Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 304
  • 796
  •   1
Отговори
# 105
  • Стара Загора
Обмислям ез бейби, но като са китайски, не са ли с не толкова качествени материали, които могат пак да се окажат вредни? Няма как едното да е 12лв, другото 40лв, и да няма голяма разлика в качеството.
Другото, което обмислям е дали да са "джоб" или "всичко в едно".

# 106
Преди раждането и аз обмислях многократните и уж взех еднократни само за началото. После обаче като видях колко работа има около едно бебе; имах и проблемно кърмене и реших да не се тормозя допълнително и с това и си останахме с еднократните. От 10-месечна обаче я слагам редовно на гърне и сега на 18 е само на около два памперса дневно. Вече си дава сметка и си казва в повечето случаи. От екологична гледна точка, обаче за многократните пелени се използват доста вода, ток и препарати, което пак съвсем не е безобидно, но може би е по-добре от еднократните. Другото, което ме отказа, че уж в домашна среда нямало как да са съвсем хигиенични при изпирането, но все пак като си помислим че до преди 20-тина години в България не е имало еднократни пелени...Другото, което е за щастие дъщеря ми не е имала обриви и възпаления от еднократните памперси, както бях чела че често се случвало. Случи се само след раждането докато бяхме в болницата, защото бях със секцио и се случваше да постои повече време с памперса.

Последна редакция: пт, 11 май 2018, 10:12 от Anastasiya_S

# 107
Кросче, почти всички джобове и всичко-в-едно са с вътрешен слой полар, за да държат сухо. Китайчетата също. Няма много вариация в материалите. А и повечето големи и скъпи марки пак произвеждат в Китай.

Имам няколко от скъпите марки и не са им по-добри материалите. Даже обратното.

# 108
Здравейте! Има ли сред вас такива, които са се ориентирали към количка Mamas & Papas Ocarro?

# 109
  • Варна
Малко късно да се включа за гумения пъзел.
Абсолютно подкрепям мнението на crossfade !
Колкото по -изчистен е пъзела толкова по-полезен би могъл да стане.
Повечето родители се втърват да купуват с едни  букви, цифри, цветя и тн, които наистина се разглобяват и има деца, които с удоволствие си чешат зъбките на тях Grinning
Същото важи и за пъзелите, който са от онези цветните с някаква картинка. Те са изключително лъскави, някак гланцирани и много се хлъзгат децата на тях при опити за пълзене например.

Които все пак иска да си вземе такъв ще дам съвет, че в Джъмбо на щанда за гуми и други неща за автомобили продават такива пъзели - сиви и черни са в опаквока. 4 парчета са, по--големи като размери, цена около 10 лв.
Няма нищо за разглобяване в тях, изчистени са.
Както и когато килимчето е цветно и отгоре има 25 играчки с различни цветове цензорната стимулация става малко в повече Grinning

Аз многооо харесвам онези мекички килимчета на Дормео (май са от меморипяна).
Пък в крайна сметка само кратко време детето ще седи кротко на пъзела,  я с пълзене, я с въртене все ще достигне до интересния гол под на плочките или на ламината GrinningVery Happy

# 110
  • Германия
Откакто се е родила дъщеря ми ползвам само Pampers , а никога не сме имали проблеми. Освен в мноооого редки случаи, когато е бил за смяна или пък когато вече е била за следващия размер, а гледам че тук във форума няма нито един доволен от тази марка памперси. Освен с двойни стандарти, незнам по какъв друг начин да си го обясня. При нас ги водят най-добрите.

Може наистина да са с различно качество за БГ, не знам, но аз живея в Германия и също не съм доволна от Pampers и не ги харесвам като цяло. Миришат ми гадно и са ми излишно скъпи като тези от дм ми вършат същата работа на половината цена

Последна редакция: пт, 11 май 2018, 12:14 от TeoM83

# 111
В Италия май нямаме ДМ иначе бих ги пробвала щом толкова ги хвалите. С друга марка не смея, защото пропускали.

# 112
Идвам официално и в тази тема. Тези дни съм на вариант избор на матрак. И тъй като ми се струва, че нищо не разбирам, от цялото четене харесах тези двата:
Скрит текст:
1. https://www.hippoland.net/lorelli-matrak-havana-premium-60-120-10sm
2. https://www.baby.bg/lorelli-matrak-top-exclusive-13-sm.html

Според вас кой е по-подходящ? И кое е най-важното нещо, за което трябва да гледам при избора на матрак за бебето.
[/spoiler]

На наш бебо ще се наложи понякога като пътуваме до родния град, при бабата и дядото, да  спинка там във второ легло (взех сгъваема кошарка за там,а за вкъщи - дървено перманентно Grinning ), следователно и 2 матрака искам да взема - различни, за да мога да направя сравнение,ей така, за опит.Единия го взех вчера - , за втория се чудя какъв да бъде.Подходящ ли е с дебелина 12-13см? на няколко описания на кошарките пишат за матрак 10см, незнам защо. Споделете мнение

# 113
И аз си мислех за многократни пелени след 1 месец (примерно, малко да посвикна с дребното, че ми е първо), първо от екологична и второ от финансова гледна точка. Да, инвестицията е големичка, но очаквах, че ще я избием.
Размишлявайки стигнах до 2 извода:

1. Няма нищо екологично в това всеки ден на ползваш ток, вода и препарат за пране.
2. Няма нищо финансово изгодно в ежедневното пране (щото ако на единия ден пера пелени на другия ще са дрешки на бебо или наши). Все пак в София водата вече струва 2.35 лева за кубик, а от 1 юли и токът поскъпва ...

Та, ще сме с еднократни. Може да греша и да си правя тънки сметки, но до тук стигнахме с половинката.

Ще продължа да се интересувам и може да ми дойде друг акъл, знам ли Grinning

# 114
Пелените от DM са много добри за цена - качество. Пробвах както обикновените, така и Nature серията.
Аз също обмислях преди раждането използването на многократни пелени. Направих една проста калкулация за първоначлната инвестиция + пране + сушене и не ми излезна изгодно. Ако е за близнаци или ще се ползват за второ дете, си заслужава, както и ако някой е настроен екологично. Иначе бях решила да поръчвам от тук. Може да е полезно за някого и затова пускам линк.
За Джъмбо - имайте предвид, че КЗП неколкократно е санкционирала търговеца за опасни детски играчки. Даже бяха открили керамични чаши с радиация (минимални количесва е имало в материала за изработка). От там нищо  друго не купувам освен предмети за декорация.

# 115
  • Германия
Многократните пелени не са за мен, не им се кефя. Тук на един курса до като бях бременна но ги показаха и обясниха, че инвестицията е доста голяма и си заслужава ако с тях ще отгледаш поне 2 деца, само за едно ще излязат по-скъпи от еднократните. Но и аз не мисля , че всекидневното пране е много по-икономично и екологично от използването на еднократни пелени
Сигурно си имат преимущества, но мен просто не ме кефят ☺

# 116
  • София
Матракът на кошарата вкъщи е 10см, кокос и пяна мисля, със зимна и лятна страна. Не помня марката.
За сгъваемата кошара взех на Лорели някакъв, 6см, много приятен и удобен.

# 117
  • София
Аз се сетих, че имам снимки на моите килимчета. Този с динозаврите не беше много удобен... когато започнаха да липсват части от него.
На снимките две килимчета са обединени. (На снимката с шареният суичър... бабата беше пратила дрехи от чужбина та правихме фотосесия. Не беше "момчешки" суичъра, но бабата много го харесала.)

Скрит текст:

И двата килима май бяха от каката. Използвах ги за изолация. Детската стая беше с мокет и мокетен килим.

# 118
Относно многократните пелени, след много четене и чудене и смятане, в крайна сметка стигнах до извода на Dakota i Coelum. А колко време ми отне докато разбера кой модел какъв е и как функционира, наложи се да си купя няколко защото не ми даваше мира. В крайна сметка не съм убедена нито на 100 процента в екологичността им, нито в икономичността им. Но това което е неоспорим  плюс е, че са по -  щадящи за кожата на бебето. Е ще вкарам в действие тези които закупих. Те са на марката ez baby, сравнително и съмнително евтини са на фона на по - реномираните производители. Между другото за все още търсещите, бях попаднала и някскви български - Руен. Те са доста евтини също, но не открих никакви отзиви за тях. Та....в крайна сметка най - доброто решение е използването на био памперси.  Всичко на всичко май намерих два модела, които се предлагат на нашия пазар - Naty и Bambo nature. Ако някой знае други да подскаже. Четох тук във форума, че и в ДМ имало някакви които били на 50 процента разгради и - baby love nature май се казваха.

# 119
Аз не бих слагала на бебето пелени за многократна употреба, както и не бих ползвала за себе си разни парцалчета, дето трябва да пера и после пак да си ги сложа, вместо дамски превръзки. Някак си ми е гнусно.

Общи условия

Активация на акаунт