Октомврийче ръчички протяга, иска вече да сяда - Тема 8

• 49 158
  • 789
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Аз знаете не съм много стриктна, но ягоди не бих дала преди годинка Simple Smile

# 316
  • София
Миднайт, пълнозърнестата не е ли глутенова?
Аз ще почвам и аз с овеса. Писна ми да гледам кое съдържа и кое не.
И нормални неща на пазара няма. 5лв за кутийка бисквити на Хип, пълни със захар, палмово масло и пълномаслено мляко.

# 317
Пари за бебешки бисквити няма да дам. Пълни са с боклуци, а ми отнема 5 минути да забъркам тесто и изпека.

Аз от бая време давам на малкия да си дъвче коричка хляб. Овесът ще го дам малко понатам, не защото гоня "глутенова схема", а защото таман почнах елдата и искам да вкарам още няколко меса преди да продължа с кашите.

# 318
  • София
Ще я погледна , дват я от 4 месец.
Вдпсах се в магаьина, че няма от моите хартии и я взех без да я четна:)

# 319
  • София
Пари за бебешки бисквити няма да дам. Пълни са с боклуци, а ми отнема 5 минути да забъркам тесто и изпека.

Аз от бая време давам на малкия да си дъвче коричка хляб. Овесът ще го дам малко понатам, не защото гоня "глутенова схема", а защото таман почнах елдата и искам да вкарам още няколко меса преди да продължа с кашите.
Я дай рецепта за бисквитите ама я напиши, че тия линкове ме изнервят  моля.

# 320
Рецепта е силно казано; "бърбоцам" каквото имам под ръка. Смесвам на око някакво брашно (досега съм правила с оризово и овесено) с банан (за спойка, може и жълтък/цяло яйце) и някакъв плод/плодово пюре за овкусяване. За мама може и с (петмез от) фурми, за да стане порядъчно сладко. Тестото става полутечно и се изсипва с лъжица на хартия за печене. Отгоре се правят улейчета с виличка, за да се изпече добре отвътре. И после се пече 10-15 минути на 160 градуса във фурната.

Досега само веднъж съм давала на него, все още основно за мен си ги правя.

# 321
След като днес се задави с диня никакви боскити и хляб няма да види скоро.. Слава богу се изкашля и изплю парчето, но нещо ме е страх още.

# 322
  • София
Малдини мерси много.
Аз като правя пюрета  винаги гледам да има малки парченца за да свиква. Аз й давам малки парчета сурови моркови.

# 323
Да, ягодите и аз не бих ги дала тази година, алерген са.
Белтъкът също, така че тая рецепта за бисквитките с цяло яйце в никакъв случай не бих я дала сега, само с жълтък е окей. Simple Smile
Всеки си преценя, де.
Сухарите на Хип са пълен отврат, бъкани са с боклуци. За толкова пари направо е смешно, не трагично.

Мернах едни сухари без захар в Лидл, ще взимам от тях като почна да давам.

# 324
Сутринта дадох оризова каша с нектарина. Следобяд дадох пълнозърнеста каша с круша, а на обяд цвекло с морков:)
Midnight, помня, че бяхте вегетарианци, дано да не греша. Какво изключвате от менюто на бебока, само месата или и млечните, и яйцата? Позната не яде месо и не иска да дава на малкия, но е притеснена да не би да не си набавя нужните вещества и исках да те питам как ги заместваш, може би с такива неща като цвекло? Ако вможеш и примерно меню да ми дадеш, ще съм благодарна, ако имаш време, разбира се.

Терминът ни е средата на декември :Д. Стискайте палци. Нищо общо с първата бременност, гади ми се даже като си мия зъбите. Вчера от пюрето на малката така ми замириса пак.... вкъщи е екшън голям.

Като говорите за ягоди - и мен ме е страх да давам, другото лято ще чакам. Не знам как е по график, ама мама реши и отсече ахахах.

# 325
От днес почвам жълтъка.Може ли да добавя едновременно АМ към пюрето и жълтък?

# 326
И аз да питам нещо - давала съм заешко и започвам с пиле днес. Мога ли вече и глутена да започна или жълтък?

И още нещо - кърмачките позволявате ли си ягоди да хапвате? Докато бях бременна не хапвах и ако и това лято пропусна, ще е тъпо.

Последна редакция: ср, 09 май 2018, 09:39 от Toni_sti

# 327
Здравейте, момичета!

Не съм ви чела поне 3 теми назад. Наистина не смогвам и времето ми е много кът. Хвърлих бърз поглед на последните мнения. Аз яко започнах да изоставам с това захранване, защото мъника ми се сополиви по половин месец и гледам да не вкарвам нищо ново и така си седим на 5 зеленчука и 2 плода. Но резултата от сополите е, че си имаме зъбче Simple Smile Иначе за сега яде на обед зеленчуково (вкарала съм и 1 вид месо) и следобед плод+АМ. Последно педката беше в болнични и нямаше кой да ме посъветва как да вкарам кашата и кога. Гледам вие вече  каши давате...
Правихме кръщене на именния му ден и вече си имаме християнче.
Аз работя много, тати се гледат с бебето. Баткото скоро ще излиза във ваканция и у дома ще е весело.

Joony, честита бременност! Това е страхотна новина и дано бъде безпроблемна Simple Smile

# 328
  • София
Стефи, аз не бих. То същност аз никога не съм добавяла АМ към пюре де.

Лизи, честито християнче!

Joony, аз много повръщах първите четири месеца. Помагаше ми сок от джинджифил, можеш да пробваш.

# 329
Стефи, и аз не бих.
Тони, аз бих дала жълтъка преди глутена, но няма правило, както си прецениш.

Общи условия

Активация на акаунт