Сън/име на дете

• 299
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте,
Доста съм бременна вече, а не сме избрали име за бебето. По принцип това за което се чудехме се приближава да името на майка ми. Тази вечер обаче сънувах татко, който почина като бях в 5 месец. Седяхме семейството и си говорехме - беше жив. И пита дали бебето ще се казва на него. Мъжът ми каза, че няма да е на никого. Изглеждаше ми малко разочарован... пък аз знам че на починал не се кръщава.
По принцип приживе, не се е интересувал от това и не е било нещо важно за него, но се чудя дали пък не значи нещо този сън. Или моето съзнание ми играе просто някакви номера...

# 1
Вероятно съзнанието Ви играе номера, защото сега темата за името е актуална.

Аз знам, че не се кръщава на починал човек, ако е починал в рамките на година преди раждането.

# 2
  • Поморие
Здравейте,
Доста съм бременна вече, а не сме избрали име за бебето. По принцип това за което се чудехме се приближава да името на майка ми. Тази вечер обаче сънувах татко, който почина като бях в 5 месец. Седяхме семейството и си говорехме - беше жив. И пита дали бебето ще се казва на него. Мъжът ми каза, че няма да е на никого. Изглеждаше ми малко разочарован... пък аз знам че на починал не се кръщава.
По принцип приживе, не се е интересувал от това и не е било нещо важно за него, но се чудя дали пък не значи нещо този сън. Или моето съзнание ми играе просто някакви номера...
Това е просто измислено суеверие! Дъщеря ми е кръстена на починал човек и е нормално, здраво дете. Можете ако пожелаете да кръстите бебето на баща си. Не бива да оставяме измислени суеверия от вековете да ни плашат.

# 3
  • По света и у нас
Защо не се кръщава на починал?

Според мен, на теб ти се иска да си го кръстиш на татко ти защото ти е любим човек. Затова си сънувала. Мъжа ти ОК ли е с тази идея?
Вероятно не трябва да се кръщава на починал за да може духа на човека да се откъсне от този свят както трябва ( това са йогийските тълкувания, както не трябва да пазиш вещите на мъртъвците а да ги раздадеш / изгориш, ако наречеш бебето на него той може да остане на тази земя и като викаш бебето да си мисли че викаш него).

Общи условия

Активация на акаунт