Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 381
  • 796
  •   1
Отговори
# 450
И аз с едно червено комплектче в пералнята боядисах всичко в наситено розово въпреки кърпичката. Хем знам, че ако има нещо, което може да пусне повечко цвят, се слагат две кърпички. Добре че при следващи пранета падна розАвкото от боядисаните дрехи.

# 451
+1 за кърпичките и за нашите дрехи ги ползвам

# 452
Wild Poppy като спомена боядисани в розово дрехи, си спомних един познат как си боядисал военната униформа - от сива в розова, защото я прал заедно с червена тениска. Разбира се доста го подигравали колегите, пък от началството получил мъмрене.

# 453
  • София
За бебешка козметика, аз бях пропуснала олиото, а се оказа,че точно то ни трябва най-много. На моя син кожичката много се изсушаваше след баня, сега го мажа обилно с олио и няма проблем. Деля дрешките, по цвят и по градуси, на които се перат.

# 454
  • Бургас
Бебешки дрехи не са ми пускали, сега вече чат пат има по някоя да пусне, ама някак вече знам от кои да го очаквам и ги препирам на ръка, докато не спрат или ги пускам с хавлии или тъмни дрехи.

# 455
Олиото е хубаво за масажче, но не се препоръчва ползването му през лятото.

# 456
  • Варна
Аз от скоро се чудя как ще събирам една пералня с тези малки бебешки дрешки ?
 Онзи ден изпрахме всички дрешки , които сме взели за начало - 3 бодита с дълъг ръкав и толкова ританки, 10 с къс ръкав, няколко роклички, чорапки, шапки и добре, че напъхахме 10-тина пелени и двете хавлии за баня, че горе долу да понапълним пералнята.

# 457
Не се събира толкова трудно пералня. Някое друго чаршафче, хавлийка, одеялце, и се пълни. При мен и тензухените пелени вървяха много заради връщането. Моята пералня има опция за преизчисляване на времето според теглото на прането, на други има половин пералня.

# 458
Аз от скоро се чудя как ще събирам една пералня с тези малки бебешки дрешки ?
 Онзи ден изпрахме всички дрешки , които сме взели за начало - 3 бодита с дълъг ръкав и толкова ританки, 10 с къс ръкав, няколко роклички, чорапки, шапки и добре, че напъхахме 10-тина пелени и двете хавлии за баня, че горе долу да понапълним пералнята.

Спокойно, после стават повечко. Зимата и одеалце и шапки и чорапки като сложиш, ще си е точно. Аз пера 1 път седмично, но имам адски много дрешки и за това. Пълна пералня за бебка не съм пускала, около 2/3 макс.

# 459
Събира се, и аз пера на 2/3 пералня. Като в периодите, когато имах по-малко дрешки съм пускала по-често. Сега имам страшно много за лятото - от децата на приятелки, когато излизам с познати, все ми подаряват дрешки, бабите купуват и аз малко съм купила и се натрупаха. Сега и аз пера веднъж седмично. Зимата като имах по-малко се е случвало и по веднъж на ден да пускам пералня.

# 460
Аз също ползвам цветоулавящи кърпички, но въпреки това деля дрехите освен ако не съм сигурна, че не пускат. Бялото задължително отделно. Колко му е да стане сивкаво, розово и т.н. По—качествените дрехи не би трябвало да пускат, но когато са нови винаги има риск, а при по—силните цветове като червено е почти сигурно. Иначе пералнята се пълни на около 2/3 за да изпира хубаво, а не на пълен капацитет. Като почне да повръща бебето бързо се събират дрешки за пране. Като дойде захранването — още повече.

# 461
Има една натурална хитринка за дрешки, които пускат или се съмнявате, че може да се случи. Изпирам дрехата с прах за пране, после накисвам за минутка в студена вода, в която съм добавила 1-2 супени лъжици оцет. Водата се оцветява, но после дрехите не пускат. Оцетът се изпарява и не миришат на кисело дрехите, но ако се притеснявате сложете ги и в омекотител.
Ако съвсем не искате да перете на ръка я накиснете преди прането, буквално за минута-две.

Въпреки този трик и аз слагам цветоулавяща кърпичка, няма да й натежи на пералнята Simple Smile

# 462
Момичета имам малко странен въпрос. Кога започвате да пазарувате? В 5 месец съм почти и едвам се сдържам! Laughing Всички по-възрастни хора така ме критикуват по тази тема. Rolling Eyes

И аз бях така, нямах търпение, но майка ми все ме спираше а и сама си казвах рано е. Почнах чак в края на 8м., сега съм вече в 9м и ми остават още някои неща, а имам чувството че нямам време. Но всичко знаех предварително какво искам, имам списък и става бързо 😊

# 463
Аз си пазарувам от 6ти месец горе-долу и хич не вярвам на суеверия. За мен е по-неправилно да се подготвяш за лошото... Все едно да не си купя нещо на мен защото утре може да ми се случи нещо и да стане зян... Българите от поколение на поколение си втълпяваме такива неща ("много хубаво не е на хубаво") и всичко си има причина назад в историята ни, разбираемо е, но аз предпочитам да не вярвам на тези суеверия. В Божиите ръце сме всички. Аз съм в момента края на 7ми месец и ми остана само ваничка и повивалник да си купя от задължителните неща.

# 464
Абсолютно! То остава и да пазаруваме след като се родят. Всеки си преценява де. Аз също почнах около 7-ми месец, но не от суеверие. Просто преди това се информирах, правех списък...

Общи условия

Активация на акаунт