Кан, Ница, Монако...French Riviera/Cote d'Azur/ /Тема 2/

• 58 051
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
  • До морето
Здравейте, влизам в темата директно с въпрос - другата седмица сме на круиз и една от спирките е Кан? Възможно ли е според вас да видим в един ден Кан и Монако? Акустираме в 8:30 и отплаваме в 17:30. Или ще е голямо препускане и да идем само до Монако, пропускайки Кан?

Може ли някакви насоки как да стигнем от пристанището в Кан до Монако и обратно?

# 676
Възможно ли е според вас да видим в един ден Кан и Монако? Акустираме в 8:30 и отплаваме в 17:30.
Според мен е реално възможно да си изпуснете кораба Simple Smile

Влакът е 1 час в посока, без да броим времето да го почакате по разписание и да се придвижте от круизния кораб до града и гарата (да речем, половин час в посока).
Вие си пресметнете за оставащите 6 часа какво ще видите и какъв толеранс за грешки ще си дадете, за да не си останете в Кан.

# 677
Ние ще бъдем един ден в Ница с нощувка. Вторият ден отиваме до Ез и после следобяд до Ментон, където ще направим втората  нощувка и третия ден обратно към Ница със следобеден полет за София.
Като за първи път и да си отпразнувам рождения ден там толкова.
Идеята е просто разходка.

# 678
  • EU
Здравейте, влизам в темата директно с въпрос - другата седмица сме на круиз и една от спирките е Кан? Възможно ли е според вас да видим в един ден Кан и Монако? Акустираме в 8:30 и отплаваме в 17:30. Или ще е голямо препускане и да идем само до Монако, пропускайки Кан?

Може ли някакви насоки как да стигнем от пристанището в Кан до Монако и обратно?
Според мен идете само до Монако.

# 679
Заради притесненията ми от реакциите на всички тук, реших да си закупя билети за по-ранен полет. 😱🤭🤭 На 13-ти имаме ранен полет от София и пристигаме в Ница около 08:00 часа, което е чудесно, защото ще имаме целия ден свободен. След това разполагаме с 14-ти и 15-ти, а на 16-ти планираме, ако сме успели да разгледаме всичко, да се отправим към Марсилия за още една нощувка. След това ще отидем в Лион за още една нощувка, като общо ще имаме 5 пълни дни. След Лион планираме да посетим Париж за още 5 пълни дни. Със сигурност ще пиша, ако всичко мине добре, какво сме преживели на тази екскурзия.
Все пак искам да благодаря на всички тук за обратната връзка. Без вашата помощ вероятно щях да остана много разочарована с този полет 2 дни по-късно, защото нямаше да успея да видя, ако не всичко, то поне повечето забележителности. 🍀🙏🏾💐

# 680
Понеже говорихме за Лион в последните постове, а не ми е известно да има теми за Франция извън Париж и тази, споделям, че от октомври започват полети на Уиз София-Лион.

# 681
Което е страхотна новина, такава нужда има от години и дано просъществува тази линия. ❤️

# 682
  • София
Grinning Аз съм се наточила вече за полет до Лион, дано оставят линията и за лятото.

Suzan Nikolova, това вече звучи по-осъществимо.

# 683
  • До морето

Според мен идете само до Монако.

Май точно така ще направим, благодаря.

Трябват ли ни предварително билети за влака до Монако или на място от автомат се купуват? Както и къде мога да видя разписанието и часовете за връщане?

Видях, че билетът е само за определен ден без фиксирани часове, нали така?

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 06:38 от Boho chic

# 684
Разписание на влаковете можете да видите от сайта https://www.thetrainline.com/
Тук можете и да си купите билети.
Не е задължително да се купуват предварително, може и на машините, но ще е по-бързо с предварително закупени билети.

# 685
  • Sofia
Здравейте! Необходимо ли е в Кан да имаме някакъв евро кеш или всичко навсякъде може да се плаща с карта? В момента имам към 100 и нещо евра, но се чудя дали да не обменя повече.

# 686
Не е необходимо.

# 687
Има ли някаква сграда около площад Массена, за да се правят снимки отвисоко с гледка към площада?

# 688
Има ли някаква сграда около площад Массена, за да се правят снимки отвисоко с гледка към площада?
По-скоро не. От едната страна има сгради (хотел и магазини), но не са високи, а и не съм сигурна, че можете да се качите в някоя от тях и да снимате. А и снимка от там би била откъм гърба, така да се каже, на площада. От другата страна е открито пространство.

# 689
В Ница и околности може ли да ползва Bolt или Uber?

Общи условия

Активация на акаунт