🌷ХАЛИТ🌷БЕРГЮЗАР🌷 в "1001 НОЩ"/Binbir gece и "VATANIM SENSIN". ЖИВОТ И ТВОРЧЕСКА КАРИЕРА - Т. 272

• 54 568
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
# 106

JU......Ще се радвам, ако можеш да пуснеш видеото. Много!:hearts:Two HeartsTwo Hearts
 Berguzar Korel - fans clup_ VKontakte
Berguzar Korel//Berguzar Korel

Berguzar Korel video Halit Ergenc

Последна редакция: чт, 03 май 2018, 21:17 от vera17

# 107
  • Горски извор

# 108
Доста напрегнато започна епизодът и май така ще продължи - драма след драма.

Най-напред скръбта по мама Хасибе...

После - лечението на Хилял...

Сега - отвлеченото  бебе и конфликтът между Азизе и Джевдет.

Изключителна градация на тази сцена! Hands Clap

# 109
Азизе реши да върне бебето на майката, но... Джевдет е на пост! No Mouth

Поредната превъзходна сцена с двамата! Broken Heart

А за младата двойка оставям Ончето да разкаже - прекрасни бяха
преди да отведат Хилял в операционната! Много премерена сцена,
без капчица мелодрама. Hands Plus1 Hands Ok Hand

# 110
  • Горски извор
Wearyне мога нищо да пиша

# 111
# 112
Хилял е излекувана! Постепенно ще проходи. Hands Ok Hand Hands Plus1
Добре че Джевдет не преби лекаря преди това... Dizzy Face
(Онур отдавна му има зъб на този мъж...Laughing )

Още една прекрасна сцена с Джевдет и отвлеченото бебе.

Но ми липсваха думичките...Blush

# 113
# 114
Беше огромен епизод - близо 3 часа!
Имаше и доста пълнеж, но общо взето беше много интересен!

Бих направила коментар след превода.
Благодаря от сърце на Гюнай от руския форум. Flowers Hibiscus Flowers Rose

Финалната сцена - вестта, че Якуб е арестуван.

# 115
И аз ще кажа за пореден път, както след всяка серия- искам да я видя на разбираем език. Разбира се, благодаря на Гюнай bouquet, момичето прави всичко възможно, но няма как да превежда подробно онлайн.
Много диалози и изобщо разговори  имаше, иска ми се да ги видя преведени. Още утре, даже тази вечер ще започнат да се появяват клипчета с преведени сцени.
За лечението на Хилял- ясно. От нея не очаквах и друго, както не очаквах и от хората, които я обичат- семейството и Леон. Както пък после също така бе разбираема подкрепата на сестра и, Леон и приятелите и. Харесвам такива ситуации, в които всеки има своята правота.  

Ето един колаж от кадри- преобладават  от   момента, в който  Джевдет беше подкарал наред Йъл, Леон, музикантите, а доктора можеше и бързо да се пресели при Аллах. Grinning Има кадри от други сцени.

Поведението- на всички, пак държа да кажа, е разбираемо. Peace

Историята с отвличането на бебето искам да я видя с превод. Защо го измислиха това сценаристите- Джедет да отвлича бебе... Thinking Азизе беше абсолютно адекватна. Обаче как го решиха въпроса- ще чакам буквички на славянски език. Simple Smile Изобщо Джевдет беше в много тежко психическо състояние в тази серия, много добре го показаха наистина. Дано прохождането на Хилял да му се отрази стимулиращо и лечебно на душата, че тя, душата му  боледува. Shocked

Да, Джу, сцената на Лео и Хи  в болницата преди операцията беше наистинамного хубава. Heart Eyes Не само в стаята, когато я водеха към операционната също беше много добре направена.

Сега обаче ми се затварят очите, днес ми беше уморителен ден. Видях, че са превели вече една сцена , слагам линк.
Сцената, в която Хи казва на Лео за възможността за операция- кратка, мила и позитивна сцена Heart Eyes
https://vk.com/vatanim.sensin?w=wall-135955712_594894

Grinning

Връщам се да добавя още една сцена- финалната. Simple Smile
https://vk.com/hileonclub?w=wall-148541118_140387

Утре повече Grinning Лека нощ! Hug lovekiss

Последна редакция: пт, 04 май 2018, 00:51 от oncee

# 116
 Grinning

Hug Добро утро, с пожелание за приятен петък!  Hug

Пелин Абай

На Азизе всички бебета се усмихват...
https://www.facebook.com/805711689522324/videos/1680201092073375/?t=0

Последна редакция: пт, 04 май 2018, 06:17 от vera17

# 117
# 118
Добро утро Hug

Започвам деня с една хубава и позитивна сцена с руски субтитри- пристигането на доктора в Измир. Азизе, Йъл и Хи го посрещат. Blue Heart

https://vk.com/vatanim.sensin?w=wall-135955712_595008

Докторът ми е много симпатичен, дано остане в Измирската болница. Blush Ама най-вероятно ще хукне пак към фронта, когато се възобновят военните действия.

Вера е публикувала снимка на Борко с приятелите му от Консерваторията. Ето  още една снимка на компанията- снощи заедно са гледали серията, нали и  тяхната състудентка Пелин участва в нашия сериал като гост-актриса. Blush

Ето я Пелинчето, за една серия при нас. Blush

Ще публикувам и други преведени сцени, винаги ги гледам преди цялата преведена серия, както ви бях споделила- по-пълен е превода в нашите групи.

И както предполагахме, в следващата  серия нашите хора ще се опитват да спасят Якуп. Дано успеят, никого не искам да губим!. Purple Heart Остана вече само Леон да разкрият... ще стане и това,  дано и него спасят!

P.S. От бързане все забравям да вляза в старата версия и после поправям емотикони по хиляда пъти с тая тъпотия, наречена нова версия на БГ мамата. Не ми се поправя повече.  Rage Оставям ги както са.

Последна редакция: пт, 04 май 2018, 09:30 от oncee

# 119
Добро утро! Hug
Аз мисля, че е съвсем ясно защо на Джевдет му се наложи да отвлече бебето. Много добре показаха едновременно, тоест успоредно, две сцени. Джевдет разказва на бебето, че е герой, защото спасява хиляди войници от гладна смърт; че ще расте в свободна страна и т. н.; и в същото време Азизе доведе при жените, дошли да почетат паметта на Хасибе, един войник, оцелял след раните си на фронта. Разказът му беше потресаващ - гладът толкова е обезсилил войниците, че те залитат, нямат сили да държат оръжието, нямат сили да стрелят. А той самият е започнал да халюцинира от глад, "видял" е майка си, затичал се е към нея, а всъщност срещу врага, останалите са започнали да викат да спре, но до него се е взривила бомба.
За мен това бяха невероятно силни сцени, много по - емоционални от операцията и очакваното прохождане на Хилал.

Джевдет беше в безизходица, притиснат в ъгъла, сломен от смъртта на майка си. Да, Хасибе в последните мигове от живота си разбра, че той не е предател. Но той винаги ще носи товара за смъртта ѝ и вината, че я е накарал да страда, да се срамува, че е отгледала "предател". Сцената на гроба ѝ - прекрасно изиграна, без думи, само Халит, болката на Джевдет и камерата. В тази серия два пъти видяхме каква е цената, която плащат тези, които работят тайно за свободата на родината. Джевдет имаше конфликт с Азизе и тя реагира като майка и жена, но и като човек, който е извън десетгодишния таен живот на Джевдет. Той наистина е на края на силите си и вижда само крайните, екстремни решения. Но същевременно и бързи. Защото за мен остана малко неясно как събраната храна от Измир ще стигне до Анкара, огромно разстояние от стотици километри. Всичко до там вече се контролира от гърците. А с подписа си бащата на бебето насочи кораба с храна директно към пристанището в Bandırma - Бандърма / отворете картата и ще видите, че това е единственият възможен път храната да стигне до Анкара. Някъде, мисля, че Джевдет спомена Полатлъ - Ескишехир. Това е линията на фронта, на няколко десетки км от Анкара /. Видяхме сцените, в които народът се организира сам и събра безценна помощ за войската преди решаващата битка при Сакария. Затова беше сложен хаштаг Kuvâ-yi Milliye, та за мен пълнеж няма. / И ми напомни за подготовката на нашето Априлско въстание /.
Сцените в парламента не бяха преведени, но и там на масата беше сложен въпросът - те или ние. Ще позволят ли гладът да реши изхода на войната...
Имаше странни коментари от младите руски фенки, които явно не знаят собствената си история за времето на ВСВ. Та писаха глупости, че Джевдет отмъщава, отвличането на бебето било падение и пр. Нито е отмъщавал, нито е навредил на бебето. Няма за какво да се чудят, че и майката дари пари и злато при събирането на помощите. И тя, и съпругът ѝ разбраха целта на отвличането.

Истината е, че нито ние, нито те, знаем какво е глад. Но поне за обсадата на Ленинград би трябвало да са чували, ако не са чели. Като чуя "глад", това е първата ми асоциация.
Тази серия трябваше да напомни много неща на съвременните турци, но най - важното, което не би трябвало никога да забравят - преди 100 години народът им е жертвал всичко, за да извоюва свободата и да я има сега Турция в този вид.
Аз през цялото време бях на тръни да не се изпорти акцията с кораба, особено когато Азизе тръгна да връща бебето на майка му. Имаше разговор между нея и Джевдет в тясната уличка, а наоколо гърците търсят следи от детето... После имах кошмари - сънувах, че са заловили Джевдет Rolling Eyes Shocked ooooh!
Признавам, че без цялостен превод ми се струва съшито с бели конци прибирането на падналия гръцки самолет от Веджи и Якуб и пренасянето му с каруца в Измир. Но за целите на сценария, изглежда са решили по този начин да вкарат Якуб в смъртна опасност. Още повече, че това не е единственият път по който да влязат в Измир. Видяхме, в гората пътища колкото искаш.

Рейтинг - 7, 1 и 2 място съответно в Total, ABC и ABC1. Седмото място в общия рейтинг не е изненада, нали! Говори много за забрадените и ошалварените. На една снимка от последните награди от общо 12 жени, 5 бяха със забрадки.

http://1001dizi.net/dizireytingleri

http://www.ranini.tv/reyting

Хубав ден! Hug

Общи условия

Активация на акаунт