Лидл 115 - Майска тема

• 134 813
  • 1 179
  •   1
Отговори
# 990
  • Асеновград
Рецепта за бонбони Бригадейро с кондензирано мляко.Стават много лесно и са разкошни за почерпка а за деца са супер,че няма вредни неща в тях.
Скрит текст:
    кондензирано мляко - 400 мл подсладено
    масло - 1 с.л.
    какао - 3 с.л. на прах
    кокосови стърготини - 4 с.л.
В тенджера се смесват какаото, маслото и кондензираното мляко. Вари се при непрекъснато бъркане 10 минути, докато сместа не се сгъсти.

Сваля се от огъня и се оставя да се охлади. Оформят се малки топчета и се овалват в кокосови стърготини.

Ако се сложи вместо какао бял шоколад става бяло бригадейро също много вкусно.Млените бадеми от Лидл у нас заменят кокосовите стърготини. Веднъж съм ги правила и с кокосово мляко вместо какао или шоколад с кокос отгоре също се получи невероятен вкус.

# 991
  • до най-прекрасния мъж
Кондензирано мляко може да си правите и вкъщи, стига да имате нерви да го варите до безкрай /мисля няколко часа на бавен огън бях чела/. Тогава може да се сложи и кокосова или мусковадо захар и да е по-здравословно /едва ли ще става за ВМ-НВХ, но поне за децата ще има истински домашен сладолед, лишен от гадости и с полезен подсладител/.

# 992
Принципно в захарта нищо полезно не виждам...дали ще е кокосова, или бяла...все е захар и все по един начин действа на процесите в организма....Нито е здравословно, нито полезно....но да, сладко е Simple Smile

# 993
Рецепта за бонбони Бригадейро с кондензирано мляко.Стават много лесно и са разкошни за почерпка а за деца са супер,че няма вредни неща в тях.
Скрит текст:
    кондензирано мляко - 400 мл подсладено
    масло - 1 с.л.
    какао - 3 с.л. на прах
    кокосови стърготини - 4 с.л.
В тенджера се смесват какаото, маслото и кондензираното мляко. Вари се при непрекъснато бъркане 10 минути, докато сместа не се сгъсти.

Сваля се от огъня и се оставя да се охлади. Оформят се малки топчета и се овалват в кокосови стърготини.

Ако се сложи вместо какао бял шоколад става бяло бригадейро също много вкусно.Млените бадеми от Лидл у нас заменят кокосовите стърготини. Веднъж съм ги правила и с кокосово мляко вместо какао или шоколад с кокос отгоре също се получи невероятен вкус.

Много благодаря, точно такова ми трябва, без глутен. 

# 994
  • до най-прекрасния мъж
Вероятно ще стане и с мед, може и с пасирани фурми - естествени подсладители да искаш. Не съм опитвала, но няма начин да не стане. Той поне е полезен, а и може да се добави накрая, за да не минава термична обработка. Важното е млякото да се сгъсти достатъчно, за да се изпари водата и да не става на кристали, като се замрази сладоледа.

# 995
tays,зеленчуците за супа от 400 гр.са два вида(есен и зима или пролет и зима май ...)и ги има целогодишно във фризерите.Пак там има и един голям пакет(май кило беше)с други зеленчуци и в него има и картофи на кубчета-сигурно него си нацелила Simple Smile От всички видове замразени зелении гледам да имам -за бързо задушаване на тиган са супер.

# 996
  • Асеновград
Кондензирано мляко може да си правите и вкъщи, стига да имате нерви да го варите до безкрай /мисля няколко часа на бавен огън бях чела/. Тогава може да се сложи и кокосова или мусковадо захар и да е по-здравословно /едва ли ще става за ВМ-НВХ, но поне за децата ще има истински домашен сладолед, лишен от гадости и с полезен подсладител/.
Скрит текст:
Правила съм Дулсе Де Лече от мляко, не е чак толкова времето и не е толкова трудоемко колкото пишат.От3 л. мляко излезе колкото от кутийка и половина кондензирано.Трябва да се следи докато заври тогав се надига и бъркаш, после се оставя на на слаб котлон/аз готвя на газ и намалям на око/.Започва да се бърка когато вече се сгъстява за да не се получи долу загар.За около половин час четиридесет минути беше готово.Затова и предпочитам да го правя на котлон в тенджера а не да варя консерви, за мен в консервите става по бавно и върви повече енергия.А ако се прави от кондензирано мляко в тенджера става за десетина минути като се бърка.За кондензирано мляко би трябвало да се следи кога се сгъстява но преди да започне карамелизирането.

# 997
  • София
Принципно в захарта нищо полезно не виждам...дали ще е кокосова, или бяла...все е захар и все по един начин действа на процесите в организма....Нито е здравословно, нито полезно....но да, сладко е Simple Smile
Принципно захарта не е полезна, но тъй като ММ има проблеми и аз четох по въпроса, та най-малко вредна е плодовата захар, тя се усвоява по друг начин от организма и затова купувам такава за него.
Не казвам че не е вредна, то всяко нещо в големи количества е вредно.
За съжаление я намирам само в магазините на ДМ, преди я имаше и други.

# 998
tays,зеленчуците за супа от 400 гр.са два вида(есен и зима или пролет и зима май ...)и ги има целогодишно във фризерите.Пак там има и един голям пакет(май кило беше)с други зеленчуци и в него има и картофи на кубчета-сигурно него си нацелила Simple Smile От всички видове замразени зелении гледам да имам -за бързо задушаване на тиган са супер.
В пликче , като предното , наистина са два вида явно.
Тет  , отгоре само картинката е различна , същото отзад си пише - за супа.
Мерси ви .
Зимната повече ми харесва ,. но ще се задоволим и с тази.
Денил, да , моята приятелка така ги ползва.Задушава си ги като гарнитура.
Аз на супа.

# 999
Дайте рецепта за Рафаело .
Ей тези правя аз, с белият шоколад. Който от познатите ги пробва, само за тях пита после:
https://vkusenden.blogspot.bg/2011/12/blog-post_17.html?m=1

Шоколада е Лидълски.

# 1 000
Принципно захарта не е полезна, но тъй като ММ има проблеми и аз четох по въпроса, та най-малко вредна е плодовата захар, тя се усвоява по друг начин от организма и затова купувам такава за него.
Не казвам че не е вредна, то всяко нещо в големи количества е вредно.
За съжаление я намирам само в магазините на ДМ, преди я имаше и други.

Не ви се бъркам, но за човек с проблем, никаква захар не е ок. Ако проблемите са му с инсулин и кръвна захар, въглехидратите под всякаква форма не му помагат.

# 1 001
  • Бургас / UK
Дайте рецепта за Рафаело .
Ей тези правя аз, с белият шоколад. Който от познатите ги пробва, само за тях пита после:
https://vkusenden.blogspot.bg/2011/12/blog-post_17.html?m=1

Шоколада е Лидълски.

Леми
Скрит текст:
тези бишкоти Савоярди какви са или марката е това?  newsm78

# 1 002
  • София

Леми
Скрит текст:
тези бишкоти Савоярди какви са или марката е това?  newsm78
Марка бишкоти са това, мисля че и лидл ги има.

# 1 003
Не съм Леми, но ето ги, уж са италиански

Скрит текст:

# 1 004
Бишкотите Савоярди ги има тази седмица намалени в К.(не ми се сърдете много, Wink

Общи условия

Активация на акаунт