Кога да се прави дете?

• 17 572
  • 110
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Има нещо такова. Трябва пред всяка ритуална зала да има по една кристална топка, в която бъдещите съпрузи да видят как би излгеждала картинката при един хипотетичен развод - там човек лъсва с всичките си качества и качества.

# 16
Аз съм посочила 3 и повече години, това по-скоро важи за младите двойки, които тепърва ще изграждат навици. Като поодъртеем е по-лесно да се виждат червените ламБи, но не винаги. Няма еднозначен отговор на въпроса точно кога да правим деца.

# 17
  • София
Абе за година, две макс живот заедно, след 25, трябва да имаш достатъчно акъл и опит да прецениш ще ставате ли семейство или ще си бегате.

# 18
Е, то тогава няма много желание за опознаване вече Simple Smile

# 19
Темата като цяло ще предизвика ненужни дискусии по темата колко точно да се чака. Млада заблудена майка или разбираш ли ин витро на 40+. Средни случаи явно няма или не са таргета на автора.
Авторът е включил анкета, именно за да има широки опции. А личното му мнение е съвсем отделна тема.

Към момента 60% са за минимум две години и нагоре.

# 20
  • София
Три и повече ми се струва малко много. Някак след една-две години се пречупвате, добре ви е заедно, ама ако може да неви с нарушава спокойствието. Или пък има проблеми и то големи, ама си мълчите.

# 21
3+ години. "Любовта трае три години" не е случаен цитат. Първата година всичко е ''цветя и рози'', втората става малко по-сериозно, но пак няма съществени проблеми. Ако до третата и нагоре са заедно, шансът да се опознаят добре е много по-голям. Също зависи колко време са живели заедно от тази връзка. С моя сме заедно от 3 години и 8 месеца горе-долу, като от 3 години живеем заедно сами. (преди това около 6-7 месеца живяхме заедно, но със съквартирант) Разликата преди да сме сами и след това е огромна. Но с времето го научих да поема повече отговорност за битовите части от връзката ни и вече сме окей. И пак - аз съм на 23 почти, още не се чувствам готова за деца. След още някоя и друга година, може би. Но засега не. За мен такива хора, които правят деца преди да са си видели и мръсните гащи са безотговорни. Имам позната, която на 25 забременя от приятеля си, с когото беше заедно от 3-4 месеца. Роди детето и естествено, той я остави. Сега си го гледа сама. Хубаво е дете да расте в пълноценна среда с двамата си родители, ако те се разбират помежду си. Когато ти не си опознал човека до теб, а създаваш нов живот, няма как да знаеш как ще се развият нещата. Затова по-малко от 3 години е твърде кратък период за мен.

# 22
И в трите случая, които аз визирах, мъжете са желаещите. Т.е. поне към момента опасността да не желаят детето, да не желаят да се грижат за него или да поемат финансови и лични отговорности за него, не стои налице. По-скоро опасността е от чисто битовите неразбирателства и от това, че деца е най-лесно да се направят (освен хората с репродуктивни проблеми), но добър родител да си и добри хора да отгледаш и добро и здраво семейство да създадеш е съвсем друга задача.

За мен това на 3-4 месец да се правят деца ми е шокиращо. Но... видимо се прави.

# 23
  • София
Абе пак много зависи. Аз хванах някои знаци тогава и ги разчетох правилно. Представи ме на техните, даде ми ключ, пръстен. Въпреки че аз тогава въобще не бях сигурна. Даже мислех да си го гледам сама. Лудост! И късмет.

# 24
  • София
и да го опознаеш, след раждането на детето не се знае какви бръмбари ще му влязат в главата. Изведнъж се оказва, че новоизлюпеният баща хич не иска да се главоболи с бебе и започва да хленчи или да се измъква, да ревнува и какво ли не. Незрели бащи колкото щеш.

# 25
Отбелязах 2г., защото тогава вече е минал периодът на напасването. Също така с бившият ми на втората година осъзнах, че не бих родила дете от него. Като цяло съм на мнението на хората, които са отбелязали две години, няма смисъл да повтарям, но и да чакаш, и да не чакаш, гаранция няма.
Потресена съм от първия случай...ако бях на нейно място щях да си гледам детето сама.

# 26
И аз мисля, че е до късмет. Може да си живеете прекрасно преди бебето, а после да дойда ада Simple Smile

А това пък с домашния любимец как показвал кой колко ще се грижи за бъдещото бебе... хех Аз никога не съм имала домашен любимец, но за децата си се грижа доста всеотдайно. Значи ако имах мъж с куче примерно, той е трябвало да си помисли, че не ставам за майка, понеже нямам особено желание да дундуркам кученцето Simple Smile

# 27
  • София
Така си е. Да си кажем правичката, и мм си го признава, той първото дете не го усети като баща. Аз и майка му го гледахме. После тръгна на градина и т.н. Чак като почина майка му, се сети какво трябва да прави. Такъв си е той, бавно загрява и трябва нещо да го удари по главата, за да се сети.😬
А сега трепери на кучето, както никога ме е било с децата!🤣

# 28
Потресена съм от първия случай...ако бях на нейно място щях да си гледам детето сама.
Хм,.... много малко жени биха оставили детето си без баща само заради лично наранено его и чист яд от това, че са били подхлъзнати хитро. От мига, в който тя се отказа да абортира, тя де факто му призна, че е победил в тая малка игричка тяхна. Тя не иска да е самотна майка със сигурност и ако ще бъде, няма да е заради неговата постъпка, а ще е само, ако се окаже, че не могат да се понасят. Засега удържат фронта, но е доста лабилна картинката и почти всяка седмица има драми. Основно от нейна страна. "Ти ми открадна живота, аз не бях готова, искам си младостта и купоните", е ситуацията. А той... доволен. Той просто искаше поколение. Ако тя си тръгне, няма да му е добре и детето много ще му липсва, но... той този риск го е калкулирал още като направи номера. Винаги е смятал, че тя няма да намери смелост да направи аборт, нито пък после да се направи на обидена и да си гледа детето сама. Към момента неговият хазарт печели. Детето е вече на 2 г.

# 29
Това е много егоистична постъпка... и мъже и жени правят такива номера... хазартът му печели викаш, но за сметка на какво? Сам казваш, че има драми всяка седмица.

Общи условия

Активация на акаунт