Дългото чакане след трансфер - Тема 68

• 81 372
  • 725
  •   1
Отговори
# 585
А тогава другите ембриони къде са? newsm78
Другите не  оцеляха до бластоцист.
Което само по себе си не говори добре. При мен е обичайно едва да стигаме до 1 бластоцист на стимулация, но казват нали - качеството е лошо. А при донорки и то млади... все си мислех, че има и за замразяване...

да, и аз се изненадах за този резултат, който е абсолютно същия като при последната ми стимулация, а аз съм на 38 и с един яйчник. не знам какво да си мисля, със сигурност проверяват донорките, или поне би трябвало. знам, че по закон трябва да са родили първо дете и да са здрави.

# 586
По-млади не означава по-здрави. Моя мъж е на 28 , аз съм на 39. Винаги съм мислила, че проблема ще е в мен, голям шок - оказа се в него

# 587
Каролина, доколкото разбрах сте правили SDI тест само, но не и кариотип на съпругът. Ако е така, една транслокация в кариотипа, би могла да обясни неуспеха на процедурите. Въпреки че резултатът там е само информативен, и ако има евентуален проблем, не би могло да му се повлияе, все пак ще можете да прецените дали ще продължите с опитите до дупка, или ще предприемете някаква друга стратегия.
     Тук можеш да прочетеш малко повече и да си прецените дали ще го изследвате  - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49630.0

# 588
Изчела съм доста чужди форуми за ДЯ. Нормалното е 50% от оплодените ДЯ да станат бластоцисти. Значи, Каролина, би трябвало да имаш по 3 бластоциста и от двете донорки. Това с деленето на ДЯ между 2 семейства е много кофти. Примерно, ако са 12 - ще получим по 6 я. Но знаем, че и при млади жени не от всяка я. става бебче.Преди да ги оплодят и да станат бластоцисти,  няма как да се знае. Ами при деленето, ако на едната двойка се паднат само некачествени я. , а на другата хубави?  
Каролина, незнам колко парички сте дали покрай тези опити. Но мисля, че ако бяхте ги вложили в опит някъде, където щяхте да получите всички я. от донорката  ( в Чехия например), шансът щеше да е много по-голям. И там не се чака една година за донорка.
Подкрепям geizer, че трябва да проверите кариотип и транслокации при съпруга ти ( Ако не сте)

Последна редакция: чт, 31 май 2018, 08:08 от puh4e05

# 589
Здравейте, записвам се и аз към чакащите. Трансферът ми беше на 22.05.  на 4 бластоциста и се чудя дали утре на 10-ти  ден е добре да направя кръвен тест. Това ми е 5-ти трансфер и вече тотално съм се отчаяла. На 43г. съм.

# 590
Направете тест още днес, ако искате. Вече е пределно ясно какво се случва с бластоцистите. Тест на 10-ти ден се назначава и при 3-дневни. Успех!!! Heart

# 591
Благодаря, не споменах, че на 28.05. ми биха Хориомон 5000. Според моя доктор след 72 часа не се отчита вече, но ме е страх от фалшиво завишен резултат, а и от 3 дни нямам напрежение в гърдите- нищо!!!

# 592
bennie,  стискам ти палци за високо ЧХГ
Понеже сме наборки - направо ти се възхищавам : 4 бластоциста на нашите години си е почти рекорд! Успех!

# 593
За кой ден ти е определен теста?
Ако си нетърпелива можеш да пуснеш кръвен и още един след 48 ч. Ако намалява, значи ЧХГ е бил от хориомона. Прецени имаш ли нужда от такова напрежение. Чела съм, че ЧХГ препарати се изчистват от няколко дни до 10-на, предполагам зависи и от количеството. Има едни таблици, потърси ги. Simple Smile

# 594
Теста е за 02.06.по мое настояване иначе в нашата клиника винаги е на 16-ти ден след трансфер, което е 07.06.
Puch4e, благодаря , бяха 5, но ги замразихме 3-дневни и затова останаха 4 след размразяване и отглеждане до 5-ти ден

# 595
  • София
А аз продължавам с домашните тестове... днес на 8 ден след трансфер на бластоцист - абсолютно отрицателен. Продължавам с лекарствата, но изхода става все по-ясен Sad

# 596
Елба,мисля че е още рано да покаже нещо. Защо се тормозиш излишно?
Изчакай още няколко дни. Аз не смея да правя такива тестове. Чакам си кръвния. Корема вече не ме боли, гърдите и те поутихнаха вече та и аз не знам какъв ще бъде резултатът. 

# 597
Каролина, има някакъв друг проблем. Не казвам, че ДЯ е панацея, но от две различни донорки да имате толкова малко бластоцисти, не е реално. Проверете добре мъжа и метода на оплождане.

# 598
  • София
Каролина, има някакъв друг проблем. Не казвам, че ДЯ е панацея, но от две различни донорки да имате толкова малко бластоцисти, не е реално. Проверете добре мъжа и метода на оплождане.
Реално,или не,при един преглед се заговорих с жена,също използвала ДЯ.Оказа се,че при нея от 7 дарени яйцеклетки,4 са се оплодили и нито една не е стигнала до бластоцист.Както вече писах,доказано не сме с мъжки фактор,аз също правя перфектна лигавица.Гледах руски видеа,които показваха колко е важно ембрионът да бъде поставен на точното място.Не се съмнявам в професионализма на докторите,просто съм нямала късмет.Лошото е,че с донорски яйцеклетки стават бавно нещата.
От своя страна ин витрото не дава 100% гаранция за успех.Има много случаи като мен.

# 599
Гледах руски видеа,които показваха колко е важно ембрионът да бъде поставен на точното място.
Това е хубаво, но първо трябва да има какво да бъде поставено на точното място. Не искам да те убеждавам, нито да казвам, че не си права. Но това, че на лицето X се е случило същото, не значи, че е закономерност.

Когато ембрионът загива, причината е в материала и комбинирането му. Или яйцето, или сперматозоида + генетични грешки. Във вашия случай, сперматозоидът се повтаря, яйцата са различни. Шансът за грешка и при двете донорки е по-малък, отколкото при мъжкия фактор (статистически погледнато). Както казах, може и методът на оплождане да не е вашият, може ембриолозите да не са вашите и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт