Кан, Ница, Монако...French Riviera/Cote d'Azur/ /Тема 2/

• 58 342
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
Малко съм като шах с пешката,ама карам на летището в Ница и ще питам на информацията за автобуси до Антиб и Канада,дано работят все пак в 7,30 сутринта!Благодаря!

# 241
  • София
и на този сайт не ми излизат, пише че няма разписание
Il n'y a pas d'horaire pour cette journée.

Да - както казах - заради това, че сменят разписанията на някои линии, а някои ги спират заради учениците и са сгафили и с другите. На този сайт във френската версия под това, което излиза - че няма разписание, има пдф файл с разписанието Simple Smile

Това е инфо от този сайт, бях им писала да ги питам. А в момента в Кан си върви 200 и си е все пълен. Вървят и 100, 500, 600, 400. Всички. На lignesdazur вече няма да излизат разписания, защото те не отговаряли за линиите на департамента (пак инфо от тях).

Sause, ето скрийншот на разписанието, времената са на тръгване от Ница и до летището пише, че са 20 мин някъде.

Информацията ми е актуална - в момента съм във Франция.

# 242
Много благодаря!

# 243
Здравейте! Старателно изчетох и двете теми. Бих искала да попитам колко струва такси от летището в Ница до гарата? Видях само един такъв въпрос, останал без отговор.

# 244
Аз така и не разбрах за Ница има ли директен градски транспорт от летището до гарата? Гледам едни автобуси, но те не спират на спирката на гарата, а на други околни спирки и трябва да се върви пеш до гарата (когато си с големи куфари не е удобно)... Автобус номер 23 ходи, но се върви 600м после до самата гара... С влака пък се върви 1,2 км на летището до гарата там... Май само автобус номер 99 остава, но той е 6 евро на посока на човек... Rolling Eyes

# 245
  • София
Аз така и не разбрах за Ница има ли директен градски транспорт от летището до гарата? Гледам едни автобуси, но те не спират на спирката на гарата, а на други околни спирки и трябва да се върви пеш до гарата (когато си с големи куфари не е удобно)... Автобус номер 23 ходи, но се върви 600м после до самата гара... С влака пък се върви 1,2 км на летището до гарата там... Май само автобус номер 99 остава, но той е 6 евро на посока на човек... Rolling Eyes

Трамвай 2 от Терминал 2 - стига до бул. Жан Медисин (засега) - в края на годината ще го пуснат до пристанището.

23 също отива, 9/10 също, но ако сте направо от летището няма смисъл да ходите до тях - трамваят е точно на изхода на Терминал  2. Само да знаете, че за трамваите билети трябва да се купят от автомат на спирката, който приема само дебитни/кредитни карти или монети. Вътре не се продават (не е като в автобусите). Освен това спират на всяка спирка (не трябва да се натиска бутон).

Малко са ми нескопосани снимките на маршрута (синята линия):

# 246
karamelina2000,
Благодаря, но не разбирам трамвай 2 на коя спирка спира на гарата? Как се казва спирката? Искам да видя на колко метра е от хотела ни, дали е по-добре от автобус 23...

# 247
  • София
karamelina2000,
Благодаря, но не разбирам трамвай 2 на коя спирка спира на гарата? Как се казва спирката? Искам да видя на колко метра е от хотела ни, дали е по-добре от автобус 23...

2 отива до Жан Медисин, оттам се прехвърляте на 1 и слизате на Gare Tiers. Провери дали ти е по-удобно с него. (Прехвърлянето е със същия билет). Може би единствено няма да ви е удобно, тъй като на Жан Медисин е подземна спирката на 2, а не помня къде се намираха асансьорите и дали не се падаха далече от спирката на 1.

В гуугъл даже още я няма спирката на 2 в Ница - ето тук е
 https://goo.gl/maps/83dfvaLi277hYgFn8

# 248
  • където и да е,само да не съм сама
Карамелина, много добре е обяснила за трамвая.
Вчера се прибрахме със сутрешния полет и днес вече съм по в час. Направих маршрута с трамвая, но в обратен ред.
Изключително удобен е за ползване. Само искам да вметна, че за ранния полет отварят подлеза на Жан Медсин за трамвай 2 в 5,45ч. и ок. 6ч. тръгва първата мотриса. Притесних се да не закъснеем, но в 6,30ч. бяхме на летището, влизаш веднага почти в Терминал 2 и оттам всичко е екстра уредено /бяхме само с ръчен багаж ако това има значение/.
Обратната връзка като се слезе на Жан Медсин от трамвая се качаш нагоре /има асансьор/, продължаваш малко направо по улицата и веднага след това се свива на ляво за другата линия. При положение, че бяхме с багаж и 4 деца не съм усетила никакво неудобство.

За Монако да спомена, че има до 06.09. в Грималди форум изложба на Дали, която ние пропуснахме, но за любителите била впечатляваща. А автобус до Монако пътувахме много удобно, т.к. се качвахме от първа спирка и сядахме.

Ходихме още до Ез, Вилфранш, Кан, а децата с баща си и до Сен Тропе.

Районът ни грабна много - всеки град с отделен чар, забележителности, атмосфера и едно общо - любезността на французите навсякъде.

Препоръчвам с 2 ръце сладоледаджийница Azzuro - като застанеш с лице към катедралата в ляво по уличката на 20 метра. Домашен, с фунийки направени на място и много добра цена и вкус.

Нямам време да пиша повече в момента, но с готовност ще отговоря на всякакви въпроси.

# 249
Благодаря момичета, нещо смяната на трамвая не ми се нрави... Ще вземем номер 23..  Satisfied
И още нещо каква е цената на билет на ТЕР? От къде да видя цени?
От терминалите има ли транспорт до Gare de Nice Saint-Augustin?

# 250
  • София
Благодаря момичета, нещо смяната на трамвая не ми се нрави... Ще вземем номер 23..  Satisfied
И още нещо каква е цената на билет на ТЕР? От къде да видя цени?
От терминалите има ли транспорт до Gare de Nice Saint-Augustin?
Лунна пътека - ти пак трябва да сменяш. Терминал 2 е доста далече от спирката на 23.

От него пак трябва да вземете трамвай и след това да вървите за автобуса.

Прецени също, че качването на него става само от първа врата и ако сте с големи куфари е доста неудобно. Можете да помолите шофьора да отвори другата врата, но първо, повечето не говорят английски, второ може да попаднете на някой начумерен.

За влаковете:
https://www.sncf.com/en има и приложение, много е удобно. Oui.sncf се казва - аз го ползвам да си купувам билети, вкарала съм профилите на семейството и много лесно виждам има ли някой от нас намаление. А и на някои от техните машини не можеш да плащаш с банкноти, само карта или монети, а и се действа с едно връткане на нещо като шайба - доста бавно става понякога. Плюсът на билет на гарата е, че е отворен и става валиден след като се чекира на машинката. През приложението или сайта е за определен час.

# 251
Нещо се обърках... Кацаме не Терминал 2, с безплатен шатъл отиваме до Терминал 1 и там някъде на булеварда е спирката на автобус 23. Нали така?
Трамвая номер 2 директно от терминал 2 ли се хваща?

# 252
  • София
Нещо се обърках... Кацаме не Терминал 2, с безплатен шатъл отиваме до Терминал 1 и там някъде на булеварда е спирката на автобус 23. Нали така?

Да - от Терминал 2 за Терминал 1 и спирката на автобуса хващате или безплатен шатъл, или Трамвай 2 - той също е безплатен до Терминал 1 и двата превоза спират един до друг на Т2, а на Т1 шатъла даже спира по-далече от спирката на автобуса спрямо трамвая.

След това оттам до спирката на 23 имате да вървите около 350 м.

# 253
  • където и да е,само да не съм сама
[quote
[/quote]
Да,трамвай 2 се хваща директно от Терминал 2.Ако сте със сутрешния полет на Уиз трябва да си купите билети от автомат, т.к.бюрото отваря в 8ч.
Ако решите с двата трамвая с прекачване до гарата, от спирката до гарата е ок.150м.

# 254
Благодаря ви момичета, взе да ми се разяснява...  Ние не летим от Бг и полетите ни не са рано сутрин... Satisfied
В темата назад видях това "В Ница ако си купиш дневна карта  - включва и транспорт до летището (автобус 98 или 99)."
Това вярно ли е и колко евро е тази дневна картa?

Защото номер 99 спира точно до хотела ни на гарата и няма да сменяме, но 6 евро на човек и то за 4-ма ми се вижда много.... Stuck Out Tongue

Общи условия

Активация на акаунт