На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 14

• 143 696
  • 726
  •   1
Отговори
# 195
Смаяна съм вчера купихме лирата на 42 ,5 от Велико Търново 

# 196
  • до най-прекрасния мъж
В момента в Тавекс курс продава е 0.402-0.403 лв за лира. Ние винаги от там купуваме, курсът е изгоден. В Свиленград също сме купували, курсът е бил като в Тавекс.

# 197

В Сливен е 0,41 а в Ст.Загора е 0,44. Но най-изгодно май излиза да се плаща с карта.

# 198

В Сливен е 0,41 а в Ст.Загора е 0,44. Но най-изгодно май излиза да се плаща с карта.
Най изгодно е с карта или там да смените евро/лира.

# 199
  • Бургас
Собственикът на бюрото, от което купихме, ни е близък. Но не вярвам да продава, набутвайки се.
Съвсем малко лири сменихме - навсякъде се плаща с карта. Колкото за джобни и някоя сергия.
Някой минавал ли е през М. Търново, там дали се чака толкова?

# 200
Ти сериозно ли ще помъкнеш бързоразвалящи се храни от друга държава - 350-400 км. м тази дива жега?  
 - Към Одрин е по-горещо от Сандански и Солун.
[/quote]

Съвсем сериозно даже Wink
Чак пък вакуумиран кашкавал и сирене в кутия да се развали за толкова кратко време Simple Smile
Ние се прибираме от Одрин. Благодаря на всички за съветите. Минахме и през борсите, центъра, двата мола и накрая Кипата.. Последната спирка не знам дали пак ще я повторим.. честно казано видя ми се позападнал магазина..
Ще съм благодарна, ако споделите каква марка кашкавал и сирене купувате.. аз взех ей така за проба по 0.500гр.., но целих на посоки така да се каже.. и не знам дали съм попаднала на хубави продукти.
Още веднъж благодаря на всички, изкарахме много хубаво, на границата беше спокойно, предполагам, защото днес е и празник и много хора са на маса Simple Smile

Последна редакция: нд, 06 май 2018, 22:50 от milena12345

# 201
  • Варна
Привет ! Вчера бях в Одрин и Лозенград ,минахме през Малко Търново , чакахме поне 1,30 ч.
Лири смених от тук на курс 0,43 лв /гледам спорите/
Ходихме в Марги ,синия пазар ,Кипа ,Селиме ,закрития пазар до селиме ,борсите за прахове обиколихме,Мигрос ... абе шопинг от всякъде Stuck Out Tongue Closed Eyes Smile
Около Селиме беше луднаца ,имаше много туристи ,празник на нестинари...
Другия път със по -голям списък ще тръгна Simple Smile

Купих си доста неща и съм доволна ,другия месец пак Money

Моля препоръчайте ми препарати Wink

Хранителни продукти взех ,подправки , козметика , прах и веро ,лекарства за близки ,сувенири .
До момента лимонадата много ми хареса , кашкавала на конци ,маслините и хляба . Баклавата да не казвам ,тя е ясна Simple Smile
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 202
  • на морето
Ох лимонада и аз купих от Кипа. Страхотна е. Взех само две бутилки от 1л. Другият път повече.

# 203
  • Варна
Ох лимонада и аз купих от Кипа. Страхотна е. Взех само две бутилки от 1л. Другият път повече.
И аз 2 бутилки взех,различна марка са ,и двете ми харесаха и двете ги няма вече... Иска ми се цял стек Relaxed
Приятелка туркиня ми препоръча да взема другия път и газирана вода ,каза ,че баницата ставала много по бухнала с нея и ,че нямала нищо обшо с тукашната газирана вода .
Взех си и мантъ - тия дни ще ги пробвам и тях Simple Smile

# 204
Добро утро,може ли да ми покажете от коя лимонада сте взели. За газираната вода и аз съм за,че няма нищо общо с нашата. Страхотна е. Има и с дъх на лимон. И аз мисля,да се заредя с лимонада и газирана вода,може и натурален сок също. На липтан  студения чай е супер.

# 205
  • Бургас / UK
Въпроса не е към мен,но да си кажа  Mr. Green аз най-често взимам от тази :
Скрит текст:
Има същата ,но със сребърен етикет,която е без захар(sekersiz)
Купувала съм и други марки,които има в Кипа и всичките ми са много вкусни.

# 206
При последното ни ходене смених лири в Лозенград, че бяхме изхарчили всичко в Одрин. Да уточня само, че сменях евро за лира. Курсът излизаше 0.406 лева за лира.
Относно газираната вода, редовно купуваме. Аз предпочитам чистата, без аромати. 6 бутилки по 200 мл. за 2.75 лири взех от Кипа последно.
Някой питаше за градински цветя - точно до Синия пазар има залепен градински център. Дори мисля, че не е само един всъщност. Преди години съм купувала цветя от там, я наскоро видях, че и навътре в уличката се виждат още такива градини. За уточнение - разположен е на улицата, която минава зад Марги аутлет,  след пазара, посока центъра.

# 207
  • на морето
Градински цветя има и на петъчния пазар.

# 208
Чефи-то и ние вземаме от тази лимонада.

# 209
И ние от тази лимонада. Иначе освен това - салеп разтворима напитка (защото сега няма боза никъде) и от синия пазар онзи кашкавал на пити с мноооого дебела кора, който май беше 45 лири/кг, невероятно вкусен е. Иначе меки сирена и масло се вакумират на синия пазар, само първия път не знаехме и продавачът не ни попита, и едно масло протече през лятото.

Иначе въпрос - има ли някъде около центъра/Селимие ветеринарна аптека - търся Ветмедин, който е унгарско производство и у нас е ужасно скъп.

Общи условия

Активация на акаунт