На който му се бършат задници, дойде да го прави при вас, тук не останаха.
Родителите ми имат приятелка от младини, чиито 2 дъщери живеят в Англия и тя се оправя сама, а е над 100 кг и трудно подвижна. Нямало кой из селото, не е въпросът за парите, или поне така казват.

Ами може и да не е. Все ответим по заслуги ...

# 206
Нямало кой из селото, не е въпросът за парите, или поне така казват.

Не само така казват. И аз виках ама как така няма - ами няма! Няма ни лекари, ни медицински сестри (пенсионирани ест), ни дори кандидатки за сменяне на памперс. И места в хосписи няма, а ако има са на майна си райна (Сф, Плд, Ст Загора) където полуживият няма да види ни една позната физиономия в последните си дни на тая земя. И че и не ги и вземат винаги (да не изпадам в подробности).

Надникнете в темите за инсултите и рака ако толкова много си мислите, че си измисляме с Cuckoo. 

# 207
Нямало кой из селото, не е въпросът за парите, или поне така казват.

Не само така казват. И аз виках ама как така няма - ами няма! Няма ни лекари, ни медицински сестри (пенсионирани ест), ни дори кандидатки за сменяне на памперс. И места в хосписи няма, а ако има са на майна си райна (Сф, Плд, Ст Загора) където полуживият няма да види ни една позната физиономия в последните си дни на тая земя. И че и не ги и вземат винаги (да не изпадам в подробности).

Надникнете в темите за инсултите и рака ако толкова много си мислите, че си измисляме с Cuckoo. 

Ето това е масовия проблем. Мрънканиците на старите. Не, че няма изход, а не ви стиска, от някаква изкривена сантименталност. Все едно, като стои на легло в къщи, в мизерното си село, ще се сцепи от социален живот с приятели.

# 208
В последните си дни повечето такива хора са абсолютно неадекватни. Нито позната физиономия, нито нищо не разпознават. Докато майка ми се грижеше за баща ми, преди той да си отиде от Алцхаймер, така ѝ се бяха стопили лагерите, че бях сигурна, че тя ще си замине преди него. И не е като да нямаха пари да наемат каквато си поискат грижа, хоспис или друго. Ама не, какво ще кажат хората... ooooh!

# 209
Аз пък си мисля, че близките ни заслужават малко грижа в последните си дни. Нали това е смисъла на близостта, нали затова сме семейство? Те може никой да не познаят, ама нали ти после ще живееш с мисълта, че си помогнал, а не си метнал в хосписа. Защото не винаги най- лесното е най- правилното решение...
Пак казвам, говоря от позицията на човек, грижил се за болен с тумор в мозъка, губещ всичко човешко ден за ден. Вярно, че болестта бързо бързо победи, но имам представа за какви нечовешки усилия става въпрос. И не съжалявам, днес съм в мир със себе си. В крайна сметка всеки си преценява дали и на кого да помогне.

Общи условия

Активация на акаунт