Октомврийче ръчички протяга, иска вече да сяда - Тема 8

• 49 181
  • 789
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря, Малдини 🤗

# 166
В началото на захранването беше някакъв ужас, плюене, рев...бях на косъм да го отложа.
На петия-шестия ден прояде и то с неохота.

# 167
И дечко хапва през два часа горе-долу.Дори и месно да му дам,след два часа пак е гладен.Късния следобед му давам оризова каша с плодово пюре,следва баня и веднага след това мляко.Има дни,в които е много ящен,а в други не му се яде.Режим по часове все още няма.Зависи кога ще заспи,в колко ще се събуди,дали ще му се яде и дали ще е в настроение.
Нещо ме притеснява.Много плаче насън,обръща се по корем докато спи,почва да се върти,стене и плаче.Много неспокойно спи миличкият.

# 168
Благодаря ви maldini и Жана, ние вече 5ти ден се захранваме и точно сутринта си мислех, че може би ще е добре да отложим малко, но вие ме успокоихте, може би тези дни ще започне по-добре да си хапва:smile:
Steffie, да не са зъбки? Мойта девойка онзи ден беше неспокойна през нощта, но не плачеше, а само мрънкаше, но й беше топло и след като я покрих само с пелена и я оставих само по боди заспа иначе и тя беше се въртеше, скимтеше и си дърпаше възглавницата покрай ушите. Завъртя се няколко пъти на двата диагонала на леглото преди да се сетя да й махна одеалото:blush:

# 169
Режима ни беше следния:
7:30 150 АМ, общо с водата е към 170 мл.
11:30 повечето пъти 190 гр. зеленчуково или плодово пюре
15:30-16:00 АМ
19:30 -20 АМ
23:00 АМ
Вчера се опитах да сменя режима, защото заспива между 21-22:00, после последното хранене е мъка...Пак заспа към 21 и яде спейки за пореден път, този път го изяде всичкото мляко, че като спи изяжда половината само.Някакви съвети кога да вмъкна последното хранене, че 4 хранения са малко за 6 месечно бебе, според мен.
С пюретата от 3 дни е ужас, реве, бута, пищи. Не иска да ги яде. По 50 минути я мъча, за да изяде 190гр. пюре. Днес след поредните писъци се отказах и дадох мляко. Поревах си и аз. И урина не успяхме да вземем, нито аз, нито ММ, нито сестрата от лабораторията. Лепим колектора и после нищо в него, само в памперса. Утре пак ще опитаме. Като парцал съм от недоспиване. Мрън.

# 170
Малкия е същия през нощта, пъшка, мрънка, върти се. Сутрин го намирам с главата до повивалника, т.е. там, където по принцип са му крачетата Simple Smile По 100 пъти давам биба и е на късо на леглото, но не го местя, за да не се събуди, че ококори ли се, край.

Цвети, това ядене в 15.30-16 ако го заместиш с плодово пюре няма ли да огладнее по-рано, а не чак в 19.30 ?
Това ми идва на акъла като идея.

# 171
Малкия е същия през нощта, пъшка, мрънка, върти се. Сутрин го намирам с главата до повивалника, т.е. там, където по принцип са му крачетата Simple Smile По 100 пъти давам биба и е на късо на леглото, но не го местя, за да не се събуди, че ококори ли се, край.

Цвети, това ядене в 15.30-16 ако го заместиш с плодово пюре няма ли да огладнее по-рано, а не чак в 19.30 ?
Това ми идва на акъла като идея.

И ад така си мислех, но тези дни не иска пюретата. Не знам какво стана, плюе, реве, пищи по 50 минути я насилвам да яде. Днес не издържах да пищи и дадох мляко.

# 172
Да, нормално да не издържиш и да дадеш мляко. Пак ще прояде, може зъбчета да я тормозят.

# 173
Аз заместиха неусетно закуската. Сега яде 150 гр каша + 20 гр плодово пюре.
Днес правя опит да заместя и обяда. Да се свършва с това мъкнене на шишета, термос , а у.
Моя е с ужасен график , за което търпя големи критики...
Закусва в 9 каша
Обяд в 14 зеленчуково пюре ( за това в критиката, държа гладно детето дълго време)
18 ч-170 мл мляко
21- 170 мл мляко
23.30 - 170 мл мляко
Струва ми се малко това количество мляко/ пюре. Ама педиатърката толкова каза да яде. Май даже и по- малко беше..

# 174
  • София
Елени като аложа пюрето в устата го избутва с език аз събирам и пак. Давам й по половин бурканче от 125 гр и 90 мл мляко на обяд.
Това, което яде с кеф са сурови моркови, сливи и круши Simple Smile

Вчера яде каша като й давах с пръст. Ще взема да й я направя да си я пие с млякото.
От 10 дни захранвам и е едно и също .

# 175
Цвети, бебчетата пишкат като се събудят след сън. Може да пробваш тогава да сложиш колектора (направо да изчакаш без памперс).

# 176
Сутрин, оравиш тоалет, залепваш колектора и пускаш сешоара.Да в затоплиш.Натътртвам-отдалеч да е струята да не я изгориш.Идеята е да я затоплиш да се отпусне и веднага пълни колектора.При мен работи безотказно и с двете деца.Отнема не повече от 5 мин.

# 177
  • София
Бисквите правих с оризово брашно (може и царевично, елда) , добавих пасирана ябълка и банан. Получиха се хубави, но бяха леко сурови отвътре, та си ги изядох аз.

# 178
Моя шишо или има много спокоен сън или аз къртят здраво, защото го чувам едва в 7 сутринта:))) веднъж ни се случи да стана да пишкам и той си играеше я леглото ама грам не го отразих,предполагам е заспал пак:)

# 179
Аз от вас разбрах за колекторите. Но така и не стигнах до него. Често я държа гола на повивалника и по някое време тя пишка. Отделих време и когато започва събрах достатъчно в чашката за урина.

Тези дни напълних гардероба за лятото и дори есента. Отскочих до магазина на Next, харесах разни неща и после ги поръчах от сайта им. Излязоха далеч по-евтини, а дойдоха за 24 ч. от Англия.

Общи условия

Активация на акаунт