Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 373
  • 796
  •   1
Отговори
# 465
Не е суеверие, в смисъл, че ще предизвикаш лошото. Само че спонтанни аборти има и в 6-ия месец (не пожелавам на никого). И какво става - не стига болката от загубеното бебе, ами и всички неща събирани за него да са ти пред очите.

Аз почнах от 7-ия месец, защото преди това работех активно и нямах нерви да обикалям или да разглеждам сайтове.

# 466
Пазарувах от самото начало. Дрешки от момента в който установихме пола, а други неща от промоции. Кошара купих и сама сглобих в 5тия месец. Бременността беше трудна и до последно имах проблеми, но пазаруването нищо не можеше да ми помрачи. Laughing

# 467
Maldini, по тази логика има цял един живот пред детето, през който може да му се случи нещо и пак ще гледаш неговите вещи, снимки и т.н. За щастие спонтанните аборти в 6-ти месец са редки. Иначе се случва загуба на бебе и по време на и дори след раждане. Ноооо....дано на никого не се случва, това са много редки случаи. По принцип съм оптимист и се стремя да не мисля някакви черни сценарии, които вероятно никога няма да се случат.

# 468
Аз скоро съм на ФМ и тогава ще ни кажат пола на бебчето,и започвам с пазаруването. До сега купих само едни ританки,шапчица и легавниче в неотрален цвят.

# 469
  • Майнатаун
Аз вече съм в 45 дневния болничен и сега започвам с пазаруването.  До сега разглеждах, събирах информация, проучвах и набелязвах. Не е от суеверие, а работех активно и не ми се обикаляше след работа. Сега съм свободна и си ходя на спокойствие по магазините. А и от друга страна от отчетната ни тема и от по-опитните мами научих толкова много. Добре че не започнах да пазарувам от самото начало иначе щяхме да се претупаме с неща, които първоначално не се необходими, а може и въобще да не потрябват.

# 470
Ако искаш, сложи си тук списъка да го изкоментираме. В нас се натрупаха толкова непотребни неща, че ми се ще да го спестя на някой друг.

# 471
  • Пловдив
Здравейте!
Лилит, ще съм много благодарна ако наистина сложиш списъка. Първа бременност ми е, в 17 г.с. съм и още не съм тръгнала нищо да купувам, само чета чета и ме обзема някакъв ужас.

# 472
  • гр. Варна
И мем така, въпреки че вече съм в 29 седмица и все още не знам какво точно наистина ще ми трябва 😃 имам купени някакви дрешки, кошара и матраче.. и до там 😃

# 473
  • София
Колкото и да се презапасявате, накрая винаги има нещо, което не е купено. Добре че ММ беше няколко дни вкъщи, по няколко пъти е ходил до аптека или детски магазин.

# 474
  • гр. Варна
Е да то е ясно, че ще има доста пропуснати неща.. още повече, че ще ни е първо детенце Simple Smile ще има такива, които са напълно излишни и такива които ще липсват 😃

# 475
Напълно излишните са проблем, ако са обемни. Имам една триъгълна възглавница ползвана месец (под матрака). Само се чудя къде да я набутам в гардероба. Те са и супер евтини, та и да я продам в OLX или Facebook няма да мога, защото доставката ще е по-скъпа от възглавницата.

# 476
И аз купих такава възглавница уж да не повръща.  Ефект нулев. Само се завърта в необичайни пози заради нея.
Дали мога да я ползвам, за да го поставям по корем върху нея, или не е здравословно?
От моите покупки единствено ръчната помпа на Медела, компресите на Лансинох, силиконовите зърна, гореспомената възглавница и анатомичната поставка за ваничка са ползвани много, много малко. Всичко друго, което съм купила,  ми е от полза.

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 11:49 от Coelum

# 477
  • Варна
Аз чаках до към 8 месец да започнем с пазаруването и до тогава само правих разбор какво е нужно за начало. Aма аз съм от лежащите мами, така че не съм критерии...
Кошарата я взехме още към 7 месец, че попаднахме на добра оферта.
Количката се мотах до преди 2 седмици и накрая я поръчах от УК та дано дойде преди да съм родила Grinning
Честно казано не трябват много неща според мен като за начало, ама са си някакви дребни нещица и определено трябва списък -термометър, клечки за уши, мокри кърпи, козметика, чаршафи (нямам още ) и тн.
Да не казвам, че вече съм в 9 месец и след 2 седмици ми е секциото и още багажа ми не е готов и пелена за изписване нямам Grinning
Чудя се за помпата за кърма, моля за съвети !
Със сигурност ще вземем ел. помпа на Медела. Въпроса е кога да я взема ? Аз ще съм секцио и си мисля, че е добре да имам помпа в болницата , за да почна ранно стимулиране, защото бебето го дават на 3 ден. От друга страна чета ,че в началото изцеждане и стимулиране на ръка е доста по-ефективно.
Помпата стига да имам кърма ще ми върши работа, защото септември ще ходя на лекции и таткото ще храни бебето в хотела, когато имам практики, на които няма да е удобно да кърмя. Както и имаме баба в съседния блок и със сигурност няма да има проблем тук таме да излизаме вечер за по 2-3 часа без бебето и тя ще го храни с изцедено мляко.
Да я взимам ли от сега или след като родя и видя дали имам кърма (ама що пък да нямам ) ? Колкото повече чета за кърменето , толкова по-сложно ми се струва Grinning Grinning

# 478
Според мен си я вземи и в болницата. Тая работа с цеденето на ръка така и не я усвоих, ама някои пък успяват. Дори понякога като имам бучки нали уж препоръчват на ръка да пробваш да ги оправиш, но аз не мога и когато и бебето не се справя със запушването си включвам помпата и с масаж се справям.
Медела е отличен избор.
За нямането на кърма, нали знаеш това е вечния спор Wink
За да имаш трябва бебето да ти е нон стоп почти на гърда и помпата пак ми влизаше в употреба и тя.

# 479
  • София
Аз не си бях взела помпа за кърма. Обаче в родилното на втората вечер ми слезе и гърдите ми бяха огромни, твърди като камък и течаха зверски. Ама много! Та набързо ММ ми донесе и като се изцедих беше зверското облекчение. Помня още как изкарах по 150-160мл от всяка гърда и съквартирантките ме гледаха стреснато.
Та определено бих препоръчала помпата в отделението, ако не за друго, поне за стимулация.

Общи условия

Активация на акаунт