Лидл 115 - Майска тема

  • 134 850
  • 1 179
  •   1
Отговори
# 885
  • София
  • Мнения: 5 593
Днес правих сладолед със сметаната за разбиване.

Забелязах следното нещо - изсипах сметаната от кутия , обаче ми се строи че вътре има още останала, започнах да стискам кутията и да избутвам остатъка, излезе около 1 супена лъжица гъста сметана. Това е най-маслената част, може би затова ви  се струва по-рядка от преди, защото гъстото остава вътре.

Освен това предния път когато правих сладолед го разбивах с бъркалните за кекс и това ми отне доста време, при все че тогава сложих и руска сметана с 35% масленост( личеше си че е по-маслена имаше жълтеникав цвят).
Днес разбивах само лидълска , но този път с миксера с тел , става доста по-бързо, май телта успява по-бързо да вкара въздуха в сметаната.

Това са моите наблюдения по темата за сметаната.

# 886
  • have faith and be patient ..
  • Мнения: 4 694
Аз сметаната хубаво я разклащам преди да я отворя .. и да питам - разбивате хубава сметаната , после млякото ? Разбива ли се ? Добавя се помалко докато се бърка сметаната ли ? Смисъл как се смесват двете ? Реших и аз да пробвам с кондензираното мляко сладолед да майсторя

# 887
  • Мнения: 2 664
Благодаря, но забравих да спомена,че за Пловдив ми е питането...  Wink

Днес имаше в Лидъл на мястото на Практикер. Има и на пазара до площад Съединение. Тези на пазара изглеждаха много по-свежи.

# 888
  • София
  • Мнения: 12 229
Аз сметаната хубаво я разклащам преди да я отворя .. и да питам - разбивате хубава сметаната , после млякото ? Разбива ли се ? Добавя се помалко докато се бърка сметаната ли ? Смисъл как се смесват двете ? Реших и аз да пробвам с кондензираното мляко сладолед да майсторя
Разбивам сметаната почти до сняг и започвам да наливам конд. мляко, онова мляко което е като Сгушенка, нали, и продължаваш да разбиваш вече на ниска степен на миксера до хомогенност. Това е.

# 889
  • Мнения: 8 022
Скоро някой се  беше  оплакал от липсата на почистващите мокри кърпи-днес при нас(София-Овча купел)имаше цяло пале(срещу брашното и сладкарските подправки...)-бяха от сините и с ябълка.
Най-накрая открихме и кърпичките за почистване на очила-преди стояха на касите,а сега са при препаратите за wc ...,фолиата, кухненските гъби и кърпи.

# 890
  • Мнения: 4 058
След направена рекламация ми замениха неработещ уред, но новият също се развали /при напълно нормална експлоатация/. Какво да правя, пак ли да го връщам? Честно казано при това положение предпочитам да ми върнат парите, явно продуктът не е качествен. Не ми предложиха обаче да избера аз такава опция - казаха, че производителят решавал дали да замени, ремонтира, върне парите или да откаже рекламацията.

# 891
  • Русе
  • Мнения: 7 144
След направена рекламация ми замениха неработещ уред, но новият също се развали /при напълно нормална експлоатация/. Какво да правя, пак ли да го връщам? Честно казано при това положение предпочитам да ми върнат парите, явно продуктът не е качествен. Не ми предложиха обаче да избера аз такава опция - казаха, че производителят решавал дали да замени, ремонтира, върне парите или да откаже рекламацията.
Вземи нов. Дори и да се поврежда, поне докато изтекат трите години все ще си с нов уред Grinning Това последното е в рамките на шегата.
Ами, какво става ако в един момент няма уред за подмяна, изгарят ти парите ли?

# 892
  • shumen
  • Мнения: 20 697
Вземи си парите според мен.

# 893
  • София
  • Мнения: 775
Разбивам сметаната почти до сняг и започвам да наливам конд. мляко, онова мляко което е като Сгушенка, нали, и продължаваш да разбиваш вече на ниска степен на миксера до хомогенност. Това е.

Без замразяване ще стане ли за пълнеж на торта? Дали стои достатъчно стегнато?

# 894
  • Мнения: 76 031
След направена рекламация ми замениха неработещ уред, но новият също се развали /при напълно нормална експлоатация/. Какво да правя, пак ли да го връщам? Честно казано при това положение предпочитам да ми върнат парите, явно продуктът не е качествен. Не ми предложиха обаче да избера аз такава опция - казаха, че производителят решавал дали да замени, ремонтира, върне парите или да откаже рекламацията.
Върни го пак. В протокола, който подписваш при връщането, отбележи "връщане на парите".
Дори сега да ти го ремонтират, въпреки твоето отбелязване за връщането на парите, това ще се води втори по ред ремонт и след третият вече са задължени да ти върнат парите.
Според мен настоявай пред управителя да ти върнат парите сега. Търговецът също може да вземе това решение.

# 895
  • Мнения: 18 427
Ако се развали и трети път ка задължени да върнат парите. Срокът за ремонт е 30 дни /само за информация/.

# 896
  • София
  • Мнения: 521
Аз да кажа за сладоледа- стана сладолед-бомба, обаче освен битата сметана и кондензирано мляко сложих и две лъжици маскарпоне и заквасена сметана, разделих наполовина и в едното сложих ягоди и ванилия, а в другото банани и Нутела, ама по много. 😀 Това нещо се замрази доста бавно, но успях да направя и на клечки. Сместта не става за торта (някой беше питал). 
Сега се сетих за торта предлагам заквасена сметана и Филаделфия йогурт 2:1, захар и добавки по вкуса, това става с мн подходяща текстура и е свежо, особено за торта с плодове. Сори за отклонението.

Последна редакция: нд, 27 май 2018, 11:04 от Tumbi91

# 897
  • Мнения: 18 427
Звучи много вкусно. Само това л са съставките?
Искам и аз да направя вкъщи.
Това ппедполагам на уред за сладолед?

# 898
  • София
  • Мнения: 521
Не, във форма за сладолед на клечки и във фризера за през нощта.

# 899
  • Мнения: 76 031
Аз да кажа за сладоледа- стана сладолед-бомба, обаче освен битата сметана и кондензирано мляко сложих и две лъжици маскарпоне и заквасена сметана, разделих наполовина и в едното сложих ягоди и ванилия, а в другото банани и Нутела, ама по много. 😀 Това нещо се замрази доста бавно, но успях да направя и на клечки. Сместта не става за торта (някой беше питал). 
Сега се сетих за торта предлагам заквасена сметана и Филаделфия йогурт 2:1, захар и добавки по вкуса, това става с мн подходяща текстура и е свежо, особено за торта с плодове. Сори за отклонението.

Захар слага ли или тази в конден.мляко е достатъчна?

Общи условия

Активация на акаунт