The Ordinarу + DECIEM (Тема № 2)

• 86 759
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
Привет, намъквам се при вас с няколко въпроса, след като разбрах за ТО от темата за слънцезащитата и от домашните уреди за красота.

1. Някоя от вас използва ли серумите на марката с уред за безиглена мезотерапия?

2. Чудя се дали съм подбрала правилно продуктите, така, че моля за коментар.

По принцип съм с мазна кожа, разширени пори и комедони, имам вече и пигментации, независимо от усърдното мазане с фотозащита през последните няколко години. За скромните ми 33 години имам доста признаци на стареене - видими хоризонталнии линии по челото, ужасно изразена гневна бръчка, дори и в спокойно състояние на лицето, лек пачи крак, коитл по принцип обгрижвам с ботокс, но препоръчват да се профилактира на 6 месеца, с при мен след 3-тия започва да отпуска и линиите задълбават отново.
2-3 пъти в седмицата използвам Епидуо гел, който съдържа 0,1% адапален ( според описанието е вид ретиноид) и 2,5 % бензоил пероксид. Отразява се добре в контролирането на себума и свиването на порите.
Обикновено ритуала сутрин е почистване с мицеларна вода ( СВР Себиаклиър) и нанасяне на слънцезащита ( отново СВР себиаклиър) с Ниацинамид 4% и Глюконолактон 14 %. Единствено с него от масовите марки не лъсвам на 2-рия час или пък след два дни да съм с жестоко запушени пори.  Вечер почистване с мицеларна вода и Епидуо гел / хидратиращ на СВР себиаклиър.

Миналата зима направих няколко гликолови пилинга, които уж щяха да потушат пигментациите, но не се получи. За подготовка използвах крем с гликолова киселина 12 % и се отразяваше добре на кожата, но тогава не използвах ретиноидния гел.  Мога ли през вечер да редувам ретиноиден гел  ( епидуо) и гликолов тоник от ТО?
В количката също добавих Аргирелин, Хиалуронова киселина + б5, ниацинамид + цинк и гликоловия тоник.

Моля за препоръки и коментари...

Последна редакция: сб, 06 окт 2018, 23:21 от foxy-the infant prodigy

# 301
  • Пловдив
Момичета,някой ползвал ли е този продукт?Чудя се дали да си го поръчам,но нямам отзиви за него:
https://hylamide.com/product/subq-anti-age-30ml

# 302
Моля за съвет, може ли да се използва матриксила заедно с ретинол? Четох, че матриксила не обича витамин С, но за ретинола не намирам информация

# 303
Моля за съвет, може ли да се използва матриксила заедно с ретинол? Четох, че матриксила не обича витамин С, но за ретинола не намирам информация

Цитат
PM 1:

Cleanse
The Ordinary Matrixyl 10% + HA
Retinol 0.2% in Squalane
The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Borage Seed Oil
The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA
Това ми предложиха от The Ordinarу като примерен вечерен режим.

# 304
Благодаря Ik. Матриксила само вечер ли ти предложиха да използваш или и сутрин?

# 305
Потвърждавам, че няма проблем да се комбинират матриксил и ретинол. Едно от последно направените уточнения на сайта на The Ordinary е, че трябва да се избягва комбинирането на пептиди с киселини и силни антиоксиданти. От линията на The Ordinary това са продуктите от секции Direct Acids и Antioxidants. При всеки от пептидните серуми, които са в секция More Molecules е добавено и инфо за това кои продукти от другите линии, например NIOD също са в конфликт с пептидите.

# 306
Благодаря много, пропуснала съм тази информация в сайта

# 307
Благодаря Ik. Матриксила само вечер ли ти предложиха да използваш или и сутрин?

В сайта го дават сутрин  и вечер, но аз едно, че няма къде да го наместя вече сутрин (очаквам още продукти) и второ, че ми е малко лепкав за през деня. Зависи с какво ще го комбинираш.

# 308
Здравейте, записвам се да прочета двете теми. Не съм ползвала нищо на марката, как да опреледя кои продукти са за мен?
Имам бяла кожа,смесена,  с петна, лунички и пъпки от понякога. Когато има пъпка остава и белег. Под 30 години съм.
Моля за препоръка за продукти ?

# 309
  • На ръба..
Здравей, след като се запознаеш с двете теми, вярвам ще намериш кои продукти са подходящи за теб и твоята кожа.

# 310
  • Бургас
Бихте ли ме ориентирали - в сайта е посочено, че директните киселини са несъвместими с аргилерин и матриксил. При това положение могат ли въобще и как да се съчетаят в режим последните две с алпфа липоева киселина и ацелаинова киселина?

# 311
Едните сутрин, другите - вечер. Или в различни дни. Аз слагам АLA, когато ме мързи да правя друго...

Не знам, след драмата от последните дни, май ще потърся други варианти. Не е като да няма.
https://www.revolutionbeauty.com/en/Skincare/cc-86.aspx#texture
https://www.victoriahealth.com/brand/Garden-of-Wisdom/1110

# 312
  • На ръба..
И аз се замислям за нещата на GOW, последно като гледах Wayne Goss беше възхитен от някои  от продуктите им. Тука драмата става все по - голяма. Днеска намерих един обзор какво се случва с Deciem в последната една година... бях спряла да следя профила им в Инста заради монолозите му, но се оказа че доста неща съм пропуснала🤔😒

# 313
Аз съм се насочила и към Inkey list, освен тези на Revolution и GOW.

# 314
И аз се замислям за нещата на GOW, последно като гледах Wayne Goss беше възхитен от някои  от продуктите им. Тука драмата става все по - голяма. Днеска намерих един обзор какво се случва с Deciem в последната една година... бях спряла да следя профила им в Инста заради монолозите му, но се оказа че доста неща съм пропуснала🤔😒
И аз съм пропуснала, какво се е случило че се замисляте за други марки?

Общи условия

Активация на акаунт