The Ordinarу + DECIEM (Тема № 2)

• 86 633
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
...какво в Бюфет-а като съставка е коментирано да спомага за този негативен ефект... ?
Рициново масло - castor oil.
... Но честно малко ме притеснява какво влагат в тези продукти, които да са на такава ниска цена, с  едва ли не чудно действие и с леки странични ефекти при някои.
По-скоро останалите  компании продават с огромна надценка.

Ред. https://www.instagram.com/p/Bj7VUCiAim6/?taken-by=deciem Част от слънцезащитата излиза тази седмица.

На мен рициновото масло не ми помогна нито за миглите, нито за веждите. Мазах се около 2 месеца всяка вечер. Резултат нула.
Цените на Ординери не са особено ниски реално, защото в състава нямат комплекс от съставки, а една активна с поддържащи компоненти, колкото да има ефетк и да съставят формула. Освен това имат няколко други компании под същата шапка, които не са с особено ниски цени и със сигурност там е калкулирана част от стойността. Отделно опаковките им са базови и маткетинга им е много обран.
Българските козметики защо са евтини, а не са по-лоши от много чужбински.

# 106
Относно по-горе коментираното окосмяване - явно съм пропуснала (а и не следя редовно чата във фейсбук) - какво в Бюфет-а като съставка е коментирано да спомага за този негативен ефект (за тези, които са го имали, разбира се)?

Аз самата не съм ползвала Бюфет още.

Освен рициновото масло, самите пептиди също стимулират растежа на косъмчетата. Един от шампионатите от серията hif на Deciem, е пептиден и е за стимулиране на растежа. Новият серум за коса на TO също в пептиден.

Давам си  сметка, че пептидите не са един и два и вероятно не е убедително да се разглеждат, без това да се има  предвид, но все пак. В един анализ на състава на новия buffet с медни пептиди прочетох, че съставката PRODEW 500 е аминокиселинен комплекс, който освен, че хидратира, е и добър стимулатор на растежа на космите.

# 107
... В един анализ на състава на новия buffet с медни пептиди прочетох, че съставката PRODEW 500 е аминокиселинен комплекс, който освен, че хидратира, е и добър стимулатор на растежа на космите.
А колко хора, поне във фейсбук групата, го купиха именно заради липсата на рициново масло, въпреки безумната му цена.

# 108
... В един анализ на състава на новия buffet с медни пептиди прочетох, че съставката PRODEW 500 е аминокиселинен комплекс, който освен, че хидратира, е и добър стимулатор на растежа на космите.
А колко хора, поне във фейсбук групата, го купиха именно заради липсата на рициново масло, въпреки безумната му цена.

Аз също го купих веднага, щом се появи на сайта, но засега не забелязвам такъв ефект  - ползвам го веднъж дневно. Ще видим. Simple Smile Цената наистина е доста по-висока от останалите продукти на TO, но пък е два пъти, че и повече, по-ниска от пептидния серум от NIOD линията, така че я приех.
Между другото, не съм сигурна за коя фейсбук група става въпрос, но в групата DECIEM ENTHUSIASTS има някои изключително информирани членове, които публикуват доста полезна информация за продукти, състав и действие и т.н. Инфото за Бюфет с медни пептиди, което цитирах, е от анализ на целия списък със съставки, публикуван там.

# 109
# 110
Включвам се в темата с молба за съвет Simple Smile
Мога ли да ползвам едновременно glycolic acid toning и azelaic asid suspension? В момента ползвам тоника на Пикси ( с пет процента гликолова киселина) общо взето през вечер и се чувствам добре, но ми се ще да получа по - видим ефект. Боря разширени пори, белези от пъпки и сивкав тен.

# 111
Според мен, да. Тоникът преди азелаиновата киселина.

# 112
  • Berlin
От на Пикси тоника съм много доволна аз, а ползвах мострено шишенце.

# 113
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте,имам нужда от съвет.Поръчах си matrixil,alpha arbutine 2%+ha,argilerine solution 10% i granactive retinoid 2% emulsion(малко по погрешка,но ще си го ползвам).Въпросът ми е в каква последователност трябва да ги нанасям.Знам ,че по-течнитетрябва да са първи,но нещо не мога да се ориентирам.Благодаря ви предварително

# 114
Скрит текст:
hahahaСлед като започнах да си взимам редовно валериана, реших да пиша Joy Независимо от това, че чукча е само писател, не е читател. ooooh!
Пък и гледам миглите ми станали по-черни и по-гъсти, жалко, че при веждите нямам този ефект, но аз не ги и мажа с нищо. Миглите и веждите ми винаги са били кестеняви към руси.
Равносметката: миглите потъмняват и се сгъстяват, веждите си остават същите, а косата ми побелява. bowuu
Няма да е от Бъфет или Матриксил, защото забравям да ги ползвам. Сещам се 1-2 пъти в седмицата, но ще да е от нещо на The Ordinary, защото друго на очите не ползвам от края на миналата година.

Здравейте,имам нужда от съвет.Поръчах си matrixil,alpha arbutine 2%+ha,argilerine solution 10% i granactive retinoid 2% emulsion(малко по погрешка,но ще си го ползвам).Въпросът ми е в каква последователност трябва да ги нанасям.Знам ,че по-течнитетрябва да са първи,но нещо не мога да се ориентирам.Благодаря ви предварително
Сутрин:
argilerine solution 10%
alpha arbutine 2%+ha
matrixil
Вечер:
argilerine solution 10%
granactive retinoid 2% emulsion

PS, Минералната защита е вече налична в сайта. Чудя ѝ се, но май ще се въздържа, има силикон, а аз не го понасям, запушват ми се порите от него.

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 21:59 от goddess

# 115
  • Plovdiv, Bulgaria
благодаря много

# 116
  • София
Аз се чудих, чудих, пък се отказах да поръчвам слънцезащита. Доста съм натрупала вече, пък и 50ти фактор не са пуснали още.
Ще изчакам да прочета коментари първо и ще го мисля пак.

# 117
Точно в този ред бяха и моите мисли.

Вече започнаха да излизат първи впечатления. Като цяло не са особено по-евтини от другите слънцезащити, така че не съм нетърпелива да ги пробвам.

# 118
  • София
Аз мернах и няколко снимки на тъмна кожа - оставя бял каст, който не попива с времето. Ако ги открия ще постна.
Намерих го:
https://scontent.fsof2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/36302499_1742486 … d&oe=5BB3C54B
Една мацка със светла кожа също пише, че остава каст и при нея.

Последна редакция: пт, 29 юни 2018, 20:16 от RумиK

# 119
Като за филм на ужасите е. Joy

Общи условия

Активация на акаунт