The Ordinarу + DECIEM (Тема № 2)

• 86 647
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Моля по-запознатите с марката да ми препоръчат продукти за 40+
Кожата ми е нормална до смесена (при т-зоната и брадичката), на челото от няколко години имам пигментно петно, което лятото става по-видимо. Бих искала да си поръчам продукт за пигментацията (изравняване на тена)+ някакъв серум. Ще съм благодарна да получа вашите препоръки!

# 121
mim29, за пигментацията съм доволна от алфа арбутин, азелаинова киселина (можеш да опиташ и Скинорен) и ниацинамид.
Можеш да пробваш 2%  ретиноидна емулсия и AHA BHA маската.
От бюфета не видях особени резултати, матриксил и аргирелин не съм ползвала, след  Vit C петната ми стават по-отчетливи.
--------------------------------------------
Скрит текст:
Чудех се дали да се оплача/споделя/похваля тук или в темата за Спиди, които си мислят, че са куриери...
Първи опит с доставка от DECIEM до България. Поръчката е от края на юни, малко преди да пуснат слънцезащитата - между другото имаше налични шампоана и светлия балсам на stemm.
Знаех, че няма да съм в София и давам адрес за доставка в село, което се намира на 10 км. от областен център. DECIEM изпращат на втория ден от поръчката, явно още нямаха големия наплив с поръчки на слънцезащитата, следя си пратката през цяла Европа, щото освен шампоан вътре има и ретиноидна емулсия, а моята вече свършва... 
В понеделник получавам съобщение от хубавците от Спиди, че ще ми доставят пратката във вторник до 18 часа.  И аз си чакам кротко, докато в 16.30 получавам кратко съобщение, че пратката се намира в офис в областния град. Звъня на националния телефон, провеждам един разговор, все още любезен, не могат да ми помогнат, защото те отговаряли за получаване на пратки и трябва да ме прехвърлят към тези, които доставят пратки, а там вече слушам само музика и няма свободни оператори. Звъня втори път, говоря си с друга дама, същото обяснение, двете им системи (за заявка на куриер и за получаване на пратка не били интегрирани и тя не може да ми помогне).
Тук вече съм червена, сякаш съм сложила червената маска. Звъня на някакъв телефон, който е изписан в първото съобщение, и попадам на куриера с моята пратка. И почва той да ми обяснява, как бил дошъл до съседното село, звънял три пъти и понеже никой не му отговорил, той се върнал в града, били приключили с разноса в 14 часа и да съм си вземела пратката от офиса, или да ми я донесе на следващия ден. Обясних му, вече не толковя любезно, че пратката е изпратена до адрес, а не до офис. Че е нещо много важно и ценно, че държа да си го получа същия ден и че имат един час и 15 минути до обявения краен срок на доставка.
Въртя, сука, прати ме да им чета общите условия, ако искам да се оплаквам и каза, че ще достави на следващия ден. 
Направих си един чай, седнах под асмата и им чета първо често задаваните въпроси. Не стигнах до общите условия, но явно куриерът ги беше прочел, защото пред къщата спира един жълтурест микробус и вътре моето кашонче...
Та така, трябваше да споделя някъде. Очевидно истерия в сравнително разумни граници върши чудеса.  Вече имам ретиноидна емулсия, за шампоана не мога да дам категоричен отговор, водата тук е много варовита, но мисля, че ще ми хареса.

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 14:16 от The ant is...

# 122
Вече реших със сигуност и аз пробвам на ТО продуктите. Искам дълбоко овлажняване, тип напомпване и контур боря. Чудя се Матриксил и какво за дълбока хидратация ще ми препоръчате?

# 123
какво за дълбока хидратация ще ми препоръчате?

Някакво масло и хиалуронова киселина.

# 124
Скрит текст:
какво за дълбока хидратация ще ми препоръчате?

Някакво масло и хиалуронова киселина.
Конкретни продукти?

# 125
Ами аз съм доволна от маслото от марула, но свършва вече и ще купувам някакво друго. ХК не знам дали има значение каква е.
От вит Ц и аз забелязвам задълбочаване на петна и го спрях до зимата.

# 126
Следя темата, но не съм попадала на коментари за реакция към Ниацинамида. При мен има едно леко зачервяване и затопляне от него, търсих и в Гугъл за възможни странични ефекти прилаган външно, но нищо... Като цяло не ми пречи, но за какво е сигнал? Може би трябва да питам Дециемци. Иначе взех и гликоловия тоник и Матриксил, всичко е ок, само леко ми лепне последния. С тънка чувствителна кожа съм.

# 127
Аз нямам такава реакция от ниацинамида, но от една от киселините имам. Бързо отминава обаче.

# 128
Аз се притеснявах от тоника, но ми е добре. Ще ги питам тях и ще пиша после тук. Така или иначе ще поръчвам и други неща, ще трябва да помагат за режим, че ми е много сложно кое кога. Какво ми трябваше да се зачитам по блоговете, там пък препоръчваха да се ползват продукти със сходно PH на едно нанасяне, то хубаво, обаче на продуктите няма данни... Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 129
Следя темата, но не съм попадала на коментари за реакция към Ниацинамида. При мен има едно леко зачервяване и затопляне от него, търсих и в Гугъл за възможни странични ефекти прилаган външно, но нищо... Като цяло не ми пречи, но за какво е сигнал? Може би трябва да питам Дециемци. Иначе взех и гликоловия тоник и Матриксил, всичко е ок, само леко ми лепне последния. С тънка чувствителна кожа съм.
Всъщност има споделен опит (не в темата, а в други форуми, където се коментират продуктите на ТО) за реакция към ниацинамида, като в някои случаи тя е и по-драстична от затопляне и леко зачервяване. Обяснението, на което съм попадала е високата концентрация на ниацинамид в серума на ТО,
 като препоръките са серумът да се смесва с друг продукт, който не е с активни съставки - хидратиращ крем, например - и да не се ползва едновременно с киселините.

# 130
Момичета, само на мен ли днес цял ден не ми отваря сайта на deciem?

# 131
В момента се отваря (на лаптоп, ако има значение).

# 132
  • MJF
Здравейте, момичета, bouquet

Прочетох старата тема и тази с цел да се информирам и да изясня какво трябва да поръчам за моята кожа, но честно казано не успях. Нуждая се от вашата препоръка за избор на продукти.
Накратко за лицето ми: 29 години, пигментни петна и лунички, които се активират от слънцето и късна есен започват да се успокояват, суха кожа през зимата, комбинирана през лятото и мимически бръчки. От това, което четох до момента, селектирах:

Matrixyl 10% + HA
EUK 134 0.1%
Granactive Retinoid 2% Emulsion
Marine Hyaluronics.

Каква е разликата между Marine Hyaluronics и Hyaluronic Acid 2% + B5? Искам anti age продукт и вероятно хиалуронова киселина. Скоро започвам и прием на колаген.

Последна редакция: чт, 12 юли 2018, 14:42 от FugeeLa

# 133
Момичета, аз ли съм много силна в ръцете и не меря сили като затварям шишенцата с пипетка или просто те се бъгват бързо. Това е третото шишенце, което се разваля и превърта докато съм на средата на продукта...Последно това стана с Buffet, който много харесвам, но ме притеснява това да му влиза въздух.

# 134
На мен никога не ми се е случвало, а много шишенца минаха през ръцете ми.

Общи условия

Активация на акаунт