Октомврийче ръчички протяга, иска вече да сяда - Тема 8

• 49 124
  • 789
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Във Варна при д- р Стефанов го водих на нефролог. Стефи, попитах и аз кога да проследим и каза също на годинката

# 541
Оф, имам чувството, че това дете стои гладно след зеленчуковото пюре. Давам 200 гр и пак реве, че е гладен и огладнява след 3 часа..А аз правя около 4 часа пауза спрямо следващото хранене.
Някой съхранявал ли е тиква? Купих една голяма и мисля да я нарежа на кубчета и да я замразя. Това с правене предварително на пюре и слагане в буркани при мен удари на камък с едни броколи и вече не ми се занимава. не е ли замръзено хич няма да си играя. Иначе всеки ден си му правя пюрето за деня

# 542
  • София
А защо правиш 4ч пауза при положение, че е гладен на 3тия?

# 543
Като ядеше мляко не беше гладен на 3тия час. Тия пюрета хич не го засищат.. Sad

# 544
  • София
Пийкок, аз също правя 4 ч пауза след зеленчуковото, веднага като свърши реве обаче аз го обличам, мятам в количката и излизаме и рязко забравя че е гладен Smirk

# 545
  • София
Аз като я нахраня на обяд към 13 тя заспива в 15, буди се към 17.30 - 18ч. и следобедната ми закуска отива по ягодите общо взето.

# 546
  • София
И моя може да направи пауза от 4ч след обяда, но в общия случай яде на 3.5ч. Ако е гладен по-рано, ще му дам, няма да си държа детето гладно. За мен е абсурдно да сравнявам засищането с мляко и засищането с пюре.

# 547
Всъщност, както се знае, аз съм лоша майка, защото мъча детето си, което е вечно гладно. Откакто е бебе не давам нощем мляко. Държа го с големи паузи и милото, е кожа и кости. Това, че е гладен по-рано не означава, че не го храня, когато е гладен. Просто отбелязвам факта, че огладнява по-рано с тези пюрета.

# 548
  • Варна
Аз съм замразила сурова тиква на парчета. Варя и минавам през цедка и става чудесна

# 549
Както съм писала моят син огладнява 2 часа след зеленчуково пюре и един час след плодово, та абсолютно няма шанс да изкара гладен още цели 2 часа, та да стане 4- часова пауза м/у храненията. Той гладен ли е, 10 минути не може да чака, камо ли 2 часа. Абсурд. То и за това има 200 хранения дневно.

Пийкок, ми давай му на детето да яде, и без това е слабичък. Не го мъчи да стои гладен, за да имате режим. Просто поразбутай малко часовете, за да вмъкнеш още едно хранене. Аз така бих направила, де, не искам да ти давам акъл. Но като пишеш, че детето е гладно и че е слабичък, съвсем в реда на нещата е да го храниш повечко или маааалко по-често. Simple Smile

# 550
Моят онзи ден ми скри шапката.Излапа цяло бурканче от 190гр месно пюре+ 1 малко на гербер броколи от 80гр.След два часа изпи 150мл мляко.Пък е кльощавел.Няма 8кг дребчо.Дори и след двете пюрета продължаваше да зяпа,но не му дадох повече да не му се разшири стомаха.
Ангела,ами на годинка пак ще ходим.Вярвам,че нищо им няма на бебоците. Wink

# 551
Жана, нашите момчета доста си приличат по апетит май (и по мързела да се въртят). Нищо, че твоят е крачун, а моят - малчо.

По въпроса със засищането:

200 гр тиква (цигулка) - 60 килокалории
200 гр варени броколи - 48 килокалории
200 гр варени моркови - 44 килокалории
200 гр варен пащърнак - 132 килокалории
200 гр варени картофи - 144 килокалории
200 гр батат - 168 килокалории

Калории в 200гр АМ/кърма: 130-140

Освен, ако не набива чист картоф, трудно ще се засити със зарзават както с мляко. Интересното е, че пащърнакът е доста калоричен. Вариант за увеличаване на калоричността е да се добавя мазнина (гхи/масло/зехтин). Така или иначе от 8м мазнините са много важни за развитието на мозъка.

Последна редакция: нд, 13 май 2018, 11:08 от maldini88

# 552
  • София
Всъщност, както се знае, аз съм лоша майка, защото мъча детето си, което е вечно гладно. Откакто е бебе не давам нощем мляко. Държа го с големи паузи и милото, е кожа и кости. Това, че е гладен по-рано не означава, че не го храня, когато е гладен. Просто отбелязвам факта, че огладнява по-рано с тези пюрета.

Аз не те наричам лоша майка, ти доста пъти се квалифицираш за такава. Аз и като цяло не смятам, че има лоша майка - всяка прави най-доброто за детето си.

# 553
Малдини, много полезно инфо за калориите, благодаря. Simple Smile

Аз почти от началото на захранването добавях в пюретата кокосово масло. Преди около месец започнах да слагам гхи в месно-зеленчуковите пюрета и кокосово масло в плодовите. Гладът обаче е налице и с техните калории Grinning

# 554
Забравих да добавя източника. Там ги има и другите зеленчуци.

https://www.weightlossresources.co.uk/calories/calorie_counter/vegetables.htm

Общи условия

Активация на акаунт