Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 304
  • 796
  •   1
Отговори
# 585
UV лампа ли? Би ли дала повече информация?

# 586
Момичета не се презапасявайте с дрешки че много бързо растат.
Съобразете се и със сезона в който ще се роди бебето.
Вземете от всеки номер по две , пазаруването продължава и след като се родят....

# 587
Е този съвет винаги ми е бил много странен и тъй като и на мен непрекъснато ми го повтаряха и аз взех малко дрехи в началото. Обаче дрехи си трябват и то доста освен ако не искате абсолютно всеки ден да пускате пералня. Освен това разбира се, че зависи от това как расте бебето, но не умаляват чак толкова бързо. Първите дрешки си ги носихме до два месеца и половина, вторите 62-68 размер (обикновено са комбинирани тези 2 номера, зависи от къде вземате) си ги носихме също почти 3 месеца. За мен това не е бързо умаляване като за бебе. А и винаги купувах малко по-големи, никога не съм взимала точни. Ако взимате точни, най-вероятно ви се струва, че умаляват бързо, така съм съгласна Simple Smile

# 588
  • София
Как от всеки номер по две? Две бодита за новородено само? Ми те нали се цапат ако памперса пропусне, ако повърне детето... Как само две? Едното ще е на детето, а другото вечно в пералнята или на простора... Странно ми звучи.

# 589
Истината е, че дрехите в началото много вървяха, както и пелените и хавлиите.
Просто пишкаше и акаше по 10000000 пъти на ден, а след баня задължително пикаше поне по 2-3 пъти и акаше по 1. Ние ли бяхме бавни, той ли беше бърз Joy факт обаче, че и доста дрехи останаха не обличани. Аз бях накупила, не бях прекалявала, но и много ми подариха.

# 590
На нас много дрешки ни подариха след раждането, но аз не мога да разчитам на това и си бях купила предварително всичко. Точно след раждането, когато си капнал от умора и нямаш време за нищо не ми се струва удачен момент за пазаруване. 2 комплекта дрехи наистина са страшно малко, а и не обичам да въртя празна пералня. Умаляват дрешките, но няма как детето да ходи голо.

Salsisha, и аз съм така с килимите - харесват ми, но нямаме защото не ми се поддържат и килими. Само диваните предпочетох от плат, защото не ми е приятно усещането да седя върху кожен диван, въпреки че поддръжката им е по-лесна. А какво имаш предвид като каза, че сменяш матрака често? Сигурно детския матрак?

# 591
Абсурдно ми се вижда 2 комплекта дрешки, а и точно в началото след болницата и до пазаруване не ми беше. В началото 7 бодита ми стигаха да пускам пералня през 3-4 дни. Отделно за 3-4 дни си вървяха 3-4 пижамки и 3-4 комплекта дрехи. Или казано по друг начин по 2 комплекта дрехи на ден.

# 592
 Да си призная, ние подценихме нуждата от хавлии и чаршафи и купувахме допълнително. Иначе дрехи има повече, отколкото реално вървят. Пеленките също доста влизат в употреба!

# 593
Ами всеки сам си преценява колко да вземе , моята бебка расте много бързо и понякога за има няма 2-3 седмици минаваме на следващия номер.
роди се 3000 кг и 49 см съответно дрехите бяха  № 50 , сега на 3 месеца е 6500 кг 62 см а размера на дрехите е № 74 .
Пускам перялня всеки ден , освен бодита ританки чорапи пера хавлията чаршафите и хавлията за дупе, пеленките одеалцата .

# 594
  • Варна
Аз съм взела само 56 номер. Уж мислех, че ще изкарам някоя манекенка бебка 3500, 51см., ама лекарите казват, че ще е не повече от 48 см и макс 3кг.
Всичко ще й хлопа, но баща й каза, че няма проблеми и ще й напъхаме в бодита и вестници да запълним мястото Grinning
И все пак няма да почвам да купувам номер 50...

# 595
 Моята бебка се роди 52см, но си носи дрехите 50р-р до третия месец.

# 596
Моята се роди мъничка в 37 г.с. и се наложи да й купя още неща 50 размер. 56 си е доста голям за новородено бебе освен ако не е някакъв гигант може би и според мен е грозно бебе пъхнато в чак толкова големи дрехи, но ако не сте убедени като се роди ще решите.

# 597
  • София
Да си призная, ние подценихме нуждата от хавлии и чаршафи и купувахме допълнително. Иначе дрехи има повече, отколкото реално вървят. Пеленките също доста влизат в употреба!

Ще споделиш ли колко комплекта ползвате и защо? Специално за хавлии - двечки няма ли да са достатъчни?

# 598
Аз имам 3 бр. Хавлии. В един момент ми малееха. Аз съм с момче и в началото много пишкаше. Докато го отнесем от банята в стаята или от стаята в банята. Отделно имам около 30ина бархетени пелени и подсушавах с тях, когато ми свършат хавлиите. Пусках пералня през ден максимум. Бях си подготвила по 5 -6 бр.бодита с къс и дълъг ръкав от размер 56 и 62, по 5 бр -6 бр. ританки, панталонки, блузки, пижамки пак от размер 56 и 62. В последствие ми подариха страшно много дрехи, които стоят не ползвани. За мен, най-използвани бяха бодитаха с къс ръкав  /роди се зимата и ги слагах под блузка/пижамка/. Като се постопли в обръщение влязоха с дългия ръкав /само по него стоеше/. Като ми свърши нещо от единия размер взимам от по-големия. Не са му стояли като чувал, но той много расте на см.

# 599
  • София
Имайте предвид, че от 50р-р на една марка до 50 р-р на друга марка има огромна разлика.
Моят син е 9230/72см, пък още носи една жилетка 62, която му е добре.

Общи условия

Активация на акаунт