Откраднат живот 46 Критична точка...Животът ни помита като могъщ ураган

• 36 493
  • 717
  •   1
Отговори
# 495
На мнение съм, че Галя можеше да отработи ситуацията с операционната много по-елегантно и с много по-голям ефект. Ковачев имаше нужда от операционна, сестрата му каза, че гинекологичната е свободна и не се планират операции, той реши, че не е проблем да я ползва. Галя можеше да отиде и да му каже - така и така, д-р Ковачев, ще ви помоля за в бъдеще да съгласувате с мен тези неща и т.н. Нито Марио щеше да реагира остро, нито Галя щеше да си причинява толкова много негативни емоции.

При ситуацията с назначаването на Тони, както и да бяха станали нещата, той щеше да бъде наранен. Ако от самото начало Марио му беше казал - виж сега, Захариев всъщност иска мен и иска да ме накара да подпиша чрез теб - Тони пак щеше да страда и пак да обяснява, че "милото му братче" е причината да го искат. А Марио му каза много точно нещата - независимо от начина на започване, факт е, че той се доказа като специалист и го уважават заради неговите, а не на брат му, качества.
В отношенията на Тони и Марио има нещо, което изначално е поставено като бомба със закъснител - това, че Тони иска да прилича на брат си и му подражава. Може би преди години, когато едвам се е измъкнал от зависимостта си и се е разболял, това е била сламката, за която се е хванал, за да изплува. Но да се опитваш цял живот да бъдеш като някого е обречено на провал. Дори и това, че е станал лекар като брат си, за мен е погрешно решение. Така постоянно стоите на една и съща писта и се опитваш да догониш спринтьора. И е съвсем човешко, че някак си в един момент почваш да се ядосваш за това, че спринтьорът тича по-бързо и ти взима призовете под носа.

Поведението на Тони в дома на Генадиеви беше недопустимо и наистина не разбирам  колко точно пъти трябва да му откаже Зорница и по какъв начин трябва да го направи, за да го приеме и да спре да я притеснява. Очаквах, че ще се случи нещо, което да го накара да се заблуди, че още има шансове. Е, нищо не се случи. Упоритото повтаряне към брат му - свири, свири, свири, направо ме побърка, а настояването към Зорница да танцуват ме довърши. Тя нямаше какво да направи, освен да стане, иначе щеше да стане панаир, напълно излишно.

# 496
Галя реагира остро още на Марио, като му се закани, че така няма да остави нещата. Наистина, да си помислиш, че е егати драмата и трагедията. Чак след това отиде да се навика и на Захариев. Оставя впечатление, че не може да си реши проблемите по друг начин, а само като вдига скандали. Ами не става така. Лошо впечатление прави, колкото и да я харесвам.

# 497
  • София
Галя открай време така си реагира, а сега и хормоните я тресат. Истината е, че Петър никога не я е подкрепял, тя е шеф на отделението въпреки него. Не че той е директор на болницата по заслуги.
Тони беше много сладък на вечерята и в същото време досаден. И към брат си и към Зорница.
А Мазови за всичкото това време не успяха ли да си купят поне едно шише и комплект за изписване. А това със стимулирането на лактацията на Лора беше тъпо. За чантата и аз не го разбрах.

# 498
  • Варна
Аз явно съм станала тотално НЕромантична. Скучна ми беше тази серия, изцяло посветена на чувствата. Все се надявах на някой обрат, на някой интересен случай поне. Хванах се като удавник за сламка за сцената с чантата. Реших, че момчето има някакъв проблем с паметта, че ще му помогнат, но не би...
Имам приятелка, която беше в тежка депресия, защото не успя да кърми. Е хайде няма нужда, да се вменява такова чувство за вина, че има начин, но не си направил всичко.
Говори ми, говори. Месеци наред не можех да се зарадвам на детето си и да се отдам на любовта си, защото бях заета да се самообвинявам колко лоша майка съм и как не съм направила всичко, за да дам най-доброто на бебето. Любимо ми беше, като ми кажат/прочета: "Аааа, не, не - няма начин да няма начин. Нещо не правиш както трябва"...

# 499
  • Разпиляна във въображението
Виолета определено знаеше как, наистина е така - изнудваше ги.

# 500
  • София
И аз мисля, че ако Петър поне малко подкрепи Галя и я накара да се почувства сигурна тя няма да реагира така. Само че той гледа на нея като на досаден проблем, а не като на любима жена. Точно за това съм склонна да оправдая до известна степен поведението на Галя.

Много гадно ми стана когато, след като разбра защо са го назначаили, Тони каза ехидно "в основата отново е милото ми братче".
Тези двамата имат много по-сериознен проблем от Зорница. Тя просто ще е катализатора всичко, което стои между тях, и изказано и премълчано да илезе навън. Ще в жестоко избухване, което ще нарани и Тони и Марио. От цялата ситуация ще страдат и двамата - единия, че отново е втори и с наранено его, а другия, че е предал брат си.

Виолета  нямаше равна. Просто и образа, и актрисата бяха в такава симбиоза, че въпреки липсата на морал за мен беше уникална.

HappyKali Flowers Hibiscus

# 501
Какво да е здраво семейството на Виолета при такъв съпруг? Тя беше вдигнала ръце и се правеше, че не вижда,  но за всичко друго“ работеха“ заедно. Без Петър едва ли бизнесът й с продажба на бебета щеше да върви. Не зная на какво се е надявала Галя с мъж, като Пешко, та сега й е криво. Омръзна му Галя и не може да го скрие. Единственото за което й съчувствам, е че е бременна и вижда, че детето й е нежелано. Но какво дреме и забременява втори път? Да изкара и втора бременност в тревоги и премеждия. Преди да забременее виждаше, как се развива живота им, не й предлага брак, отказва втаро дете. Кой има вина, след като не може да прецени и като на инат ще ражда. За неадекватното й невъздържано  държание няма какво да се коментира.

За Ина макар и да ми е много симпатична, не изпитвам състрадание. Не може цялата радост и щастие от живота да има. Все нещо липсва и човек сам избира, кое да е това. Не ме вълнуват отношенията й с Тасев- залези, музика. Можеше да е различно, ако друг актъор изпълняваше ролята.

При цялата ми симпатия към Тони, но ми идва в повече напоритостта му. Как може на такъв човек да му са даде да разбере, че проявява нахалство? Проявява нетактичност и нахалство и към брат си и към Зорница. Зорница е в много неприятна ситуация, защото е фин и деликатен човек и не е в състояние да прояви грубост. Дано и това послужи, като катализатор за Марио да предприеме действия. Не ми се вярваше, че ще има такава нерешителност у него.
Някой запознат да обясни, как се стимулира кърма на нераждала жена?

# 502
Ама съм притеснена, къде са екартьорите??
Е това реално ли е? Да влиза камера вноперационната?
Абсолютно съгласна съм. Нa последък сериала наистина леко западна. Ако сценаристите искат сериалът да бъде успешен, да се опитат да бъде реалистичен. Все пак смятам, че основната идея на сериала е не да представя драмите и споровете, а да покаже живота на българския лекар.

# 503
  • София
Добре де, Захариев от кога така охладня към Галя? Изведнъж сякаш я намрази. В края на предния сезон и предложи брак, обичаше я уж.

# 504
  • София
Единственото за което й съчувствам, е че е бременна и вижда, че детето й е нежелано. Но какво дреме и забременява втори път? Да изкара и втора бременност в тревоги и премеждия. Преди да забременее виждаше, как се развива живота им, не й предлага брак, отказва втаро дете. Кой има вина, след като не може да прецени и като на инат ще ражда. За неадекватното й невъздържано  държание няма какво да се коментира.

Едва ли първоначално са имали идея Галя да забременява. При тяхното положение е адски нелогично, просто бременността на Ралица ги е принудила да го наместят в сценария.

# 505
Въобще не знам как може да се сравняват Виолета и Галя. Виолета нямаше никакъв морал, Галя е просто киселячка напоследък Grinning

Много гадно ми стана когато, след като разбра защо са го назначаили, Тони каза ехидно "в основата отново е милото ми братче" 
Беше гадно, язвително и показа това, че на Тони му е трудно да преглътне това, че брат му по един или друг начин излиза на преден план. А Марио, горкият, непрекъснато се мъчи да му отстъпва, обаче то не става така. Трябва да си го изстрадат това, трябва да им се разделят леко пътищата, ще има болка, обвинения, страдание от страна и на двамата, но накрая ще се освободят от зависимостта си един от друг.

Аз не съм видяла Захариев чак пък толкова да е охладнял. Нито пък мисля, че не иска детето, по какво съдите за това?

Мелани, кърмата се регулира от хормона окситоцин, с правилно стимулиране може да доведе до лактация. Има регистрирани случаи на майки, които след осиновяване започват да кърмят.
А Наталия каза, че е пробвала всяка вечер да кърми Ана и явно по този начин не е спрял процесът и след спада на стреса се е възобновил.

# 506
  • София
Добре де, Захариев от кога така охладня към Галя? Изведнъж сякаш я намрази. В края на предния сезон и предложи брак, обичаше я уж.

От както стана Директор и повече от необходимото си повярва. А и май му хареса да е независим.
Според мен за Галя е добре да напусне Петър. Няма да и е лесно, но поне ще успее да се съхрани, а и един ден може и друг мъж да срещне. Това тяхното сега не е нормално и не трябва да продължава така, защото уважението е напълно загубено.

# 507
Независимо от състоянието на Ралица, ние гледаме сериал и се опитваме да анализираме случващото се. Да бяха развили действието по друг начин.

# 508
  • somewhere near the sea
Галя говори спокойно, защото не е глупава, не може да не съзнава, че той си е такъв. Щом го е нправил веднъж(а явно неведнъж), ще е в състояние да го направи и на нея.

# 509
Москита, за Натлия не е необичайно. Но Лора, която нито е била бременна скоро или пък родила тази стимулация е чудо. Възможно е да има случаи, но това са изключения, както и мнимите бременности.

Общи условия

Активация на акаунт