С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 439
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Няма никакъв повод - дойде ми като гръм от ясно небе. Наемът си беше за нея - а апартаментът беше на мястото на къща и директно се записа на името на мъжа ми. Нямам идея дали продажба или друго. За мен тази ситуация е безкрайно обидна предвид нашите хубави отношения толкова дълго време.  Никога не съм живяла в този апартамент, намира се и в друг град.

# 586
  • София
Няма никакъв повод - дойде ми като гръм от ясно небе. Наемът си беше за нея - а апартаментът беше на мястото на къща и директно се записа на името на мъжа ми. Нямам идея дали продажба или друго. За мен тази ситуация е безкрайно обидна предвид нашите хубави отношения толкова дълго време.  Никога не съм живяла в този апартамент, намира се и в друг град.

Бабата явно е изкуфяла на стари години!
Да си държи апартамента, а ти се дистанцирай.
Интересно ми е мъжът ти знае ли как се чувстваш и какво мисли по казуса?

# 587
Не се ядосвай, не се засягай - след една възраст вече логиката не е водеща. Кой знае в кой сериал е гледала някаква имотна драма и си е казала - край, чуждата жена само чака да прецака моя златен синковец.
Сега поне този сюжет сте го изчистили.

# 588
Чак ме зачуди какво ли би провокирало една такава рязка промяна, без каквито и да било индикации, че ви предстои развод?
Освен да сте имали някакви неразбории с мъжа ти последните месеци и той да се е оплаквал нещо, или пък дали тя не подозира друга в живота му?
Щото така, след доста години брак, изведнъж да й хрумне да си иска жилището обратно, без изобщо да има повод да си мисли, че може да остане на улицата, е някак ....т.е. не е никак логично.
Не питам, нито искам да обясняваш, просто за себе си се замисли какво ли е провокирало тази й постъпка.Уж толкова години всичко в отношенията ви е наред, и сега това ....със сигурност има сериозна причина, поне в нейната глава.

# 589
Хиляди глупости им се въртят в главите.
Моята свеки беше супер стресирана как така моята кола си била само моя, а тази на ММ - СИО и трябвало да ходя пред нотариус да разпиша продажбата.
Сегашната пък е негова по документи. Аз я карам, той я поддържа. Не знам дали тя е ок с тази ситуация, не е ставало на въпрос Stuck Out Tongue Winking Eye

# 590
Типична свекървенска работа. И аз много бих се обидила от такова действие , напълно е възможно да се е мотивирала от някой турски сериал наистина : D . Как и е хрумнало изобщо че може да го отмъкнеш и то след толкова време..

# 591
  • при късмета
За свекървата с апартамента и моето първо предположение беше, че я налягат старчески изменения. Направо да си кажем изкуфяване.
Каквато и логична причина да търсиш за причината, която самата тя изтъква, няма как да намериш, така, че много варианти не остават

# 592
Уф, страховете на възрастните са понякога толкова ирационални, че... Баща ми беше решил, че му изчезват хапчетата за простатата и ги беше скрил във вътрешен джоб на едно лятно яке. Случи се да падне, беше временно на легло без възможност да става и с триста зора ми издаде скривалището. Не ми отговори на въпроса кой от нас според него се интересува от тези хапчета и защо ще ги крадем/ползваме/крием,  а и нали всеки месец ние тичаме да му ги купуваме. Че и бяха изчезнали от пазара по едно време, молила съм се на аптекарки да ми го дадат...

# 593
Съгласна съм с констатациите на ма ко...
За свекървата с апартамента и моето първо предположение беше, че я налягат старчески изменения. Направо да си кажем изкуфяване.
 ...
После, чуваме по новините за разни харизани хилядарки или не дай си Боже други подобни действия.

# 594
За мен свеката с апартамента е станала наскоро свидетел на някаква имотна неразбория с нейна съседка или роднина също свекърва и оттам се е задействала.И по този начин де факто е показала, че всъщност не е била искрена в отношенията си със съпругата на сина си. А на сина явно този имот не го вълнува и е преценил, че може да уйдиса на бабата.

# 595
Скоро ни предстои да й ходим на гости и аз се чувствам много зле. Не мога да се преструвам и да се правя, че нищо не е станало - още повече ще стоим там поне седмица. Преди ходех с удоволстие - сега идея си нямам какво ще правя. Не сме имали семейни проблеми, какъв развод, какви пет лева. И не е стара и изкуфяла, даже се води много модерна, малко над 70 е. Но това се явява ужасно лицемерие - дали си мисли, че не знам ? Мъжът ми веднага ми каза, той се смее на цялата ситуация -  дреме му за апартамента, аз се вбесявам от лицемерието й. Толкова години съм я считала за близък човек и съм я обичала искрено.

# 596
Как малко над 70 и не е изкуфяла? Точно по това време се започва изкуфяването.

Аз от цялата ситуация не можах да разбера защо мъжа ти изобщо ти го е казал това, можел е да си го спести. Щом и на двама ви е все тая за този апартамент, защо е сложил още дърва в огъня, какъв е смисъла?

# 597
Аз все пак не съм толкова глупава. Питах го, казах му каква мисля, че е причината и той не ме е излъгал. Много ценя това му качество.

# 598
Как малко над 70 и не е изкуфяла? Точно по това време се започва изкуфяването.

Аз от цялата ситуация не можах да разбера защо мъжа ти изобщо ти го е казал това, можел е да си го спести. Щом и на двама ви е все тая за този апартамент, защо е сложил още дърва в огъня, какъв е смисъла?

То започва доста преди това даже, но на 70 със сигурност е факт. Чисто физически се променя мозъка на човек с времето ...

# 599
Скоро ни предстои да й ходим на гости и аз се чувствам много зле. Не мога да се преструвам и да се правя, че нищо не е станало - още повече ще стоим там поне седмица. Преди ходех с удоволстие - сега идея си нямам какво ще правя. Не сме имали семейни проблеми, какъв развод, какви пет лева. И не е стара и изкуфяла, даже се води много модерна, малко над 70 е. Но това се явява ужасно лицемерие - дали си мисли, че не знам ? Мъжът ми веднага ми каза, той се смее на цялата ситуация -  дреме му за апартамента, аз се вбесявам от лицемерието й. Толкова години съм я считала за близък човек и съм я обичала искрено.
Разбирам те, имаш пълното право да се чувстваш обидена.Моите свекър и свекърва, точно такива ги свършиха 10 години след като станахме семейство.И аз като теб ги обичах, особенно свекървата, наричах я "майко" , чувствах я като такава , имах нужда от подкрепата и, майка ми беше починала. В онези години им реституираха извънградска къща, в окаяно , полусъборено състояние, кутията на Пандора се отвори, тези хора полудяха. С болка на сърцето дариха къщата на сина си, да я оправя, че те нямаха възможност.Момента за нас беше изключително неподходящ, исках да откажем дарението, с две деца, точно бяхме си изплатили апартамента, постигнали сме самостоятелност само със собствени сили .Повода беше, че получих съобщение за плащане на местните данъци и такси и го споделих с тях.Привикали сина си да дава обяснения, защо получавам и аз, да не би да ми е прехвърлил къщата, със запазено право на ползване, как точно, щяла съм да им взема имота и да го изгоня, голям панаир е било, той се прибра разстроен и ми каза, предпочитах да не беше го правил. От ясно по-ясно, че всичко е било лицемерно и уважението и обичта са били само от моя страна.Много се промениха след това нещата, получиха студено учтиво отношение от моя страна, наети чужди хора да ги гледат, след като се разболяха, т.е., кой каквото сам си направи.

Общи условия

Активация на акаунт