Избор на име за момиче

• 7 445
  • 49
  •   1
Отговори
# 30
Аз съм пристрастна в случая - дъщеря ми се казва Валерия. Sparkling Heart Самата тя много си харесва името, а и често й казват, че носи красиво име. Има няколко галени имена - Вал, Валка, Вив, Виви, Вали, Валя.

# 31
Валерия изкелефечено име?Женска форма на Валери. Нищо изкелеферчено не виждам. Дори имах една съученичка Валерия. Каролина е страхотно име. Изобщо едно е Грацаела например, съвсем друго Валерия. Бих я наричала Виви, Вави,Валя не.
Михаела не е лошо име. Но някак Валерия ми е по-изтънчено,по-благозвучно.

# 32
Бих се включила в темата, тъй като имам специално отношение към името Виктория. Това е кралско име. Ако искате детето да е кралица нека да е Виктория

Името не прави човека, а обратно. И аз имам специално отношение към имената със силно (победителско) значение, но това не означава, че всеки трябва да си кръсти детето така. Какво влагате в това "детето да е кралица"?!

Вив и Виви са по-скоро производни от Вивиан(а), не от Валерия.

# 33
Глас за Михаела.
Валерия не е лошо, но лично аз си оплитам езика, когато  произнасям името-затруднява ме. Правя уточнението, че нямам говорни дефекти и мога да казвам "р".

# 34
  • Варна
Плюс едно за Валерия! Звучи ми като име за голямо и успяло момиче. Михаела и производните - все си представям малки момиченца с опашлета Simple Smile . Харесва ми името да има тежест!

# 35
Е след толкова мнения за Валерия май ще е това името . Татето беше за него , а аз за Михаела .  И двете имена ми харесват така или иначе. Най -вече ме притесняват съкращенията на имената Миша или Валя , но ще се мислят варианти. Благодаря ви за мненията !

# 36
Ако ви притесняват съкращенията, казвайте на детето цялото име. Валерия звучи прекрасно, няма нужда да е Валя, което си произлиза от Валентина и е съвсем различно име. Нека и другите още от начало свикнат, че това е името.
Успех и леко раждане!

# 37
И аз съм за Михаела. 😍😍😍

Валерия е ок, но Михаела ми е определено красиво и силно и мило име.

# 38
  • Под Сините камъни
Валерия от мен

# 39
  • Варна
Ако ви притесняват съкращенията, казвайте на детето цялото име.

А като е мъничко бебето и ти се иска галено да му говориш и гукаш, някак да му казваш постоянно цялото име "Валерия" звучи някак грубичко )))))

# 40
  • на последния етаж
Михаела.

# 41

А като е мъничко бебето и ти се иска галено да му говориш и гукаш, някак да му казваш постоянно цялото име "Валерия" звучи някак грубичко )))))

Затова го наричаш Валерия и на галено Мишле 😉 така и мама и тати ще са доволни.

# 42
  • Варна

Затова го наричаш Валерия и на галено Мишле 😉 така и мама и тати ще са доволни.

Хаха, компромисен вариант! Само да не вземат да направят комбинирано име и да се получи някаква си Валемихаела или Михеловалери. Laughing

# 43
  • в кукувиче гнездо
Вилхелмина.

# 44
Вилхелмина  Joy комби

Не съм казвала съкратено галено на дъщеря ми, обръщах се към нея с цялото име, защото ми харесва да го казвам. Приятелките и в училище и учителите започнаха да и говорят умалително, но вкъщи пак се обръщам към нея с цялото и име - хубаво е.

Общи условия

Активация на акаунт