Октомврийче ръчички протяга, иска вече да сяда - Тема 8

• 49 108
  • 789
  •   1
Отговори
# 525
Тони, няма да се отчайваш, нас ни приеха защото реално шанса си беше голям, 41 деца за 12 места, пак разбира се е късмет. А Попито, ептен е ударила шанса, там бяха 50 деца за 10 места:) Честито Попи, пусни тото:))) При теб положението е както в повечето квартали в София, аз затова обяснявах че в Гео Милев е доста по-добре от много други квартали,разбира се пак е въпрос на шанс защото все някой трябва да не е приет от тези 40-50 деца но шанса е доста голям спрямо 140 деца за 14 места...
Не се отчайвай има още много класирания до детска градна, така едн приятелка не приемаха детето и тук в Гео Милев няколко поредни години в ясла, после и в детска не го приеха ама накрая вече на поредния опит го взеха.
В Гето Милев има за мое щастие едно от най0добрите държавни училища, Бастилията която от супер много години поддържа ниво, та живот и здраве след 3 години ще се борим за там, исках в частното Дойче Шуле че много го хвалят, обаче вече имам две деца, трудно ще ми е по 10 000 лева на година да давам и за двете...
Иначе аз се бях подготвила психически да го пращам в частна ясла вече, но ето че имаше късмет мънинкото. Мен дори не ми е толкова за парите, просто се дразня че трябва да давам тези пари а знам колко добре ги гледат в яслата, поне в наща де, незнам всички деца от градината които бяха в тази ясла и до ден днешен ходят да виждат госпожите и повтарят че искат там пак да са. Ние ходихме преди 2 седмици с бебока и те като го гушкат, като му се радват, той им се хили, изобщо напълниха ми сърцето и затова сега радостта ми е толкова голяма:)

# 526
Иначе да изкажа възмущението си отново към съсловието Майки...преди 2 седмици с Мистър Бамбу спорихме на темата защото тя много се дразни че са намалили бройката на местата по яслите понеже майките скочиха колко много деца има в група, е добре де ама сега знаете ли какво правят, обявили са протест срещу това.....Айде кажете ми че не са куку тотално. Не за друго то е ясно че не се прави така, да намалиш просто бройката, но те като излезнаха на протест срещу това какво предложиха, как да се нарави- Нищо, просто грачеха в един глас че нещат толкова деца в група, сега какво грачат че не им приели децата... Вече всички институции като ходят майки в протест правят всичко което те искат щото знаят че са пълни кукута...Мистър Бамбу, моите искренни извинения за спора онзи ден, напълно си права!

# 527
Преди по опашките пак висяха същия брой деца, само една част от неприетите ги приемаха след класирането с връзки. Не е имало по-малко деца да кандидатстват, т.е. шансовете на простосмъртните са били същите като сега.

Ема, ти виждаш какво е да са много деца в група. Аз също съм видяла. В яслата е ОК, защото са по-малки групите и заради боледуванията съвсем оредяват, та сестрите се справят. В градината обаче с по 35 деца и един учител е джунгла. Буквално. Учебен процес...хаха. В игрите са оставени като малки зверчета. И още, и още.

# 528
Преди по опашките пак висяха същия брой деца, само една част от неприетите ги приемаха след класирането с връзки. Не е имало по-малко деца да кандидатстват, т.е. шансовете на простосмъртните са били същите като сега.

Ема, ти виждаш какво е да са много деца в група. Аз също съм видяла. В яслата е ОК, защото са по-малки групите и заради боледуванията съвсем оредяват, та сестрите се справят. В градината обаче с по 35 деца и един учител е джунгла. Буквално. Учебен процес...хаха. В игрите са оставени като малки зверчета. И още, и още.
Ама Попи, съгласна съм, обаче не може да се вдигнеш на протест без идея, просто с желание, и после като не ти е угодно да се вдигнеш на обратния протест пак без идея а само с желание...
За справката в детската за винаги по две учителки които се засичат в най-тегавия период от към 11 до 2 нещо такова и има една жена която им помага...Поне при нас е така.

# 529
И друго я Гео Милев няма промяна на местата освен че Мечо Пух отвориха само едно място,обаче в другите квартали не е така!

# 530
Навсякъде са по три (освен ако не е само една учителка по цял ден). Засичат се, да, ама само по обяд. За игри, учебен процес са по една. А помощник-възпитателката (лелята) може да ги наблюдава по някое време, но тя е заета обикновено в сервиране, отсервиране, подготовка на храната - това са 4 хранения все пак и не ѝ остава много време. Даже хич.

Ако някой протестира сега заради малките групи (не съм чула аз де) според мен е неприятно изненадан, че вече не спускат така лесно отгоре и Оп! Изненада - влиза се с много късмет, пък те го подминали. Трябва да се протестира, както досега за малко на брой групи, а не че вече не приемат по 100 деца в група. Но това са мои разсъждения.

# 531
  • София
Питане имам аз. Ще правим кръщене август и вече всички ме питат какво да вземат на малкия, освен пари. Та реално на едногодишно какво му трябва?

# 532
- количка за бутане, която помага при прохождането
- някакво малко колелце за понататък

# 533
  • Варна
Днес водих бебока на прегледа при нефролог и в едното легенче се събирала урина.... Уж нищо притеснително, ама има да го мисля сега...

# 534
  • София
Потърси и второ мнение за да се успокоите.

# 535
  • София
Къде води на нефролог? Аз също бих ти казала да заведеш на второ мнение.

# 536
Съгласна съм с midnight и Unknown - потърси второ мнение.
Ние не кандидатствахме за ясла, незнам още кога и къде ще я пусна малката, но ми се вижда малка още. А да ви питам групите по колко деца са за яслите? Като са обявени 3 места това означава ли, че са само 3 деца в група? Малко ми е странна цялата схема Flushed
Ние вече хапваме по 100гр пюре на обяд, което си е голям напредък като се има предвид колко трудно стартирахме.
На нас също ни препоръчаха детска кухня след като захраним, но аз за сега се дърпам, ще видя по-нататък какво ще е, то ние все още ядем само 5 зеленчука, така че има време Simple Smile

# 537
Ангела,и на нашия му поставиха такава диагноза при нефролога.Вродено било,но е съвсем малко над нормата.Малко не ми се вярва да му има нещо сериозно на дечко.На 1 годинка пак ще ходим за всеки случай.

# 538
Бройката в групите е по усмотрение на директорката. В яслата на каката бяха 20 деца, в градината - 34. С тези 3 деца ще допълнят съществуваща група, вероятно с дечица от предходния набор (втора яслена). В много ясли го правят, за да може баш бебетата да са по-малко и по-лесно да ги обгрижват.

# 539
Благодаря, poppy Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт