Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 353
  • 796
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
Не е тъпо, а от опит Wink Такива безумни покупки имам направени, че сега сещайки се, се хващам за главата хаха.....ама нормално.

Иначе всички дрехи за бременни и кърмене са оскъпени , това е моето наблюдение.

В болницата дали ще е за кърмене или не, няма голяма разлика, то такъв адреналин и екшън ми беше първият път, че.......и чувал да бях облякла, все тая. Но най- се радвах наистина на тея потници, май от Лидл бяха 3 броя в комплект и халата. Гащите за след раждане , еднократни бяха супер дървени и си останаха така в комплекта, неразопаковани. Като все едно вестници обуваш, супер неудобно. Нощни превръзки и имаше един комплект от ХМ 3броя боксерки за бременни, много бяха мекички и удобни.

Иначе имах и няколко вида нощници за кърмене, с тея копчета. бързо се отказах от тях, това бебе имах чувството, че през 5 мин виси на тая гърда, къде време да разкопчвам и закопчавам, а и вечер вкъщи.....кошарата беше залепена за леглото и нямаше решетка, а отвореше уста да реве за мляко, мъжът ме сритваше/щото трудно се будех/, без да ставам я  придърпвах към себе си, дръпвах презрамката, кърмя и я слагам пак обратно. Нищо по-различно не се случваше в болницата.

# 196
Купих си 2 нощници за кърмене и ги облякох точно по 1 път всяка. Ненужни са, факт.

# 197
  • Германия
Аз преди да родя си купих една нощница и една пижама, и двете с копчета отпред. Трудно намерих такива на сносни цени, но са грознички малко. С 3/4 ръкави са, че в Германия си е хладно. Още карам с тях, отдолу обличам един от мекота сутиени за кърмене от Х&М, копчетата седят разкопчани до кръста в общи линии. Малката спи до мен, като прихленчи я придърпвам, подавам гърда, която е едвам покрита с нещо, тя си цока и аз после в полусън се покривам, а може и да не се усетя, и си продължаваме да спим.

Ако спях без сутиен и най-обикновена тениска щеше да ми свърши работа

Покрай бебето има толкова много разходи, че поне аз гледам да спестя къде каквото мога и да не купувам излишни глупости, които я ползвам я не

# 198
Аз по принцип спя по тениски и нощниците не са ми неудобни, купих 2 с копчета отпред за по 15 лева всяка и честно казано може и преди болницата да се наложи да ги ползвам че вече ми умаляха и тениските за вкъщи Grinning
Според мен за болницата е хубаво да си имаш тениска или нещо за кърмене продават се и евтини стига да потърси човек има тениски по 10 лева пък надолу може с каквото искаш да съчетаеш. Мен просто ме е срам и няма да ми е удобно по потник. Това вече е според човека.

# 199
  • Бургас
LaughingLaughingСрам? Че от какво?Като отиваш да раждаш си гол, абсолютно гол и ти дават от техните препаски, после вече като преместят в стаята , тогава почваш " да се обличаш"

Ти лятото по потници не ходиш ли, че да те е срам да си с потник?Laughing  Най-важното е да ти е удобно, това за срама ми е супер непонятно.....

# 200
  • София
+1 аз в родилна зала бях с одве други родилки. Лекари, акушерки, санитарки хвърчат. Срама е последното, което ме вълнува.Simple Smile
Аз бях с пбикновена нощница просто взех по голям номер.

# 201
И мен ме беше срам точно първите 2-3 пъти да си показвам гърдите пред съквартирантките. Ама какво толкова?! После хич те ми пукаше. Като водеха бебета за хранене всяка по гърди и много ми е зор как изглежда, нали трябва да ги нахраним тези деца.

# 202
  • Стара Загора
Аз спя гола, за болницата имах от тези с копчетата, мислех си че и с тях ще спя вкъщи, ама не.

# 203
С потник между другото гърдите са доста малко на показ, защото много бързо се сваля и вдига необходимата половина. На мен са ми най-удобни ластични дрехи, които позволяват разтягане на деколтето, така че да свалям и вдигам бързо от страната, която ми трябва. С копчетата в болницата ми беше неудобно, докато разкопчея и закопчея тия 4-5 копчета и още след първата нощ си сложих потниците, които си носех.

Не навсякъде се ражда с препаска. И на двете раждания (в частна и държавна болница) бях с нощници. Вдигаха се пред мед.лицата и си ме покриваха след това. Не че след толкова години по женски съблекални в спортните зали имам някакви скрупули ама добре се чувствах да не съм разгологъзена през цялото време.

# 204
  • Стара Загора
И аз с нощница раждах, естествено взех от техните, не исках да си цапам моите.
Ама аз се изпуснах, и т.н. пълен комплект, гарантирам ви едно, изобщо няма да ви пука.

# 205
Аз си бях сама в стая, така че не е имало срам. В операционна ми сложиха нещо от което не ми пукаше дори и да съм имала перо забито отзад. В къщи си стоя по тениска. А в болницата първите 3 дни нямаше нужда от нощница за кърмене, то и кърма нямаше...

# 206
Аз си купих две най-обикновени нощници за кърмене по 15-20лв. И в болницата, а после и вкъщи първите седмици само по тях се разхождах. Не ми се слагаха моите пижами от две части, малко ме наболяваше от ластика... изобщо комфортни си ми бяха

# 207
Ох, момичета, благодаря ви за споделеното. Аз съм от тежките случаи на срамежливост 😂 и признавам, че отсега мисля някакви глупости за голота, че и косми 😀... дано, дано наистина във важния момент изхвръкват от главата. /Много е тъпо, знам си!/
Иначе си купих кърмаческа нощница от olx за 8 лв., а и май си е новичка  междувпрочем - най-вече е моя размер. И еднократни гащи си взех, които със сигурност не са удобни, ама ги имаше в списъка на болницата! Както някой горе написа, 100% първият път се оказваш с куп неща, които може и да останат ненужни. Включително за бебето. В тази връзка взех обиколник, а после реших да не го слагаме, поне не и до зимата. 🤔

# 208
Аз имах еднакратно бельо и ми беше много удобно Wink
Явно зависи от модел и материя.

# 209
  • Варна
Аз мисля да пропусна тея еднократни и да взема бабини килоти, щото и за вкъщи ще ми трябват след секцио предполагам ?!
Бабините килоти трябва да ги гледам да са памучни и дълбоки ? Друго нещо? Не съм се заглеждала в такива неща по магазините за бельо.
Много ме плаши болката след секциото мене... и с бебе, което няма да знам какво да го правя Grinning

Общи условия

Активация на акаунт