Кан, Ница, Монако...French Riviera/Cote d'Azur/ /Тема 2/

• 58 036
  • 755
  •   2
Отговори
# 690
Bolt сме ползвали ние, май има и Uber.

# 691
Параход, благодаря.
Досега не съм ползвала, но винаги има първи път и предполагам, че е лесно.

# 692
В Ница и околности може ли да ползва Bolt или Uber?
В Ница ползвахме Uber. От и до летището, както и в града.

# 693
Има ли някаква сграда около площад Массена, за да се правят снимки отвисоко с гледка към площада?
Аз съм правила снимки от ресторанта на Galerie Lafayette

# 694
Момичета, на отиване до Ез вилидж ще пътуваме с автобус 82 от автогара Vaubann в Ница.
Тъй като на връщане искаме да отидем направо в Ментон-как е най-добре да се придвижим?
Пътеката на Ницше много ли е стръмно към гарата на Ез?
Има ли удобен автобус от Ез вилидж към Ментон или трябва да се върнем към Ница и после с влака?

# 695
  • София
Пътеката е стръмна на места, но за слизане е ОК. Не бих се качвал по нея, обаче.
Няма нужда да се връщаш в Ница - същите влакове спират и на гарата в Ез.
От селото до гарата Ез има и директен автобус - 83.
Ако приемеш съвет - смело по пътеката!

# 696
Разбира се, че приемам съвети и благодаря.
На отиване ще се качим на автобус 82 директно горе до Ез вилидж, а на връщане по пътеката и после с влак до Ментон.
В Ментон имаме нощувка, а на следващия ден вече ще минем през Монако.

# 697
За съжаление, преди малко кацнах и си закупих една карта за 10 пътувания, но тя остана в списанието, което изхвърлих. Отидох да попитам за помощ и какво мога да направя, но вместо това ме глобиха с 60€. Направо съм в шок! Може ли някой да ми обясни дали му се е случвало подобно нещо? Сега искам да си купя нова карта за 20 пътувания и могат ли и още хора да я ползват? Тази карта важи ли за целия градски транспорт и мога ли да пътувам с нея до Монако, Кан и други подобни места?

# 698
Не знам дали една карта може да се ползва от няколко пътници едновременно. Преди, с хартиените билети, беше възможно.
Билетите, които са показани на снимката, според мен са за пътуване с градския транспорт в Ница. За пътуване до Кан и Монако ви трябват билети Ticket Azur, които са с цена 2,50. Могат да се купуват от шофьора.

За мен лично, пътуването с влак до Кан и Монако е по-бързо и удобно.

# 699
Билетите за влака по Лазурния бряг от автомати ли се купуват или има и гишета?

# 700
И двете ги има на гарата.

# 701
Мен по-скоро ме интересува гарата в Ез, гарата в Ментон и тази в Монако.
От Ница до Ез ще пътуваме с автобус.

# 702
При всички положения и на двете гари има машини. Качвала съм се и от двете гари, но бях с карта и не съм се оглеждала за начини за купуване на билети.
В Танд (в планината) например си спомням, че нямаша каси, а само машина. Но там и хора нямаше много, докато Ез и Мантон са доста натоварени гари.

# 703
На малките гари има само машини.
Картата за градски транспорт важи за автобуса до Ез, но не и за този до Монако или за влака.

# 704
Параход, а има ли 24-часови карти за транспорт?
Ние сме на възлово място настанени и мислех да караме пеша или с билети.

Общи условия

Активация на акаунт