На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 14

• 143 614
  • 726
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте отново!В крайна сметка отидох в Лозенград.В момента съм там.С риск да бъда нахокана искам да попитам нещо.Ако е прекалено досадно тук моля някой на лични да ми пише.Чела съм из темите но като не бях идвала насам всичко ми се обърка в един момент.Все пак е по трудно като ми е за първи път.Мисля че така информацията се актуализирва,защото все пак времето лети и нещата се променят.А и в крайна сметка е малко объркващо че темата за трите града е събрана в едно,защото в един момент не разбираш  за кой град се пише.За Лозенград има много малко.Искам да попитам:има ли някой забележителност която мога да видя тук.Освен Кипа,Мигрос,Уайкики,Бим има ли друг магазин,който не трябва да пропускам.И нещо много важно,че ми е притеснено много за покупките.Всичко което е за храна пак ли трябва да е само по 2бр на човек или това се отнася само за прахове,цигари и алкохол.

Последна редакция: сб, 26 май 2018, 08:38 от bronze

# 541
  • Varna
Не можах да разбера, какво искате да попитате newsm78

Чорлу, го добавихме в тази тема, защото имаше момичета които искаха да се включи. Не, че
много се ходи да се пазари там.
Както и по долу са писали, не е много оправдано да се ходи до Чорлу. Аз, ходих някъде преди четири
години, както се казва да си начеша крастата. Тогава и мола им беше пълен с добра стока, а не както някой
по-надолу написа, че сега стоката е никаква. И магазин на Де факто намерих на центъра до хотела ни с много хубава стока. Обаче това преди доста време както писах. И въпреки всичко повече не съм се връщала там.

# 542
  • Бургас / UK
bronze,аз вече писах,че Лозенград си е направо "село" пред Одрин и няма нищо за разглеждане.След Кипа ,по пътя ,има И Бизим,който също може да посетите.Аз лично в Мигрос и Бим ,никога не съм ходила.Ние правим така:първо отиваме в Кипа,разглеждаме цените как са,после отиваме до Бизим и там разглеждаме и ,ако има по изгодни цени,от там купуваме.Като цяло в Бизим има по-евтини препарати,но не винаги,за това правим тези сравнения...То всичко всъщност е много относително,защото някой път в Кипа има по-добри оферти...Относно количествата ,миналата седмица ходихме и брат ми купи към 7-8 омекотитела и 3-4 первола и нямаше проблем.

# 543
А къде паркирате ,ако искате да отидете до Селимие ,или до центъра ?
Срещу входа на Селимие е паркинга /платен/а на 200м е центъра .

# 544
А за хранителните стоки има ли ограничения като минаваш граница

# 545
  • Пловдив
До скоро ние също паркирахме срещу Селимието, но от няколко месеца паркираме в центъра. Като се спусне колата надолу от светофара на аптеката има навсякъде места за паркиране. Цените са същите като на Селимие и е по-удобно - след като се изморим от разходки, пазаруване и ядене не катерим баира нагоре, а направо си сядаме в колата и заминаваме  Laughing

# 546
  • Бургас / UK
А за хранителните стоки има ли ограничения като минаваш граница

По принцип е забранен вноса на храни,но ние си купуваме кашкавал,сирене и др. и не е имало проблем.Разбира се са малки количества -500 гр до килограм.

# 547
  • Bulgaria
А колко струва паркинга за час ?

# 548
Някой ходил ли е в неделя? Ние обикновено ходим в събота, но за неделя незнам какво работи, марги и синия пазар дали работят? Ераста придполагам ще работи...

# 549
  • Варна
Привет, другата седмица се каним да идем до Одрин като целта е попълване на летния гардероб за нас и детето. Освен Уайкики от къде другаде можем да намерим хубави дрехи и обувки? По-скоро търсим качество, отколкото най-ниска цена. Не, че не е важна, но не е определяща, че ми писна от обувки, които вмирисват краката или тениски, които губят цвят на второто пране.
Забелязала съм, че Турските студентки тук много добре се обличат, чак съм мислела да ги спра да питам от къде са им дрехите.

# 550
  • до най-прекрасния мъж
Някой ходил ли е в неделя? Ние обикновено ходим в събота, но за неделя незнам какво работи, марги и синия пазар дали работят? Ераста придполагам ще работи...
Пазарите в неделя не работят, всичко друго работи. Ние ходим в неделя, писала съм многократно, включително миналата неделя.

# 551
  • Varna
Привет, другата седмица се каним да идем до Одрин като целта е попълване на летния гардероб за нас и детето. Освен Уайкики от къде другаде можем да намерим хубави дрехи и обувки? По-скоро търсим качество, отколкото най-ниска цена. Не, че не е важна, но не е определяща, че ми писна от обувки, които вмирисват краката или тениски, които губят цвят на второто пране.
Забелязала съм, че Турските студентки тук много добре се обличат, чак съм мислела да ги спра да питам от къде са им дрехите.

Сигурно знаете, че в Турция не е само Уйкики. Имат много други фирми които не са известни но имат
чудесни и качествени дрехи и обувки. За съжаление не мога да ви кажа точно имената на фирмите, защото
едно, че съм пазарила от различни места в Турция и второ.....абе не ги помня имената Embarassed Не са ми мръднали дрешките и все ми ги хвалят, нищо, че доста от тях вече са остарели. Обаче качеството си е качество.

Във Одрин ще видите и други фирми освен Уйкики и Де факто на които също не мога да ви цитирам имената. Абе просто влизате, гледате, избирате, харесвате.
Иначе миналата година във МОЛ Ераста купихме за мъжът ми кожени ортопедични обувки, а за мене чехли и сандали също ортопедични. Много, много красиви и удобни. Никакви пришки не ни направиха. На първият етаж е магазина, но на първият етаж има и друг магазин за обувки и там имаше чудесни обувки на добри цени.
Така, че вижте във Ераста, там има наистина различни фирми и голям избор. На някои Ераста не им харесва, но аз явно когато ходим там в Ераста виждам доста добри неща. Сега си спомням, че имаше и една доста скъпарска фирма за обувки и дрешки, която бях гледала в Анталия миналата година като бях на гости на една дружка. Тя ми го беше показала този магазин, че аз бързо преминавам през дюкяните, кът същи мъШ Laughing и много, мног не обръщам внимание. А, там където гледахме и мерихме нещата бяха охаааа, но цените бяха олелееей, но си заслужаваше. Сега незнам дали още ще е там този магазин , за Одрин става въпрос. Гледам от време, на време или изчезват или ги местят. Все пак Анталия е едно, Едирнето малко по-друго. Но виждам, че комшиите в Одрин почват да живват покрай това, че много българи и гърци ходим и за удоволствие и за алъш вериш.

Утре сутрин ще пътувам за Едирнето. За първи път ще пътуваме в неделя, та ще видя какво е отворено по центрУтУ. За Ераста съм сигурна, че ще е отворено. Незнам дали няма да ме мързи да мръднем и до Марги.
За друго отиваме, та затова няма да зяпам за дрешки, че достатъчно сме бункеровали миналата година, не, че нямам и от по-преди де Embarassed То като видиш цената, че е и качествено и сЪ полъгваш да купуваш.
Тоя път смятам да бъда не човек, а стомана.....да видим шЪ стане ли Laughing

# 552
  • Варна
Аз съм си купувал кожени обувки от тук, вече две години не са мръднали, струваха 150 лири. Купих ги от магазина им в Кушадасъ. Гледам  на сайта им, че цените вече са по-височки. Може да е заради лирата.

https://www.hotic.com.tr/

Делте, в Одрин ще е трудна работата със стоманата, ама ти ще си кажеш как е минало. Ще трябва да си, като кон с капаци.  Simple Smile

# 553
  • Бургас
Моят любим магазин е Koton. Дрехите им са модерни, стилни и добри като качество.
Иначе днес точно с мъжа ми обсъждахме обувките му, които си беше купил от Бодрум преди 5 г. Не са мръднали, а не е като да не ги носи често. Марка Bambi са. Супер име за мъжки налъмки 😁

В неделя работи всичко освен пазарите. Даже е по-добре да се ходи тогава отколкото в събота. Не разбирам защо всички са се юрнали съботата. Ако е заради единия пазар за плод и зеленчук зад Марги, просто не си заслужава бутканицата. Последният път си взех пресни зеленчуци от главната

# 554
  • Варна
Благодаря ви за препоръките! Ще потърся в сайта на Ераста кои магазини са там, за да им видя сайтовете.
А в центъра по пешеходната улица има ли магазини за дрехи? Питам, за да знам дали да "се пазя " и за там Simple Smile .
А декоративна козметика купували ли сте, пак ли са по-ниски цените. Гладна кокошка MAC сънува. Blush

Общи условия

Активация на акаунт