С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 617
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
  • София
И мъжът ти те е оставил да го правиш?

Ако въпросът е към мен, съпругът ми почина преди 3 г. внезапно. Преди това я лекуваше.  Девер ми пък я обръщаше, подпираше  и хранеше, когато не беше на работа. И двамата бяха грижовни синове, но тя се срамуваше те да  правят тоалета й. Нормално за жена, която беше с чисто съзнание. Дори в началото, се срамуваше и от мен, защото живееше заедно с девер ми и етърва ми и чувстваше   нея  по-близка. Но тя ходи на работа и затова се наложи да свикне и с мен. Племенницата ми пък всяка вечер обработваше раните й от залежаването. Не е лекарка или мед. сестра.
Беше към теб, да, но после разбрах, че не е трябвало да го задавам.

Аз не бих го правила това. Не знам дали свекърва ми е имала такива очаквания към мен накрая, може би е имала, но ми е прекалено неприятно (това не е точната дума) да го правя.

# 241
Аз редактирах предишни си пост, в който ти казах, че няма нужда да се извиняваш. Не се притеснявай за това. Не си длъжна да помниш.

# 242
  • Най-красивата страна
Свеки отгледа детето на етървата.Взе го у тях,като беше 2 години и го гледа,докато стана момиче на 17 години.
Деверът и етървата си живееха отделно,като младоженци,все едно дете нямат.Минаваха в неделя да оставят някакви пари за издръжката на детето и толкова.
Сега свеки очаква етърва ми да се пренесе при нея и да я гледа.
Ама тя не ще.
Ходих днес за няколко часа.Изкъпах я,нахраних я,изчистих,но свеки реве за другата си снаха и за внучката си..
Донякъде я разбирам.Много е разочарована.

# 243
  • София
Ох, Вени, много неприятна синуация. Ти постъпваш човешки, браво за което. От тук нататък мъжът ти трябва да говори с нея да се държи поне прилично, а тя за съжаление явно никога няма да си преживее разочарованието. Кофти край, никой не го заслужава.

# 244

Всеки би предпочел да плати, стига да има парите и човек, на когото да плати.
Но, като гледам на село няма начин.

Малко от нашата трагикомедия в скрит текст.

Скрит текст:
Изритани от болницата след няколко дни, търсим човек на село, който да ни помогне с грижите за баба. Една кандидатка с "опит" успяхме да намерим в цялото село. Идва първия ден вкъщи и пълен ступор ме пита "Ама как да го сменя тоя памперс?" "Е, как как? Нали каза, че си гледала друга баба и е била с памперси?" "Е, гледала съм. Ама тя бабата ставаше да и го сменям" Weary Та така... Същите тези гении работят по хосписите и старческите домове и нямат грам идея какво да направят и как да го направят. 

# 245
До тук разбирам, че всички болни задължително живеят "на село". Ами изместете ги. То на село магазин няма, вие болногледачи очаквате.

# 246
Но парите ти прибират с готовност. И в София е същото. 

# 247
  • Най-красивата страна
Нашата болногледачка се справя добре.Работи жената от 8.00 до 17.00.ч.Готви,чисти,пере и сменя памперс.Обаче свеки цяла вечер е сама ,а в неделя е почивния ден на болногледачката.
По-евтино излиза да  пратим свеки в хоспис,а и за нея е по-добре,защото там денонощно има човек.
Ама свеки не иска ,а хосписа не е затвор.Трябва и тя да е съгласна.Никого не държат насила.
В старческите домове условията са лоши,но и те са пълни.
Там пък има условие,човека  да няма имот на свое име.

# 248
До тук разбирам, че всички болни задължително живеят "на село". Ами изместете ги. То на село магазин няма, вие болногледачи очаквате.

С удоволствие. Обаче казват - Ние такива хора не транспортираме, или само в радиус на 20км. Защото като им умре в "частната" линейка имаме проблем.

# 249

С удоволствие. Обаче казват - Ние такива хора не транспортираме, или само в радиус на 20км. Защото като им умре в "частната" линейка имаме проблем.

Не може да я стовариш някъде с колата си ли? А иначе може да пътуваш да и сменяш гащите. Като почнете да се обяснявате, как всичко е невъзможно става смешно вече.

# 250

Не може да я стовариш някъде с колата си ли? А иначе може да пътуваш да и сменяш гащите. Като почнете да се обяснявате, как всичко е невъзможно става смешно вече.

Не знам кой е смешен. Не можеш да я стовариш с колата си. Не е стек с бира или чувал с картофи.

# 251
Не знаех, че само чували с картофи се возят в коли. Сигурно ти си бръмчиш с линейка в ежедневието. Продължавам да следя с интерес.

# 252
  • при късмета
Салсиша, ако си извън България, може теориите да се отнасят за там, то и за тук може да се отнасят, но си остават теории. Практиката по гледане на възрастни хора от частни гледачи или институции е съвсем различна, а пък ти дали го разбираш или не, нищо няма да промени. И ако наистина си гледала баба си, то поне трябва да си представиш, че с нищо не се е променило от преди време и дереждето е същото, така, че не знам защо спориш и даваш акъли на хора, които сега са в тази ситуация. Най-често си принуден сам да гледаш човека практически, а попадналите на свестни гледачи или в читава институция се броят на пръсти. За булшинството остава другата реалност, която се различава драстично от теоритичната

# 253
Дори и тогава, въпреки, че беше отдавна, я взех при мен, без частна линейка, дето умирали хората вътре. Не да пътува някой да си губи времето, защото искала у тях, видиш ли. Пределно са ми ясни капризите и манипулациите на старите, как ще умрат, ако не са си "вкъщи". Мести се, където е удобно и точка.

Ето сега съседката на майка ми, наема квартира в блока отсреща, за да вземат бабата на близо, няма искам, не искам.

# 254
Ако бабата, поради състоянието си, може само да лежи, няма как дори да я кача в колата си, камо ли да я стоваря. А възрастен човек често излиза от болницата точно в такова състояние. Ако може да седи и да излезе от колата, значи е твърде добре. Иначе за капризите, "Ако не съм у дома, ще умра", Салсиша е права.

Общи условия

Активация на акаунт