Октомврийче ръчички протяга, иска вече да сяда - Тема 8

• 49 151
  • 789
  •   1
Отговори
# 345
Не съм го мислила още. Покрай закуската и обяда е поне с 2 кърмения на ден по-малко.

Надявам се в процеса на захранването естествено да се намалят кърменията до ранно сутрин и вечер преди сън (и да спре да се буди по 2-3 пъти през нощта) и после както дойде.

Ако сам не се отбие преди годинката, въобще нямам намерение да му замествам кърмата с адаптираното мляко.

# 346
  • София
Малкият седи стабилно. Когато аз го сложа, може да седи и по 10-15мин без да падне. Клатушка се, ако се опитва да достигне някоя играчка и не успява.

Много сте ми полезни с разговорите за храненето. Аз още се лутам.

# 347
Малкият седи стабилно. Когато аз го сложа, може да седи и по 10-15мин без да падне. Клатушка се, ако се опитва да достигне някоя играчка и не успява.

Много сте ми полезни с разговорите за храненето. Аз още се лутам.
Да ти кажа Unknown, аз доста поизчетох за храната, доста се позаинтересувах, съставки, какво как, кога, защо и нищо не спазвам:) Уморих се да го мисля, изобщо цялостно вече за всичко, дори не спазвам тези незнам колко дни за въвеждане на храна, пък каму ли какво , кога...стискам палци дечко въпреки моето нехайство да се развива добре и да е здрав:)

# 348
Аз пък точно банан му давам всеки ден следобед.

# 349
  • София
И аз в началото изчетох целия свят - та с какъв зеленчук да почна, как да приготвям, каква консистенция, какви комбинации, разхлабва или запича. Писна ми. Сериозно. И с тоя глутен.. ми цяла седмица не ми се въвежда, ще ме извинявате. И жълтък въведох за шест дни в три приема. Месата по същия начин.

# 350
Аз пък точно банан му давам всеки ден следобед.
Лизи, аз тези неща ги научих покрай проблемите които бебчо имаше като бебе, но то е ясно че малко хора знаят за тези неща, да не говорим че е трудно всичко това да се спазва...Като цяло високо хистаминовата храна не е полезна в големи количества за никой, тъй като тялото произвежда хистамин и тези храни увеличават производството му. Обаче аз също не го спазвам...

# 351
 Еее добре, не знам за детето, ама аз ягодки ще си хапна още днес Simple Smile
За кърменето - ще трябва да се разделим преди да навърши годинка, особено нощното много ме притеснява. Ще се връщам на работа в края на годината, а тя е свързана с командировки през седмица. Още в края на лятото ще започна с отбиването за съжаление, но няма как.

# 352
Значи, за захранването съм чела точно 5 страници от различни източници. Основно гледам другите какво предлагат. Въвела съм малко неща. Но втора кутия каша вече изяжда. Свикна сутрин с нея и вече не чака млякото. Жълтък ще дам малко по-късно късно. До тук е ял само домашно пилешко. Тоя глутен... Нямам идея как ще го вкарм. Аз не слагам АМ на пюрето. Слагам от соса , който се е отделил при варене. В повечето случаи ползвам тиквичка в пюрето, а тя е водниста.
Моя може да стои седнал , подпрян известно време. После или се килва настрани или се изсушава до легнало положение.
Сега мисля да му взема кошара за игра, че не иска вече да стои в люлката или шезлонга.
Чудя се за проходилка или бънджи. Знам , че не ги препоръчват ама да ми е все в ръцете на мен не ми ги препоръчват. Оттока на ръката , на която нямам лимфни възли вече е двоен...

# 353
Темите за ваксини, захранване, приучаване на гърне, проходилки и т.н. се оказаха доста деликатни и аз се научих да не ги обсъждам. Действам както намеря за добре. Изслушвам другите, разбира се, но си синтезирам цялата информация и решавам какво да правя.

Кошарата за игра вече се използва много активно вкъщи. И след игра се изморява и заспива направо вътре.

Последна редакция: ср, 09 май 2018, 15:17 от Schnappsyy

# 354
Ах ква е сладка бонбона, прилича малко на моя бебок по форма на главата и шишавите краченца:) Факт е шнапси това за захранването, кърмене и тн ама аз пък немога да разбера кво толкова Точно пък тук в някъв чат дето никой не знае другия изобщо къв е що е, кво се засягаме...

# 355
Ах ква е сладка бонбона, прилича малко на моя бебок по форма на главата и шишавите краченца:) Факт е шнапси това за захранването, кърмене и тн ама аз пък немога да разбера кво толкова Точно пък тук в някъв чат дето никой не знае другия изобщо къв е що е, кво се засягаме...

Аз просто съм такъв тип човек. Мразя и най-малкия конфликт и гледам да не се намърдвам в такива. Когато наскоро попитах за гърнетата мненията бяха много полюсни и повече не се обадих по темата. Знам, че в спора се ражда истината, но в ситуацията по-скоро намирам източници, на които имам доверие.

# 356
Бебо има кошара за игра, ама нещо хич не се кефи вътре. Тясно му е и след 10-тина минути почва да мрънкоти. Като проходи сигурно ще е още по-зле.

Тия дни ще му купим един шарен детски килим, ще обезопасим мебелите в хола и ще го оставяме да си играе на пода.

# 357
И ние сложихме шареното килимче-пъзел, но където и да го сложа тя бързо фиксира съвсем различна цел и се насочва към нея. Спасяват ме столчето за хранене и кошарата. Купихме люлка за вилата и сега покрай празниците откара с часове в нея и хамака. Но вкъщи няма място нито за люлка, а за хамак съвсем Grinning

# 358
Аз ако го сложа на пъзела той си играе ама му клюмва тиквата , удря я в пода, настава рев и край с играта..

# 359

Сега мисля да му взема кошара за игра, че не иска вече да стои в люлката или шезлонга.
Чудя се за проходилка или бънджи. Знам , че не ги препоръчват ама да ми е все в ръцете на мен не ми ги препоръчват. Оттока на ръката , на която нямам лимфни възли вече е двоен...
не го мисли, направо взимай каквото трябва, не може да се осакатяваш...

няма за какво да се обиждаме, а и не е спор това двама души да имат различно мнение. Това ни е малко криво в културата. За мен е важно всеки да казва всичко, което знае и мисли, защото на някой ще му потрябва точно този съвет или пък ще се замисли по въпрос, за който не се е сещал. Затова благодаря и на Ема, Жана и Малдини, защото е хубаво да се чуват мнения, да се споделят ресурси и т.н. Личните нападки и заключения спрямо някого са едно, споделянето на инфо е друго. За мен това е водене на диалог, който трябва да го има, особено когато някой има повече информация от други по даден въпрос - като Ема и малдини.

Днес деня ми отиде - щях с приятелка да се виждам, в 11 тръгвам да къпя беба, пълня коритото, греда - тя заспала. Къпя се аз, чакам я, храня я, къпя - тя пак се отряза. На приятелката бебето също.

И да споделя, не помня казах ли LCwaikiki имат онлайн магазин вече, доставката е в пъти по-бърза от на НМ и си накупих тениски и потници, че ми бяха кът. ОТ НМ още си чакам една рокля, дето стискам палци да ми става след 3 месеца, че съм на сватба... Положението е Рагнарок...

Много сладка шушанка виждам аз на снимката! Ние също имаме пъзел такъв, ама не го слагам, защото котката си остри ноктите в него. И в килима в стаята на беба, 40 лв от Икея... жал ми е много, но всичко опитвах, не става, дращи го и тва е. Мъжът ми се възмущава много, планира убийство като го гледам ахаххах.

Записах час в "Детското здраве" при Цанова, не помня кой ми я препоръча, но благодаря от мен! Бях много дезориентирана.

Общи условия

Активация на акаунт