Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 414
  • 796
  •   1
Отговори
# 420
Аз си го слагах малкия настрани в количката. Една пелена навивах на руло и му я слагах зад гръбчето.
Но и по гръб да се слага, разбира се, че не е проблем. Важното е главичката да е настрани.

Слагах пелена сгъната на 4 под главичката.
И аз.

# 421
  • София
Пробвах с възглавничка (на Чико), но не му беше удобно на малкият. Педиатърката каза, че няма нужда и пропуснахме възглавничката. В количката синът ми винаги е бил по гръб (сам си е обръщал главата) или по корем.
Единствено бях сложила подложка, защото коланите на количката не се махаха.

# 422
За бебе, което не се върти само, е най-безопасно да спи по гръб. Настрани има шанс да се катурне по корем и да се задуши.

Това го казвам като майка на бебе, което на почти 9м все още има рефлукс. Ако искате да сте спокойни, че бебето няма да се оповръща, спете в една стая с него.

Също от този опит - повдигането на матрака/триъгълните възглавници под него са безмислени (няма и медицински данни да помагат, нашите лекари ги препоръчват, защото не четат).

Последна редакция: нд, 24 юни 2018, 22:10 от maldini88

# 423
Благодаря Ви за отговорите Simple Smile доста са полезни всичките.

# 424
[Идеята на триъгълните възглавници е главата да е по-високо от останалата част от тялото, същия ефект може да се постогне и с нещо друго, което да се постави под матрака и да го повдигне леко.

# 425
Да и ефектът е, че бебето се пързаля из леглото заради повдигането. Намирала съм го перпендикулярно, преди да ми увре акъла да я махна в края на първия месец. Едва на шест навършени месеца почна сам да се извърта така, без помощ от "усложливата възглавница".

# 426
Може би ъгъла й е бил твърде голям, аз сгънах една стара хавлиена кърпа и направих лек наклон, не се е пързалял. Сега се обръща перпендикулярно, ама сам така си решава...

# 427
Ми не беше повече от 30 градуса, колкото юмрукът ми е най-дебелата и страна.

# 428
  • София
И аз бях повдигнала матрака на каката и тя се пързаляше в леглото Simple Smile С повдигане и без рефлукса и премина към 7месечна възраст.

# 429
При бебчо понамаля като мина изцяло на ЗВБ. Пюретата ги повръща като кърма, само че петната са шарени и не се перат Sad

# 430
И на нас педиатърката ни каза без възглавница и досега (вече е на година и половина) все още си спи така. В началото е опасно и затова не се препоръчва. След годинката вече мисля, че не е опасно но дъщеря ми се върти из цялото легло и не виждам още смисъл от възглавница. Освен това бебето е с много голяма глава в съотношение с тялото и възглавница не му е нужна, за да му е удобно както на нас. На нас също ни казаха да я слагаме да спи и настрани, но никога през нощта. Единствено през деня, когато я наблюдаваме. Обиколник никога не сме ползвали, а кошарката ни е дървена. Не сме имали ициденти.

# 431
Аз съм повдигала 2 пъти матрачето с постелката ми за йога на руло, когато имаше хрема. Дишаше по-лесно.

# 432
Аз започнах с пазара още в пети месец като даже имахме пол момиченце и купих 3-4 розови неща. После на втората фетална морфология се показа пишока. За сега само дрешки сме купили, но малко по-малко набелязваме и другите неща. С есенно бебе не се виждам края на август месец в жегите да обикалям по магазини.

# 433
  • Стара Загора
Мами, каква козметика ползвате за бебчетата си?
С каката ползвах Бюбхен, но сега май ги няма по магазините 🤔

# 434
Има го Бюбхен, аз бях взела на малкия мляко за тяло, от което се скъсваше да пищи и бързо го извършихме. Аз до момента съм изпробвала някои неща на Хип, Мустела, Биодерма, Веледа. От Хип и Бюбхен съм най-недоволна, от Мустела най-доволна и на това си караме. Кремчета против подсичане аъщо доста изпробяах докато оправя проблема на детето - Хип, Бепантен, Павловича мас, Судокрем, Адерма. Единствено Веледа оправи положението и само това си ползваме и до днес.

Общи условия

Активация на акаунт