Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 295
  • 796
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Бях чела в някои стари теми, че тези килимчета - пъзели децата след известно време ги разглобявали, или от самото им мърдане се отваряли и не били много удобни. Не знам дали е така наистина. Аз смятам да си купя матраче и отдолу някакво обикновено килимче.

# 91
Бях чела в някои стари теми, че тези килимчета - пъзели децата след известно време ги разглобявали, или от самото им мърдане се отваряли и не били много удобни. Не знам дали е така наистина. Аз смятам да си купя матраче и отдолу някакво обикновено килимче.

Точно това написах в предишния си пост. Абсолютно безполезна вещ, поне що се отнася до моята дъщеря. По-добре някакво друго меко килимче.

# 92
  • Бургас
Дъщеря ми е на 4, имам такова от както беше на 5-6 месеца, не е мръднало, ще ви го снимам утре сега и ще ви го покажа имам снимки като беше на няма и 1.

Лесно се поддържа, шарено е, изолира добре, омекотява и не е скъпо, сложила съм и го сега в къта за русуване, че иначе като разлее боя или вода....ходи пери килим.

# 93
  • Варна
Anastasiya_S, може и твоя пост да съм чела значи Blush
Относно подръжката, може да е същата материя, но да е цяло парче.
Не знам каква е цената в хипото, но в Джъмбо съм ги виждала и са на сносни цени като цяло. Сheri, може пък твоето да е по - добро качество и за това да няма повреди. Снимай го да го видим наистина.

# 94
То не е до повредата ами дъщеря ми постоянно го разглобява на съставните му части, хапе ги и носи из цялата къща. Като го наредя, остава наредено за максимум половин минута. Това имах предвид. Но явно всяко дете е различно е някои си играят кротко върху пъзела. Иначе съм доволна от едно гумено килимче, много меко и дебело. Обикновените килими наистина не са практични с малки деца, освен ако нямаш домашна помощница, която цял ден да чисти.
Освен това тук (Италия) имаше едно предаване за китайските играчки и доказаха чрез проби в лаборатория че голяма част от тях са токсични. Един от примерите беше точно този пъзел, но вероятно важи за произведените в Китай. И да кажа още нещо, което научих скоро и може да е полезно на някой: знакът за играчките, които отговарят на европейските стандарти за качество е  C  E ( леко раздалечени), докато ако е CE едно до друго е China Export 😕  Може по-късно да кача снимка ако намеря.

http://www.taurinorum.net/cronaca/64-notizie3/247-marchio-ce-eur … a-differenza.html

По-лесно ми да дам линк към статия. На италиански е, но се вижда разликата между двата символа. В зелено е Европейски Съюз, в червено - China Export.

Последна редакция: пт, 11 май 2018, 00:34 от AnMary

# 95
  • София
Дъщеря ми имаше две килимчета. Удобни ми бяха. Даже ги използвах и за сина ми.
Единственият недостатък на единият килим (с динозаври) беше, че имаше малки части, които котарака успяваше да разходи по цялата къща. Не влизаше често в детската, но като влезе се забавляваше с килимчето.

# 96
Аз не съм сигурна вече дали има стока,която да не е made in China, ако ще да design of Italy, UK, Germany....и т.н.
Вица за резервните части на Грейтуол нали го знаете - само тези автомобили имат оригинални части, всички други са ментета от Китай. Grinning

# 97
  • София
Идвам официално и в тази тема. Тези дни съм на вариант избор на матрак. И тъй като ми се струва, че нищо не разбирам, от цялото четене харесах тези двата:

1. https://www.hippoland.net/lorelli-matrak-havana-premium-60-120-10sm
2. https://www.baby.bg/lorelli-matrak-top-exclusive-13-sm.html

Според вас кой е по-подходящ? И кое е най-важното нещо, за което трябва да гледам при избора на матрак за бебето.

# 98
  • Стара Загора
Килима- пъзел, както всичко друго трябва да е качествен, иначе ще си разочарован. Аз държах моя да е без букви и цифри, ще го снимам после, малкия много го харесва и се радва на картинките.  Наистина ако намерите с картинки, вземете такъв, много им се радват. Вече започна да го разглобява малчугана, голяма игра. Simple Smile

# 99
Vartoglava, когато големите марки си произвеждат нещата в Китай е друго. Стандартите за качество се спазват. Става въпрос за разни аномимни евтини играчици тип тези, които явно продават в Джъмбо например. Никога не съм в ходила в този магазин, но мои роднини няколко пъти ми донесоха играчки от там и бях потресена. Играчките са от една крехка пластмаса, пълни с дребни части, опасни за малко дете, болтчета дори...Да на отегчавам повече с подробности.

# 100
Vartoglava, когато големите марки си произвеждат нещата в Китай е друго. Стандартите за качество се спазват. ...м даа,затова има двойни и тройни стандарти за различните държави.Ако ще да произведено в Бг, Полша, Словения....качеството за Германия,Англия,Швейцария е едно, за България и други страни от източния блок,както едно време го наричаха, е друго... Не искам да споря, права сте,но има двойни стандарти,които няма да се премахнат.Казвам го от опит,тъй като работех за фирма,която изработваше изделия за ГОЛЯМА марка и имаше разделяне на стоката на три -четири нива на качество.Първо отиваше за "белите,развити страни",второ и трето за бг,Румъния,Украйна,Полша и т.н,четвърто беше за бракуване, но го продаваха без бранд етикета и пак си вземаха печалбата Grinning Вземала съм стока на други големи брандове от втората употреба и от нашите молове - разликата е видима...Не е политика само на марката,за която сме работили, а на доста други.
ава въпрос за разни аномимни евтини играчици тип тези, които явно продават в Джъмбо например. Никога не съм в ходила в този магазин, но мои роднини няколко пъти ми донесоха играчки от там и бях потресена. Играчките са от една крехка пластмаса, пълни с дребни части, опасни за малко дете, болтчета дори... Относно това, съм съгласна напълно с вас, но всеки има сам глава на раменете си и решава дали да купи,ползва такъв продукт.Да на отегчавам повече с подробности.
Както сте писали да не разводняваме и отегчаваме с повече подробности.Форумът е затова,всеки да си каже мнението,а останалите да си изградят свое впечатление на база отзивите от другите потребители.

# 101
И последно да кажа, защото наистина ми е интересно относно тези двойни стандарти, които ти спомена. Откакто се е родила дъщеря ми ползвам само Pampers , а никога не сме имали проблеми. Освен в мноооого редки случаи, когато е бил за смяна или пък когато вече е била за следващия размер, а гледам че тук във форума няма нито един доволен от тази марка памперси. Освен с двойни стандарти, незнам по какъв друг начин да си го обясня. При нас ги водят най-добрите.

# 102
  • Стара Загора
А реално всички еднократни памперси са вреди и за детето и за околната среда.
Жалко че другите са голяма инвестиция, обмислям я напоследак, но не виждам как ще се случи.

# 103
И аз искам трикотажни. Но също още обмислям как да се случи. Разбира се засега се блъскам в стена, когато споделя, но не съм от хората, които това ще ги откаже. Крос, бих се радвала да споделиш идеи.

# 104
Кросче, разгледай на ezbaby.eu. Наистина не са толкова скъпи.

Общи условия

Активация на акаунт