Пловдив - 4

• 26 725
  • 295
  •   1
Отговори
# 225
Ох, забравих да пиша за срещата с кмета.
Мина добре според мен. Той като един типичен политик се опита да ни забаламоса, но мисля, че не му де дадохме. Имаше и медии та довечера гледайте новини и утре сигурно ще има нещо по вестниците. Има още за разказване, но съм много уморена и малката ми виси на крачола тука, та засега спирам да пиша. Извинете ме моля!

# 226
Най-накрая успях да седна на компа...
Не зная дали гледахте новините на Евроком Пловдив в 19.15, но аз ги гледах и нещо не ми хареса репортажа - имаше неточности Crossing Arms С няколко думи за всички - гледали и негледали Wink :
Срещата мина сравнително добре, кметът отговаряше на всички наши искания едно по едно. С някои неща беше абсолютно съгласен, други се опитваше да отклони, но мисля, че Коала и Ренци успешно го връщаха на въпроса Peace Аз малко се ошашавих и играх поддържаща роля  Blush Е, обадих се няколко пъти... Та какво каза той - ще преразгледат договорите на дадените под наем сгради на детски градини и ясли и ще възстановят функциите им; започват строеж на 2 нови детски ясли/градини, едната в Тракия, другата в Южен. Всъщност дават общински земи на някакви фирми, които ще строят нещо друго и вместо да заплащат на общината, ще построят и детските градини. Млечните кухни ще увеличат своята бройка, тъй като тези нови и възстановени градини ще бъдат и млечни кухни. Обърнахме му внимание, че в Кършака в момента има 1 детска кухня и макар че тези дни ще отворят втора, то 2 млечни кухни са крайно недостатъчно за такъв огромен квартал. Освен това той обеща единна информационна система за свободните места в яслите и градините. Каза до месец (на практика те получават информацията, трябва само да я структурират и вкарат в нета), но аз малко се съмнявам - като зная скоростта на бюрократичната машина... Confused Като отворихме дума за училищните настоятелства, той каза, че това било наша, на родителите, работа, както и на директорката на съответното детско заведение Crazy А ние искахме все пак да се регламентира създаването на такова настоятелство от общината... Тук той измести въпроса към сивата икономика - едва ли не родителите трябва да се превърнем в данъчни инспектори и следователи, за да следим кой каква данъчна декларация подава и дали не лъже ooooh! За да не се възползвали от социалните помощи лица с високи доходи. Всички знаем, че това съществува, но нима аз или ти можем да спрем този, който лъже за доходите си? Не мисля... За детските площадки - предложихме да се дадат на фирми, които да ги поддържат в замяна на реклами по площадките, ама по неговите думи не ставало така... Sad Поговорихме и за непроходимите подлези, недостъпните обществени сгради и спрелите по тротоарите коли (каза, че ще ни подкрепи когато отнесем въпроса до КАТ, защото това е в тяхната сфера на дейност). За подлезите каза, че ще помислят какво да сложат върху релсите, за да могат да минават както по-широките, така и двойните колички.
А неточността, която ме подразни в репортажа беше, че казаха, че предучилищните (подготвителните) групи, могат да минат към училищата. Това е недомислица, ясно го казахме. Да не говорим, че училищата нямат свободна база, както твърдеше една журналистка Naughty Всъщност повечето училища са с недостиг на класни стаи! Учителка съм, зная това отлично, както и всички учители, съставящи учебните програми 2 пъти годишно във всяко едно училище Crossing Arms
Сега негативните емоции - вече казах, че кметът се опита да ни обърне на следователи и данъчни инспектори Confused Другото, което ме подразни, е че все питаше а ние какво ще направим, какво ще дадем... Ами финансова подкрепа не можем да дадем, с тези 160 лв. майчинство ooooh! Нима това очакваше да му кажем newsm78 Ние казахме, че има нашата подкрепа и когато изникне въпрос за децата, майчинството и т.н. можем да кажем действителното положение на нещата, защото се сблъскваме с тях ежедневно Peace Няма да хукнем да слагаме покритие на релсите, я! Stop Питаше и колко предлагаме да е таксата за градините, яслите и кухните, сякаш ние сме експертите, а не неговите хора... Но щом сме искали повече ясли градини и кухни... трябвало да се увеличат тези такси Close Обаче в крайна сметка при директния въпрос "Общината обмисля ли увеличение на тези такси?" той каза твърдо НЕ Peace
Хм, май това беше. За час и двайсетина минути - толкова Wink Друг път повече Peace Обаче потвърди, че ще имаме разрешението за протеста на 1 юли Hug
Ако съм изпуснала нещо - Ренци и Коала да добавят Praynig

# 227
Любе, благодарско душа, че си разказала всичко толкова точно. Аз откак съм се прибрала не съм седнала като хората и вече едва гледам та нямам какво да добавя.
Иначе и на мен ми направи кофти впечетление репортажа точно заради тази неточност с предучилищните групи.

И да ви кажа/ако не съм го казла вече де/, че като една порядъчна блейка днес забравих да взема разрешенето за протеста. Embarassed Утре ще пращам мъжо да свърши тая работа.

# 228
Браво момичета! Не съм гледала репортажа/ то май и по-добре,де/но като чета разказа на  Lss,мисля,че сте били страхотни.
Аз искам да се оплача от простотията човешка-днес като се разходихме и гледаме-повечето плакати скъсани...само габърчетата седят...абе какви са тия хора,бе...като не са съгласни поне на другите да не пречат...аман вече-тоя манталитет кога ще го надмогнем...Добре,че има повече разлепени,номе е яд-освен тия дни да разлепим пак,ама трябва да им оставим и охрана...

# 229
        Момичета , едно ГОЛЯМО евала от мен.Simple Smile)  Heart Eyes Гледах репортажа, следя и темата.  бяхте чудесни, обосновани и логични.  
         А на логичният въпрос , защо чета  и не учавствувам../ това си е оправдание, но нямам избор/  Излязох в болнични  по мед. причини, бременна. Тогава ни преназначиха 50 човека  от Данъчна администрация в Община- Пловдив/ Плащането и обслужването  на коли и имоти  и цялата галимация/. Не съм и била ден на работа във вече новата ми служба.  Даже не си познавам колегите, камо ли нещо повече. По принцип  е нежелателно да участваме  в протести или искания , касаещи работодателя ни.  
              Мъчно ми е , че не можах поне с инфо да се включа..  , но наистина не си знам новите колеги. Дай , боже като се върна на работа.. с две ръце и крака ще помагам. Нашите деца може и първолаци да са вече.. но ще дойдат нови.., та за тяхSimple Smile)

да не ме набиете сегааа!! Sad( Гадният общински  служител/ дето още не съм/, чиято  най-близка кухня е през 3 квартала.

# 230
Браво на майките-героини и от мен.Мислено бях с вас,но малкият спи по това време в къщи,а с него по срещи не става,катери се навсякъде.Дано кмета си удържи на обещанията Thinking
Кабранска,разгледах ви снимките,от снимка.бг,така че ще те разпозная,ако те видя.Аз утре кам 12ч,може да се завъртя на червеното кафе,с червена количка сме на ферари

# 231
  • Пловдив
Браво момичета! Съжалявам, че не бях с вас, но съм сигурна, че сте били страхотни!
Браво момичета! Не съм гледала репортажа/ то май и по-добре,де/но като чета разказа на  Lss,мисля,че сте били страхотни.
Аз искам да се оплача от простотията човешка-днес като се разходихме и гледаме-повечето плакати скъсани...само габърчетата седят...абе какви са тия хора,бе...като не са съгласни поне на другите да не пречат...аман вече-тоя манталитет кога ще го надмогнем...Добре,че има повече разлепени,номе е яд-освен тия дни да разлепим пак,ама трябва да им оставим и охрана...
И аз в района дето разлепих през деня - около 11ч. вчера - следобед поне половината бяха изпокъсани. Същото около ДКЦ І.
Кабранска, не те познавам, но те сънувах-боядисваше си косата Joy Joy Joy

# 232
Джул, как беше концерта? Нищо не казваш.
Имам да те черпя, защото са ме подвели за влизането в 16 часа и аз те излъгах без да искам. Embarassed

# 233
  • Пловдив
Супер яко беше newsm10
А как ме налъга....ще се разберем, като се видим newsm48

# 234
Супер яко беше newsm10
А как ме налъга....ще се разберем, като се видим newsm48

smile3533 smile3534 smile3533

# 235
taylor ,ако си изчистиш кутията ще ти пиша на лични.
А jul ,ако си нме сънувала във вторник-наистина си я боядисвах Wink
Аз тия дни се губя малко от градинките,ама имах гости и трябваше да им обръщам внимание...А и нека се поразхлади малко ,че тая жега е нечовешка....
Исках да ви питам,ако някой от вас е открил педиатър който да приветства късното захранване,кърменето на поискване,алтернативните медицини и работи със здравната каса и дава направления...да се обади/знам,че има такива теми,но там не открих това което търся/

# 236
Исках да ви питам,ако някой от вас е открил педиатър който да приветства късното захранване,кърменето на поискване,алтернативните медицини и работи със здравната каса и дава направления...да се обади/знам,че има такива теми,но там не открих това което търся/
Аз намирам разлика в моята педиатърка за две години, откакто се е родил малкия-
Макар че ми ги говореше разни за сокчета и тн.т. Но е свястна и винаги ми е уважавала решенията. Казва се Николова и работи в Кичук Париж.
Ще ти дам координати ако искаш.

# 237
Браво на момичетата за срещата с кмета. Представили сте се на ниво   bouquet

Аз нали почнах работа и вече не мога да съм толкова дейна в организационните работи, въпреки че много ми се иска (то това си ми е в кръвта и много обичам...ама сега не може). Иначе ви подкрепям мисленно и ще помагам с каквото мога. Надявам се да сме тук за протеста и да се включим. Девойките също искат да протестират  Mr. Green

Сега да ви питам нещо - имам позната бременна, която живее в Смирненски, до Мега Марината. Попита ме за добра педиатърка. Но ми се иска да е някъде близо до тях (не зная къде е най-близката поликлиника  Embarassed ), тъй като нямат кола и зимата ще им е трудно да ходят на консултации ако е далеч... Ако някой може - да помага със съвети.

# 238
  • Пловдив
Ако имате по-големи дечица, които вече са във ваканция и искате да им разнообразите ежедневието, ето ви един линк на моя темичка, която пуснах в Нашите деца, но тук може би ще е по-полезна
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=108633.0

# 239
Сега да ви питам нещо - имам позната бременна, която живее в Смирненски, до Мега Марината. Попита ме за добра педиатърка. 

моята е оттам - Д-р Тарева.
Ама не се наемам да препоръчвам, щото знае ли се. Кажи й да разпита в квартала - бременни, майки.. все ще чуе  някакви отзиви и ще си избере Wink

Общи условия

Активация на акаунт