Октомврийче ръчички протяга, иска вече да сяда - Тема 8

• 49 161
  • 789
  •   1
Отговори
# 300
Joony, честито Hug това е страхотна новина Heart сигурна съм, че всичко ще бъде наред, леко бременеене ти желая и само щастливи мигове за теб, бебчето и каката Heart Кога е терминът?

# 301
Да се включа и по другите теми - момичета, благодаря ви, че ме окуражихте със захранването, днес изядохме 80гр пюре от тиква, морков и пъщарнак Yum като ви чета ние май сме най-назад със захранването, но пък действаме малко по малко Blush
Иначе и ние не излизаме всеки ден, макар, че онзи ден не спря да мрънка докато не я изведох - е, заспа още пред блока и спа 2.5 часа, но аз подозирам зъбките. Вие мажете ли с нещо венците?
А кога разбирате, че сте заместили хранене? На мен това ми е малко мъгла и кои зеленчуци въведохте преди да започнете плодовете?
Ние още не проявяваме голям интерес към краката, от време на време ги гледа, но все още не са й чак толкова любопитни като ръцете Simple Smile относно приказването все още сме само на бебешки Wink

# 302
Вчера реших да си починем малко и да не излизаме , че много духаше. То това малкото овърша навсякъде. И в 15 ч след като беше нахранен айде навън. Поспа си добре.
Заместено хранене за мен е , когато му дам каша/ пюре без след това да пие мляко. При мен на този етап това са закуска и обяд

# 303
Междинна закуска за мен е второто сутрешно хранене.

# 304
  • София
Момичета, моля ви помогнете ми отново за няколко неща, свързани със захранването...
1. Каша може ли да се дава сутрин?
Аз лично държа първото и последното хранене да са млечни.
2. Чета, че само плод не замества ядене, т.е ако изяде 125 грама круша, трябва и мляко да му предложа?
Така твърдят, че само плод не замества хранене. Моето момче обаче прави 3.5ч пауза след 190гр плодово пюре. И това според мен е индивидуално.
3. Какви са тези междинни закуски? Бисквитите, за които говорите ги давате да ги гризат ли?
Аз междинни закуски не давам, но това са например бисквити, някакъв плод в силиконовите държачи (не знам как се казват, също и по 60-70гр плодово пюре[/b]
4. Рано ли е да въведа жълтък на 7 месеца без 10 дни? Може ли да е с домашни яйца?
Не е рано. Аз въведох жълтък на 6м и седмица с домашни яйца.
5. Този кисел за следобедна вместо каша ли давате?
Още не съм правила, но да.
Тези въпроси си бях записала да питам педиатърката, но тя винаги толкова бърза.....

Танто, заместено хранене е, когато не си търси млякото след това и прави пауза от толкова време, колкото прави и след кърма/АМ.

# 305

Моя има едно сутрешно и после към 13-14..

# 306
Здравейте,тия дни не ми остава много време да ви чета и сега наваксвам.Имаме две заместени хранения-обяд и СЗ,на обяд редувам ден зеленчук,ден месо,следобед давам каша с плод или бисквит(на плазмон,някой питаше за тях)И при нас на дневен ред е смученето на палеца на крака и постоянно чорапите са ни мокри.Другата седмица почвам жълтъка.

# 307
  • София
Аз не харесвам Плазмон, понеже има захар в тях и са с пълномаслено мляко (което е мляко, а не АМ). Не искам да въвеждам рано млечни.

Имам аз друг въпрос. Както съм казвала, малкия яде 10, 13, 16, 19.30, 22.30. Обядът е в 13, а СЗ в 16ч. Храненето в 19.30 обаче е само 120мл АМ, рядко повече. Чудя се дали да не го заместя с нещо? И същност, то нали третото заместено хранене трябва да е някаква късна закуска, но пък на малкия първото хранене е в 9.30-10ч. Иска ми се първото и последното хранене да са млечни още.

# 308

Моя има едно сутрешно и после към 13-14..

Значи нямате междинна закуска.

# 309
Peacock, Unknown, благодаря ви. Ние явно сме дооста далече от заместване на хранене - днес изяде само 40гр пюре и после 150АМ, но не се оплаквам, важното е, че започна да яде пюрета, че в началото беше доста трудно да изяде и една лъжичка.

# 310
Най-после и на бебчо му взеха кръв и урина. Всичко му е в норма. Хемоглобинът е 109 и продължаваме с въвеждането на месата.

# 311
  • София
Какво ти казаха за този хемоглобин?

# 312
  • София
Сутринта дадох оризова каша с нектарина. Следобяд дадох пълнозърнеста каша с круша, а на обяд цвекло с морков:)

# 313
Според педиатърката е съвсем нормален хемоглобинът. Долната на референтните е 96 все пак.

Тя като цяло изглежда, че не се втелясва много. Само ни посъветва да изчакаме с ягодите до другия месец, че сега са леко пластмасови (не се и бях засилила да му давам от скъпите изкуствени), и да махаме семките им.

Каза и да давам следобедна закуска, ама май ще му е към 5-6, за да има поне едно кърмене между обяда и следобедната закуска.

# 314
  • София
Малдини, аз ягоди купувам от пазара до нас и са много ароматни и вкусни, на ден изяждам по кг от тях, взимам ги за 4 лв.килото

Общи условия

Активация на акаунт