Октомврийче ръчички протяга, иска вече да сяда - Тема 8

• 49 173
  • 789
  •   1
Отговори
# 150
Аз кашите и плодовите пюрета ги давам сутрин. Почна много да досажда, когато закусваме с баща му и се наложи. Следобед още нищо не съм давала.

Чудя се кога ще е подходящо да се дава кисело мляко. Пробвал е няколко пъти и го яде с такъв кеф. И от плодовете му харесва повече.
Щом вече е пробвал и няма реакция можеш спокойно да си даваш, прясното мляко не се дава до годинка защото е трудно за обработване за тяхните стомаси, киселото според мен си ги давай на воля. АЗ на моя ако му дам сега 100 про ще се обрине:)

# 151
  • София
Аз на големия като стана на 1 г започнах биволско да му давам вазредено с вода да пие. Simple Smile
Ама аз си правя експерименти и с него и с малката  сега:)

# 152
Мисълта ми беше за по кое време през деня. Нали калцият в млечните пречи на усвояването на желязото, та дали да е сутрин или следобед? Досега все следобед се случва, защото ме "муфти", докато аз си хапвам тогава.

Омръзна ми да варя и хвърлям картофи и ще го карам през просото. Взела съм готови тиквички с картофи, моркови с картофи и пащърнак с картофи. Дано поне едно хареса.

Последна редакция: вт, 01 май 2018, 23:27 от maldini88

# 153
Много картофено меню Wink
След като Бо имаше проблем с често и рядко изхождане се чух с докторката му. Каза ми да му дам ентерол и Линекс. Да сменя храната на диетична. Предпочетох да видя следващото изхождане и тогава да реша какво ще правя. Та, чак днес имаше вест Wink всичко ми изглежда нормално и за това не съм му давала нищо по-различно. Само спрях крушата  и месото.

# 154
Плаща се веднага. Иначе аз с GGBG  като превозвач ползвам. До 10 дни някъде.
Благодаря, midnight Hug

# 155
  • София
Малкият яде в следния режим:
10ч 180мл АМ (понякога и 150мл)
13ч 180-220гр пюре (редувам с жълтък и месо)
16ч каша с плод или плод (180-220гр) (който ми каже, че едно дете не може да се нахрани само с плодово пюре - да дойде вкъщи)
19.30ч 180мл АМ (доста често изпива макс 150мл)
22.30 210мл АМ

# 156
Аз ще го кажа, но за моето дете и няма смисъл да идвам у вас. Wink
Малкия не може да изкара 3 часа след месно пюре, камо ли след плодово.
След месно пюре или пюре с жълтък огладнява след два часа. Какво е това, не знам. И изяжда 200-220 г пюре, не е като да не се е нахранил.
Ама на. Simple Smile

# 157
Аз няма смисъл да казвам режим, защото девойката хапва по малко и на често. Като цяло яде към 9 плодово пюре, 12 - месно/зеленчуково от вчера с яйце, 16 - каша с плодово пюре/банан с авокадо. Междувременно има пет-шестнайсе кърмения. Твърдата храна гравитира около 100 гр.

# 158
  • София
И детето на момичето, с което излизам, също хапва повече и едва издържа. Изяжда си пюрето за 10мин, аз моя го въртя по 40мин, отлежда се, заиграва се..

# 159
Ако не броим нощното кърмене, яде така последните 3 дни:
7:00 кърмене
10:00 кърмене
13:00 зеленчуково пюре
16:30/17:00 каша с плодове
20:30 кърмене и ляга да “спи”.

Ще съм благодарна ако някоя от вас има изпробвана рецепта за безглутенови бисквитки да слагам в следобедното пюре.

Според вас какво и кога следва да се замени и с какво?
Ще изчакам да стане на 7м и ще започна месо през ден. После жълтък и ще редувам. След това чак глутена и млечните. Това добре ли е според вас или много ще се забавя?

# 160
Не кърмиш между 10 и 20:30 ли? Струва ми се много време, да не вземе да ти намалее кърмата? Аз след 6-ия час имам неприятни препълвания.

Бисквити: оризово брашно, банан (за спойка) и малко плодово пюре. Слагам на око. Последният път станаха доста лепкави.

# 161
Дали вместо брашно ще стане с каша?

Забравих да добавя, че след пюретата го кърмя колкото поиска. Понякога само се лигави. Да ти кажа с това нощно кърмене наваксвам.... поне 3 пъти си хапва.

# 162
Да ви питам за колко дни горе-долу стигнахте до цяло пюре 125гр.? Днес пак пробвахме тиква и изяде 1-2 лъжички и се разплака, че и мляко не искаше, та й го дадох след 20-30мин Confused
Само при нас ли е така или всички бебчета трудно приемат в началото пюрето?

# 163
  • Sofia, Bulgaria
Не знам как може да съм такъв карък... изпрах един напишкан памперс...

При нас от време на време не се изяжда цяло пюре, а понякога изяжда и по 200гр.

Последна редакция: ср, 02 май 2018, 12:35 от MerryannT

# 164
Аз пера през ден такива, ама моите са многократни и това им е идеята. Много ли се разпадна? Огледай добре пералнята.

Танто, май повечето почват трудно. Не се отчайвай. Малкият чак на третата седмица прояде нетривиални количества.

Тони, зависи от кашата. Ако е смесена с вода/мляко - не става. Пробвах и резултата беше потресаващ. Ако си е само ориз на прах, май е същото като оризовото брашно.

Общи условия

Активация на акаунт